ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři domácí prostředí využít nedokázali a Slavii ve čtvrtfinálové sérii potřetí podlehli

Zubři domácí prostředí využít nedokázali a Slavii ve čtvrtfinálové sérii potřetí podlehli
P ř e r o v – Co vracet měli před sobotním utkáním přerovští hokejisté pražské Slavii. Čtvrtfinálová série play-off se navíc přesunula na jejich led, a tak mohli počítat s četnou fanouškovskou podporou. Snížení na 1:2 na zápasy ale Zubři nedosáhli. Skóre sice z 1:2 otočili na 3:2, pak už však skórovat navzdory vypracovaným šancím nesvedli. Se sešívanými prohráli 3:6 a pokud chtějí, aby jim sezona ještě pokračovala, musejí v neděli uspět.
ČF3, sobota 3.3.2018
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
3:6
(1:2, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Procházka (Šlahař, Sýkora), 24. Rosandič (Šlahař, Sýkora), 32. Pala (M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl) – 4. Nedvídek (Barák, Z. Doležal), 18. Kubica (J. Doležal, Novák), 36. Šagát (Barák, Kadlec), 40. Krejčík (Drtina, Z. Doležal), 55. Kadlec, 60. Kadlec (Šafránek). Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Maštalíř, Kokrment. Vyloučení: 6:6, navíc Goiš (Přerov) 10 minut osobní trest, Rosandič (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2610. Střely na branku: 17:25. Zblokované střely: 5:5. Vhazování: 39:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:6.
Klimeš – Malina, Chmelíř, Rosandič, Novotný, Pala, Černý, Zbořil – Procházka, Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, Goiš – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Navrátil – Padrnos, Gago, Dvořák
Honzík – Drtina, Novák, Barák, Pohl, Kasík, Holý, Ryzák – Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Račuk, Šagát, Kadlec – Jankovský, Šafránek, Šmerha – J. Doležal, Kubica, Ondráček

Komentář k zápasu

Oba celky začaly poměrně aktivně, s chytrostí to však na startu lépe skloubili Slávisté. Už ve třetí minutě byla domácí obrana v nesnázích, o střídání později nezvládla pohlídat Lukáše Nedvídka, jehož volného na tyči přesně našel Barák. Brzy však Zubři srovnali. Šlahař perfektně vyřešil situaci s Milanem Procházkou, který Honzíka ladně „vykoupal“.

Sedmá minuta přinesla první vyloučení, Zubři se s ním popasovat zvládli a řada byla na Slavii. Tu domácí nepustili z pásma celé dvě minuty, velký tlak ale k brance nevedl. Hrál se energický hokej s šancemi na obou stranách, Slavia ale měla v ohledu gólovek navrch a do sirény jednu z nich stihla využít. Nedvídek nepřidal téměř stejný gól v 16. minutě, ale brzy si hledal pozici v mezikruží Zdeněk Kubica a zamířil přesně pod Klimešův „teploměr“.

Do prostřední pasáže tak mířili s lepší náladou Pražané. Brankář Klimeš se vytáhl na unikajícího Kadlece, o pár vteřin později byl pohotový se svou holí. Ve 24. minutě Přerov zabral pásmo hostů, Šlahař zachoval klid a nahodil kotouč do skrumáže před bránu, odkud příklepem Honzíka překonal Mislav Rosandić.

V půli otáčeli Hanáci vývoj zápasu. Útočnou třetinu obsadila Pláškova formace, kterou následně udržela i lajna třetí. Bek Radomír Pala se najednou ocitl až u brankoviště, kde Honzíka trpělivě natahoval, až mu sám brankář odkryl horní část klece. Sešívaní si poté zahráli proti čtyřem, výroky hlavních sudích okolo 35. minuty ale rozdmýchaly houstnoucí emoce na stadionu. Po slávistickém srovnání z hole Martina Šagáta se hra na chvíli přerušila, aby si hosté zahráli v závěru power-play ještě jednou. V signalizované výhodě Přerov inkasoval čtyři vteřiny před sirénou po střele Lukáše Krejčíka.

Až zbytečně vyhrocený duel došel ke třetí třetině a k velké nelibosti byli domácí na startu opět oslabeni. Ubránili se a role se následně vystřídaly. Pytel s tresty se doslova roztrhl, v nevýhodě se pro změnu octli červenobílí. Dalšího využití se nikdo nedočkal, Přerov útočil a Slavii nezbývalo nic než kotouče odpalovat daleko od Honzíka.

V 55. minutě chyboval při rozehrávce Sýkora a Martin Kadlec trestal střelou mezi betony, čímž Zubrům podrazil nohy. Příliš prostoru už jim v uzavřeném pásmu Slavie nezbývalo. Práci chtěl hostům ulehčit Ondráček, jenž se po kontaktu s Novotným teatrálně poroučel k zemi, rozhodčí však správně nevylučovali. Tentýž hráč mohl brzy rozhodnout sportovnější cestou, když nastřelil tyč. Při zubřím tlaku v závěru však definitivně rozhodl Martin Kadlec pojistnou trefou do prázdné brány. Slavia tak bere vedení 3:0 v sérii.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): V dnešním zápase jsme chtěli urvat zase další vítězství. To se nám podařilo a jsme za to hrozně rádi. Myslím, že jsme dnes byli o malinko lepší, kromě slabších asi deseti minut ve druhé třetině, kdy nás soupeř zatlačil. Do dalšího zápasu se musíme akorát vyvarovat tolika vyloučením a zbytečným faulům.