Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři na tiskové konferenci představili kádr a novinky pro sezonu 2017/2018

Zubři na tiskové konferenci představili kádr a novinky pro sezonu 2017/2018
P ř e r o v - Předsezonní tiskovou konferenci pořádali v pondělí odpoledne přerovští Zubři. V prostorách VIP salonku odkryli novinářům kádr a novinky pro následující hrací ročník obchodní a marketingový manažer Ondřej Hnila, sportovní manažer Pavel Hanák, trenér Kamil Přecechtěl a kapitán A-týmu Tomáš Sýkora.

Celek Zubrů doznal během letní pauzy několika změn. Do Havířova odešel zkušený matador Marek Sikora, na nabídku z Maďarska kývl Jakub Ižacký. Stálými členy přerovského kádru nebudou v nadcházející sezoně ani Jiří Běhal a Lubomír Kovařík. Prvně jmenovaného čeká hostování v druholigovém Novém Jičíně, druhý stejnou formou zamíří do Šumperka. Oba budou mít zpět do Přerova vyřízené střídavé starty.

„Důvody, proč tito hráči budou působit jinde, se týkaly jejich výkonů i nařízení, podle něhož může v zápasech WSM ligy nastoupit maximálně 18 hráčů do pole. Tím pádem jsme kádr museli zúžit a rozhodli jsme se ho doplnit našimi odchovanci a mladými hráči, kteří také musí v sestavě být. Jak Jirka, tak Luboš potřebují hrát a ne sedět na tribuně. Je lepší, aby hráli dvacet minut za zápas, než tři nebo vůbec. Proto pro ně bude lepší hostování v nižší soutěži," argumentoval sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

Hanákům se také povedlo přivést několik nových tváří. S hvězdnou akvizicí mohou počítat do brankoviště, jelikož si zajistili služby u fanoušků velmi oblíbeného slovenského gólmana Juraje Šimbocha. „Zanechal zde výraznou stopu v premiérové sezoně WSM ligy a je pro nás velkou posilou," netajil se Pavel Hanák.

Útočné řady posílili kmenový hráč Zlína Jakub Šlahař a dravý Slovinec Gregor Koblar. Ten si místo ve výběru trenérů Přecechtěla a Dočkala vysloužil kvalitními výkony v trénincích a přípravných zápasech. „Kuba Šlahař toho v přípravě sice tolik neodehrál, ale i on by měl patřit k oporám našeho týmu. Co se týče Gregora Koblara, ten se v přípravě prezentoval výbornými výkony. Patřil k nejlepším hráčů a jsem velmi rád, že se nám podařilo dohodnout se s ním na podmínkách smlouvy," konstatoval Hanák.

Z Chomutova se navíc do svého mateřského klubu prostřednictvím střídavých startů vrátil mladý ofenzívní štírek Jakub Navrátil. „Na to, že mezi muži zažívá svou první sezonu, se jeví velice dobře. Hodně si od něj slibujeme, měl by patřit do základní sestavy," prozradil Hanák. Na trase mezi Piráty a žlutomodrými se udál také jeden přestup. Přerovu nově patří technicky zdatný šutér Milan Procházka.

Zubři rovněž pokračují ve spolupráci s extraligovými kluby, Kometou Brno a zlínskými Berany. Právě Valaši by měli mít v Přerově výrazné zastoupení. „Spolupráce se Zlínem bude o něco intenzivnější. Budeme mít k dispozici kluky, které jsme si vytipovali v přípravě. Pokud bude potřeba, tak za nás kdykoliv nastoupí," informoval Pavel Hanák.

Mezi zlínskými hráči, které mohou Přerované využít, figurují například forvard Tomáš Fořt nebo obránce Tomáš Valenta. „Po dohodě se Zlínem, který svými výkony v přípravných zápasech zaujali, v jeho mužstvu minimálně na začátku extraligy dostanou šanci Kuba Ferenc a Matouš Kratochvíl. Je to pro nás obrovská čest, že naši odchovanci zasáhnou do utkání nejvyšší tuzemské soutěže. K nám se zase přesunují zlínští Tomášové Valenta a Fořt. Jak se to bude odvíjet v sezoně, závisí na jejím průběhu," vylíčil přerovský sportovní manažer Pavel Hanák.

Soupiska A-týmu HC ZUBR Přerov pro sezonu 2017/2018


V oblasti marketingu přicházejí Zubři s několika novinkami. Zápasové zpravodaje budou pro přerovské příznivce k mání jak v papírové, tak v elektronické podobě. V MEO Aréně nově najdou označená místa se speciálním QR kódem. Po jeho naskenování do jakéhokoliv chytrého telefonu se bulletin zdarma automaticky otevře. „Jedná se o novinku, kterou moc klubů nevyužívá. Ale my jsme přesvědčeni, že je to krok dopředu a pro mnoho fanoušků přinese e-zpravodaj příjemnou změnu," prohlásil obchodní a marketingový manažer přerovského klubu Ondřej Hnila.

Ke změně dochází u permanentek. Jejich držitelům budou odteď zůstávat i na další sezony. V případě zájmu o prodloužení jejich platnosti se pouze virtuálně dobijí. „Fanoušci tím pádem už nebudou muset čekat, až se vyrobí nové plastové permanentní karty, které si až dosud museli měnit za zakoupené papírové vouchery," vyzdvihl Ondřej Hnila.

U vchodu na zimní stadion a na oficiálních webových stránkách Zubrů najdou fanoušci nový návštěvní řád MEO Arény. Ten reaguje na bezpečnostní seminář pořádaný Českým svazem ledního hokeje, kterého se zúčastnili i zástupci HC ZUBR Přerov. „Prosíme všechny fanoušky, aby nový návštěvní řád dodržovali a předešli tak problémům při vstupu do MEO Arény," vzkázal přerovským příznivcům Hnila. „Od nové sezony bude navíc bezpečnost v MEO Aréně zajišťoval nová profesionální agentura, která má v oblasti zabezpečení sportovních utkání zkušenosti na nejvyšší úrovni," doplnil.

Živé přenosy z domácích duelů Přerovských budou nově placené, jejich cena se bude pohybovat mezi 50 a 90 korunami. „Nechtěli jsme se k tomu původně přiklánět, ale v minulé sezoně nám streamy zdarma citelně zasáhly do návštěvnosti. Proto jsme se dohodli se společností TVcom, že přenosy budou placené. Fanoušky totiž potřebujeme především na stadionu," zdůraznil obchodní a marketingový manažer Zubrů Ondřej Hnila. „V rámci benefitů by majitelé permanentek měli mít dva streamy zdarma," přidal podstatnou informaci.

U charitativních aktivit Srdce Zubra klub vyslyšel přání svých fanoušků. Krátce před vánočními svátky tak MEO Arénu stejně jako v předminulé sezoně ovládne růžová barva. „Odehrané utkání v limitované růžové sadě dresů doplní následná dražba a exkluzivita dresů bude zaručena certifikátem pravosti. Žádný jiný dres v tomto designu nebude vyroben, proto věříme v zájem dražitelů," uvedla koordinátorka charitativních projektů Zubrů Martina Hrušková. „Výtěžek zajisté poputuje na dobrou věc - pro regionální organizaci," upřesnila.