ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Skvělý úvod rozhodl o jasné výhře nad Kadaní, Zubři poskočili na druhé místo

Skvělý úvod rozhodl o jasné výhře nad Kadaní, Zubři poskočili na druhé místo
P ř e r o v – Šesté kolo CHANCE LIGY svedlo do boje přerovské Zubry s kadaňskými Trhači. Lepší začátek si modrožlutí snad ani nemohli přát. Soupeře tvrdě zatlačili a čtyřmi góly v úvodní části položili základy vítězství. Poté se už skóre změnilo jen jednou. Přerov přidal pátou trefu, naopak Kadaňští nepřekonali velmi dobře chytajícího Klimeše ani jednou. Výhra 5:0 posunula Zubry na druhé místo tabulky!
6.kolo, sobota 22.9.2018
HC ZUBR Přerov - SK Trhači Kadaň
HC ZUBR Přerov - SK Trhači Kadaň
5:0
(4:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Navrátil (Zbořil, Moučka), 4. Novotný (Plášek), 8. Moučka (Mašín, Navrátil), 18. Černý (Sýkora, Rachůnek), 22. Plášek (Zbořil, Procházka). Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Novák, Zídek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1436. Střely na branku: 36:20. Zblokované střely: 3:5. Vhazování: 27:33. Průběh utkání: 5:0.
Klimeš – Pala, Pohl, Novotný, Zbořil, Černý, Padrnos, Malina – Rachůnek, Sýkora, Sikora – Procházka, Pšurný, Plášek – Doležal, Hejcman, Goiš – Navrátil, Moučka, Mašín
Hamalčík – Novák, Grebeňuk, Janeba, Franc, Kachyňa, Popela – Klíma, Kůs, Wágner – Šulek, Říha, Jánský – Helt, Tupý, Řehoř – Vašíček, Maršoun, Rezek

Komentář k zápasu

Zubři na nic nečekali a do soupeře se okamžitě pustili. Ve třetí minutě vyhrál Moučka buly v útočném pásmu, Zbořil napálil puk na zadní mantinel a Jakub Navrátil uspěl se střelou na bližší tyč. Zanedlouho se skóre měnilo podruhé. V přesilovce vrátil Plášek kotouč na modrou čáru Martinovi Novotnému, jehož dělovka skončila v levém horním růžku kadaňské brány. V osmé minutě to bylo 3:0. Před Hamalčíkem vznikla krátká mela, po níž úspěšně dorážel Jaroslav Moučka. Do první sirény se domácí tým trefil ještě jednou. Sýkora v početní výhodě promáchl a v podstatě tím umožnil pálit Robertovi Černému, který skóroval do sítě svého bývalého klubu.

Ve 22. minutě si svou první branku za Zubry v aktuální sezoně připsal Karel Plášek. Stejnojmenný syn přerovského matadora měl snadnou práci. Do odkryté branky nasměroval kotouč, který k němu po střele Zbořila vyrazil Hamalčík. O chvíli později mohl Plášek z podobné pozice udeřit znovu, ke druhé trefě mu scházelo jen málo. Goišův pokus pak zastavila tyč a Moučku vychytal kadaňský brankář. V jedné z mála šancí hostů se v závěru druhé třetiny ocitl Grebeňuk, jenž nechal vyniknout Klimeše a jeho lapačku.

Zkraje třetí části předvedl gólman Hanáků své umění znovu, když u levé tyče zmařil šanci prvního soupeřova útoku. Další kadaňskou možnost zase zastavil pohotovým zásahem holí, při střele Klímy v přesilovce Trhačů mu pomohla tyč. Na druhé straně mohl v oslabení přidat šestý gól Přerova Goiš, i tentokrát zvonila branková konstrukce. Po uplynutí hracího času mohli Zubři začít slavit vysoké vítězství, Klimeš navíc ještě první vychytanou nulu v této sezoně.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Pro nás jsou důležité tři body. Výsledek 5:0 je výsledek, který se určitě počítá, i když ta hra samozřejmě v době, kdy hrajeme středa - sobota - pondělí - středa - sobota a máme v nohách těžký zápas v Prostějově, nebyla úplně podle mých představ. Myslím si, ale, že kluci k tomu přistoupili velmi zodpovědně a velice dobře to utkání rozhodli hned v první třetině. Pak už to byl spíš takový hokejový odvar, ale body se počítají, soutěž je dlouhodobá a ne na jednu třetinu. Já beru to, že jsme utkání zvládli, pro nás je to nesmírně důležité a v pondělí jedeme s čistou hlavou na Kladno.

Radek Kampf (SK Trhači Kadaň): Myslím si, že v tom zápase rozhodla první třetina, protože jsme tam dostali gól hned asi ve třetí minutě. Myslím si, že bylo po signálu, kdy obránce nastřelil puk do mantinelu a my to tam naším bekem nepokryli. Pak jsme dostali dva góly z přesilovky po hloupých faulech. Jediné pozitivní na dnešku bylo, že jsme uhráli tu třetí třetinu, i když asi soupeř trochu polevil. I ve druhé třetině už se naše hra zlepšila, ale pořád nám chybí ta koncovka. V poslední třetině jsme dali tyčku, měli jsme tam asi dvě nebo tři dobré gólové šance a hráči už to začali hrát jednoduše. Je to takové nedisciplinované, ale to bych se pořád opakoval. Nemůžeme si dovolit hrát na individuality a dokazovat si, jací jsme hokejisté. Musíme hrát poctivý hokej a celé mužstvo tahat jeden za druhého, aby se to zlepšilo.