Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

D+D. U Zubrů pokračují dvě jména z mládežnické líhně, forvardi Dobša a Indrák

D+D. U Zubrů pokračují dvě jména z mládežnické líhně, forvardi Dobša a Indrák
P ř e r o v – Soupiska prvoligových hokejistů Přerova pro letošní sezonu pomalu nabývá do finálních obrysů. Zatím posledními hráči, kteří do kádru trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře přibyli, jsou útočníci David Dobša s Danielem Indrákem. Oba ještě loni, kdy spadali do kategorie juniorů, nastupovali také za zubří mládež. Dvacetiletý Indrák si ní jako odchovanec Hanáků prošel od přípravky, devatenáctiletý Dobša se k řece Bečvě přesunul v osmé třídě z rodné Břeclavi.

„Jednání bylo rychlé, domluvili jsme se v podstatě hned. Měl jsem jasno, že chci zůstat v Přerově,“ říká Dobša, jenž v minulé sezoně zaznamenal v Chance lize 18 startů (0+2). „Nebyl důvod čekat. S Pavlem Hanákem jsme se bavili jak o mých, tak o požadavcích ze strany klubu. Během týdne bylo všechno vyřešené,“ přidává se Indrák, který ve třetím roce ve druhé nejvyšší soutěži zasáhl do 29 zápasů (1+5) a stal se stabilním členem modrožluté ofenzívy. Dohromady mezi profesionály zatím odehrál 54 utkání (1+6).

Právě Indrák se v prosinci dočkal premiérové prvoligové branky. Na domácím ledě překonal třebíčského gólmana Jekela a pečetil vítězství Přerovanů 4:0. „Ulevilo se mi,“ přiznává. Zároveň však odmítá, že by bezgólové období nějak zvlášť prožíval. „Byly to sice dvě sezony, ale neodehrál jsem v nich padesát zápasů. Dohromady jich bylo pětadvacet – skoro stejně, jako za minulou sezonu, která byla ještě zkrácená,“ vysvětluje přerovský rodák.

Oběma nadějím z mládeže MEO nyní skončila „doba hájení“. Od tohoto ročníku patří věkově mezi seniory, v Přerově tak budou hrát už jen za jeden tým. „Jsem rád, že jsem se štítku juniora konečně zbavil. Nadcházející sezonu neberu jako přelomovou, nicméně chci, aby byla co nejlepší,“ prozrazuje Indrák. Jeho zhruba stejně starý spoluhráč se hodlá probojovat do přerovské základní sestavy. Loni v ní pevné místo neměl. „Snad mi to tam bude i trochu víc padat,“ doufá odchovanec břeclavských Lvů David Dobša, čekatel na první prvoligovou trefu.

„Z týmového hlediska bych chtěl, abychom co nejvíc vyhrávali a v play-off se dostali co možná nejdál. Když to vezmu individuálně, chci se pořád zlepšovat. Rád bych si v týmu vybudoval nějakou pozici, co se porce času na ledě týče. Doufám, že se mi sezona povede i bodově,“ přeje si Daniel Indrák, který si uvědomuje, že se od něj bude čekat víc, než když byl juniorem.