ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Úspěšný vstup do ZUBR Cupu: Zubři v prvním zápase turnaje vynulovali jihlavskou Duklu

Úspěšný vstup do ZUBR Cupu: Zubři v prvním zápase turnaje vynulovali jihlavskou Duklu
P ř e r o v - Start do třetího ročníku turnaje ZUBR Cup se hokejistům Přerova povedl. V úterý v podvečer změřili síly s Jihlavou, které vůbec nedovolili skórovat. Sami se naopak gólově prosadili třikrát a v přípravném období si tak připsali skalp druhého protivníka z Vysočiny. Do turnajové tabulky si Zubři vysloužili tři body, navíc získali i doplňkový bod za úspěch v nájezdech.
ZUBR Cup, úterý 14.8.2018
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Doležal (Sýkora), 32. Goiš (Zbořil, Navrátil), 44. Černý (Rachůnek, Doležal). Rozhodčí: Kašík, Mikula – Lukš, Novotný. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 624. Střely na branku: 19:31. Průběh utkání: 3:0. Nejlepší hráči: Lukáš Klimeš – Václav Půža.
Klimeš – Malina, Černý, Novotný, Zbořil, Pala, Pohl, Šefl – Doležal, Sýkora, Rachůnek – Sikora, Pšurný, Šimeček – Goiš, Hejcman, Navrátil – Moučka
Lundström (43. Brož, 51. Lundström) – Štindl, Vála, Suchánek, Pospíchal, Mareš, Kajínek – Čachotský, Zeman, Harkabus – Pekr, Skořepa, Anděl – Čermák, Osmík, Půža

Komentář k zápasu

Začalo se hodně svižně z obou stran, což vydrželo oběma celkům až do konce třetiny. Hra měla velký spád, nekouskovala se a často se hrálo i několik minut bez přerušení. Soupeři se od startu spíše oťukávali, nenabídlo se tak mnoho práce pro oba brankáře. Až v půli třetiny trefil domácí Pohl na modré bránícího Půžu, ten obraně prchl a ujel na Klimeše sám. Jeho bekhend však skončil jen na horní tyči. Jako obratem pak hrozili Zubři. Po Sikorovi dorážel z druhé vlny Novotný, ale Lundström Horáky podržel.

Na startu druhé periody se Jihlava provinila hrou v šesti, několik střeleckých pokusů však vždy našlo svůj konec na Lundströmovi. Brzy na to zahrozil Sýkora, ale neúspěšně. U první gólové situace večera stál až na začátku 26. minuty. V protiútoku se najednou octl s Tomášem Doležalem, který stál na konci jejich úspěšné souhry a prosadil se i s trochou štěstí.

Zanedlouho ohrozili Klimeše Jihlavští, konkrétně Čermák. Obratem pak Zubři postrašili Jihlavu z hole Maliny a poté i následnými dorážkami. Další gól však přišel až po půli hrací doby ve 32. minutě a opět po dobré kombinaci domácích. Navrátil nejprve našel Zbořila, který klidně mohl z dobré pozice střílet, projevil však přehled o situaci a vyšpikoval ji přihrávkou na u pravé tyče úplně volného Jiřího Goiše. Jihlavské snažení po dvou gólech opadlo a dokonce se ještě podruhé nechala vyloučit za příliš mnoho hráčů.

Ani třetí třetinu nezačali Jihlavští lépe. Ve 43. minutě měl velkou šanci Černý, ve velké rychlosti se mu ale nepodařilo správně trefit nahozený kotouč. Brankář Lundström zůstal po této akci chvíli otřesený a dokonce zamířil do kabin s krvavým zraněním na krku. Do brány se tak postavil Brož. Ten však už po půl minutě inkasoval a prosadil se právě Robert Černý, který neskóroval chvíli předtím. Dostal se do přečíslení s Rachůnkem, od něhož obdržel kotouč na pravém kruhu a výstavní šibenicí zvýšil na 3:0.

To byl i přes množství velkých šancí, které si Zubři v dalším průběhu vypracovali, poslední gólový zápis večera. Brankou nejprve neskončilo přečíslení dua Sikora – Pšurný, z trestné se vracející Pala neuspěl v nájezdu, Goišova nebezpečná dělovka letěla mimo, stejně jako Sikorova o půl minuty později. Za Jihlavu mohl skórovat ve třetí třetině pouze Skořepa, ale ten svého úniku nevyužil. Přerov si vítězství 3:0 s klidem pohlídal a opanoval i následné samostatné nájezdy, které v poměru 2:1 v sedmé sérii stáhl na stranu domácích Jakub Navrátil.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): V dnešním utkání jsme odvedli výkon, který jsme odvést chtěli a na který jsme se víceméně připravovali. Kluci plnili celkem zodpovědně a poctivě věci, které se po nich chtěly. Začali jsme takovou zodpovědnější hrou, vyvarovali jsme se chyb a za podpory dobrého výkonu gólmana jsme to utkání zvládli.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Nepředvedli jsme, co jsme si řekli. Přerov byl lepší v pohybu. Nevím, v jaké fázi přípravy je, my ale hodně trénujeme a v zápase to bylo znát. Všude jsme byli o krok později.