ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři v závěru dohnali hubený vsetínský náskok, z moravského derby berou bod

Zubři v závěru dohnali hubený vsetínský náskok, z moravského derby berou bod
P ř e r o v – Na pikantní moravský souboj Přerova se Vsetínem došlo ve 14. kole Chance ligy. Zubři museli od konce první třetiny dotahovat jednobrankové manko, které zapříčinila smolná situace těsně před sirénou. Vyrovnat se jim povedlo přibližně minutu před vypršením řádné hrací doby, kdy při hře bez gólmana všechno před sebou propálil Čáp. Bod navíc vybojovali v prodloužení Valaši.
14.kolo, pondělí 15.10.2018
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
1:2p
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 59. Čáp (Procházka) – 20. Theoret (Frolo, Březina), 63. Slováček (Jonák, Rob). Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Novák, Měkýš. Vyloučení: 7:11. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2803. Střely na branku: 27:27. Zblokované střely: 6:14. Vhazování: 23:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Klimeš – Pala, Čáp, Černý, Zbořil, Pohl, Malina, Padrnos – Doležal, Sýkora, Š. Kratochvil – Procházka, M. Kratochvil, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Zmeškal, Moučka, Indrák
Šelepněv – Mikuš, Frolo, Slováček, Teper, Holomek, Hryciow, Jenáček – Theoret, Rác, Březina – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Pitule – Hořanský, Vítek, Klímek

Komentář k zápasu

V úvodu byli mnohem aktivnější hráči Přerova, k čemuž jim pomohla i dvě soupeřova vyloučení. V první přesilovce zahrozili oba bratři Kratochvilové, ve druhé si brankář Šelepněv neoddechl vůbec. Vsetín nenakopla ani jeho první výhoda, Klimeš neměl žádné větší starosti déle než 13 minut, dokud v úniku nevychytal Pechance. V závěru periody už byli mírně rozjetější Valaši, ale přesilovka čtyř proti třem je ke gólu nedovedla. Skóre se změnilo až doslova desetinu vteřiny před sirénou, když se po nepozornosti Klimeše šťastně prosadil Mitchell Theoret.

Přesilovka se Zubrům naskytla i na startu druhé třetiny, dobrou šanci v ní měl Pala, ale poté se situace proti domácím obrátila. I oni však trest přečkali, jelikož se počet hráčů na ledě po minutě srovnal. Hra nahoru - dolů nesla vysoké tempo, postrádala však přesnost, i větší množství gólových příležitostí. Nebezpečně se ve většině případů jevili Hanáci, jmenovitě nápřah Šimona Kratochvila, nebo Doležalova dotěrnost v mezikruží. To Vsetínští střelami na Klimeše příliš neoplývali, nadále si však drželi hubený jednobrankový náskok.

Ve třetí fázi zápasu se doslova roztrhl pytel s tresty, další branky ale ne a ne přicházet. Šimon Kratochvil zavařil Šelepněvovi, když překazil hostující rozehrávku, z následné dorážky ale domácí publikum nerozveselil ani Goiš. Čas plynul dál, mezi prsty domácím unikly další neúspěšně sehrané početní výhody a byl tak nejvyšší čas zkusit hru v šesti. V čase 58:51 pak MEO Arénu po dlouhém čekání zachvátila vlna euforie. Procházka nabil na modrou čáru Zdeňku Čápovi, který ranou z první poslal zápas do prodloužení.

To bylo pro Zubry v letošní sezoně premiérou. Po minutě mohl v přečíslení rozhodnout Pala, ale lapačka skvěle chytajícího Šelepněva byla proti. V polovině prodloužení měl obrovskou šanci Hejcman, která nakonec byla vodou na mlýn Vsetínu. Jonák tak tak popíchl odražený kotouč na rozjetého Ondřeje Slováčka, který tváří v tvář Klimešovi rozhodl o výhře Valachů.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že Vsetín je rozjetý. Na rozdíl od něj se nyní potýkáme se zraněními řady klíčových hráčů. Za celý zápas nemůžeme mužstvu vytknout ani bojovnost ani nasazení. Na konci první třetiny jsme bohužel soupeře dostali trochu více do utkání – pro něj šťastným gólem. Ve druhé třetině jsme Vsetín zase dostali pod tlak a vytvořili si šance, které jsme neproměnili. Dobře organizovanou vsetínskou obranu jsme se snažili zlomit, což se nám povedlo až v závěru při power-play. Utkání zaslouženě došlo do prodloužení, ve kterém se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš-dostaneš. Nedali jsme velkou šanci a z protiakce jsme inkasovali. Vzhledem k výkonu můžeme být spokojení s bodem, který jsme vydřeli. Je to pro nás motivace do dalších zápasů.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Ve hře pěti proti pěti jsme odehráli dobré utkání. Měli jsme sice hodně vyloučených, nicméně jsme se s tím dokázali popasovat. S ohledem na to jsme předvedli slušnou partii.