ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

V Kalich Aréně se s góly roztrhl pytel! Zubři z přestřelky vytěžili plný počet bodů

V Kalich Aréně se s góly roztrhl pytel! Zubři z přestřelky vytěžili plný počet bodů
L i t o m ě ř i c e - Svůj poslední trip v základní části zakončil tým Zubrů na ledě Litoměřic. Domácí si vypracovali dvoubrankový náskok, MEO ale třemi trefami skóre otočilo. Obrat ve skóre se povedl i Stadionu, Přerov se však nenechal zahanbit a dvěma přesnými údery během jedné minuty znovu strhl vedení na svou stranu. Náskok Hanáků pak ještě pojistila střela do odkryté litoměřické klece. Zubři tak z desetigólové přestřelky v Kalich Aréně vyšli vítězně a v tabulce se posunuli na metu 86 bodů.
49.kolo, neděle 11.2.2018
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov
4:6
(1:0, 1:2, 2:4)
Branky a nahrávky: 13. Miškář (Pilař), 35. Miškář (Voženílek), 53. Smetana (Kusý, Veselý), 55. Veselý (Smetana) – 38. Š. Kratochvíl (M. Kratochvíl), 40. Š. Kratochvíl (Goiš, Sýkora), 46. Pšurný (Chmelíř, Goiš), 56. Dvořák (Pšurný), 56. Goiš (Sýkora, Černý), 60. Šlahař (Procházka, Sýkora). Rozhodčí: Luczków, Sýkora – Toman, Coubal. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 851. Střely na branku: 36:42. Zblokované střely: 6:14. Vhazování: 37:47. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:6.
Michajlov – Smetana, Jeřábek, Jebavý, Jandus, Chalupa, Málek – Kusý, Veselý, Voženílek – Komárek, Šimeček, Stříbrný, Pilař – Miškář, Pavlík, Havelka – Hanták, Zajan
Šimboch – Černý, Chmelíř, Běhal, Novotný, Pala, Malina, Gazda – Goiš, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Fryšara – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Plášek – Tomaník, Dvořák

Komentář k zápasu

Zápas odstartovali hokejisté Stadionu, kotouč z ukořistěného úvodního vhazování si stáhli k sobě odkud vyjeli první akci. Přerov si ale své útočné znalosti zkusil také, po vytlačení domácích od Šimbocha si Martin Novotný vystřelil na Michajlova, ten střelu uzemnil tělěm. Dlouhé snažení obou týmů se kališníkům usnadnilo ve dvanácté minutě, kdy byl vyloučen Jakub Šlahař. Třináctá minuta pak tedy patřila Patriku Miškářovi, který prostřelil obránce i ležícího gólmana, asistoval mu Radek Pilař - 1:0. Několik dalších minut si domácí drželi Přerov dál, ozval se až ke konci třetiny. Obsadili si Michajlovovu branku, ale dostat kotouč za jeho záda se jim nepodařilo. Další dějství začne Stadion hrát v oslabení kvůli držení v posledních pěti sekundách.

HC ZUBR Přerov si ukousl úvod druhého dějství, většinu přesilovky se hrálo okolo Michajlova. Kališnící oslabení zvládli, ale v zápětí se dostali do dalšího. Hra nakonec vyústila v souboj čtyř na čtyři, kdy si Stadion vedl lépe. Přerov začal zkoušet Michajlova, možná proto, že kališníci hráli v další znevýhodněné hře. Souboj v rovnocenném počtu toho moc nezměnil. Zkušené zásahy litoměřického gólmana však situaci zachránily. Zlom přišel v třicátépáté minutě, Patrik Miškář si převzal kotouč od Daniela Voženílka. Branku na první pokus netrefil, ale puk se mu od mantinelu odrazil zpět a bez problému ho uklidil za Šimbochova záda - 2:0. Radost kališníků trvala tři minuty, Přerovu se podařilo snížit svoji ztrátu a poté pět vteřin před koncem třetiny dorovnat, oba góly vstřelil Šimon Kratochvíl - 2:2. Do poslední třetiny nastoupí domácí opět v oslabení.

V početní převaze se hosté vrhli na domácí. Přerov si bezprostředně po přesilovce zkusil hru v oslabení. Během pěti minut ukořistili hosté tři vyloučení. I když hráli ve třech, tak dokázali nápor domácích odrazit. Po prvním vyjetí se Přerov dostal až k Michajlovi a dokázal rozvlnit síť za jeho zády. Střelu z levého kruhu vyslal v čtyřicétéšesté minutě Roman Pšurný - 2:3. Do karet přihrála kališníkům další neopatrnost hostujícího týmu, mohli si tak vyzkoušet další přesilovou hru proti třem hráčům. Gól po gólu se dostali do vedení, nejprve se v padesátétřetí minutě trefil Ondřej Smetana a minutu po něm skóroval Honza Veselý - 4:3. Ze strany Přerova ale přišla rychlá odpověď - v padesátépáté minutě se Přerovu povedlo protlačit puk hned dvakrát z čepele Filipa Dvořáka a Jiřího Goiše. Přes snažení Litoměřic v šesti hráčích se hostům povedlo uklidit kotouč ještě jednou a to v poslední minutě Jakubovi Šlahařovi do prázdné branky - 4:6.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Oproti včerejšímu zápasu na Kladně jsme byli nuceni udělat několik změn v sestavě, protože kluci, kteří odjeli na nároďák už dnes nemohli nastoupit. V zápasu se střídaly horší okamžiky s těmi lepšími. Ve chvíli kdy jsme otočili pět minut před koncem skóre ve svůj prospěch, tak jsme udělali dvě chyby, které nás stály body. Dnes jsme chtěli navázat na výborný výkon z Kladna, což se nám bohužel nepovedlo. Do konce sezóny nás už čekají pouze tři utkání a já doufám, že i když už není šance na play-off, tak kluci neztratí motivaci do utkání a tyto zápasy zvládneme.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Myslím si, že toto utkání bylo jako každé jiné co jsme proti Litoměřicím odehráli. Byl to hokej nahoru dolu, padalo hodně branek a myslím, že tento zápas musel být atraktivní i pro diváky. V závěru se štěstí přiklonilo na naši stranu a vezeme domů tři body s čímž jsme moc spokojeni.