ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Další velká posila pro obranu Zubrů! Z Vítkovic se do Přerova vrací Jakub Kubeš

Další velká posila pro obranu Zubrů! Z Vítkovic se do Přerova vrací Jakub Kubeš
P ř e r o v – Zubři už na soupisce pro nadcházející ročník Chance ligy odkryli řadu jmen. Představili nové tváře, ale také oznámili několik návratů. Do skupiny comebacků se od teď zařazuje také obránce Jakub Kubeš. Vysoký zadák s velmi dobrou střelou bude další klíčovou postavou v přerovské defenzívě!
Obránce Jakub Kubeš se vrací na známé místo. Za Přerov již má ve svých statistikách 76 zápasů (11+23). „Sice jsem tady odehrál část loňské sezony, ale teď se oficiálně vracím zpátky do Přerova. Jsem moc rád, že jsme spolupráci s klukama i s vedením klubu obnovili,“ řekl čtyřiadvacetiletý zadák.

Zubři si jej před dvěma lety vyhlédli v polském Jastrzebie a brněnský rodák prožil v Chance lize výbornou premiéru (52 zápasů, 9+17). Kubešův rozlet neunikl pozornosti extraligových Vítkovic. V loňské sezoně ho proto Ridera, stejně jako Roberta Černého angažovala do svého kádru. Odehrál za ni ale jen 5 zápasů (0+1). „Mohl jsem díky tomu nakouknout do extraligy, ale s minulou sezonou nejsem vůbec spokojený,“ přiznal Kubeš.

Se Zubry pak po skvělém finiši základní části přišlo rychlé vyřazení od Poruby ve čtvrtfinále play-off. „Chtěli jsme všichni dojít mnohem dál, ale nepovedlo se to. Hodně nás srazil hned ten první zápas, který jsme si na konci nechali utéct. Pak to bylo o maličkostech a také o štěstí. To se přiklonilo k soupeři,“ zhodnotil vyvrcholení loňských bojů.

Co nová sezona? Obránce Jakub Kubeš má směrem k dalšímu ročníku jasno. „To nepovedené play-off je jeden z důvodů, kvůli kterým jsem tady chtěl zůstat. Cítím, že mám potřebu něco klubu a městu splatit. Navíc se mi tady líbí a jsem spokojený. Chci se minimálně vrátit k těm výkonům, které jsem tady předváděl po příchodu z Polska,“ dodal.

„Kuba je pro nás další velkou posilou do obrany. Dobře zná zdejší prostředí a i přes několik zajímavějších nabídek se rozhodl pro Přerov. Věříme, že naváže na své výkony z minulosti," doplnil sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.