Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři si znovu plácli s útočným univerzálem. Přerov byl volbou číslo jedna, říká Süss

Zubři si znovu plácli s útočným univerzálem. Přerov byl volbou číslo jedna, říká Süss
P ř e r o v – Na povedený závěr loňské sezony naváže ve stejném klubu. Útočník Jan Süss, který může nastoupit na všech útočných postech, zůstává členem týmu prvoligových hokejistů Přerova. U MEO je podle svých slov se vším spokojený. Do příštích bitev Chance ligy si stanovil cíl i motivaci. Zatímco cíl se týká jeho formy, motivace souvisí s play-off.

„Honza měl výborný závěr základní části a play-off. Má potenciál se dále zlepšovat a jsme rádi, že to bude v našem klubu. Obě strany měly velký zájem dále spolupracovat,“ komentuje Süssovo pokračování na Hané sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

„Rozhodování bylo lehké. Během týdne bylo hotovo, nebylo co řešit,“ hlásí dvaadvacetiletý Süss. „V Přerově jsem za dva roky, co tu působím, spokojený. S tréninky, partou v kabině i se vším servisem okolo. Přerov pro mě byl volbou číslo jedna,“ přibližuje mladík, který Chance ligu zná také z angažmá v Třebíči.

Rodák z Letovic na Blanensku zaznamenal za Zubry během dvou sezon 87 prvoligových startů (11+11). V dalším ročníku má na co navazovat, závěr toho předešlého mu totiž vyšel náramně. V posledních šesti zápasech si připsal stejný počet kanadských bodů. Pětkrát skóroval, jednou se na gólu podílel asistencí. Zároveň se stal nejproduktivnějším přerovským hráčem čtvrtfinálové série play-off.

„Je mým cílem, abych v nové sezoně pokračoval tak, jak jsem skončil v minulé,“ potvrzuje odchovanec Komety Brno, za kterou v letech 2019–2021 prostřednictvím střídavých startů nastoupil do osmi utkání (1+0).

V rámci přípravy plánuje opět vzít do ruky kalač, doma s ním bude rozrážet dřevo. Potrénovat tak chce švih na střelu, aby soupeřovy brankáře mohl nadále strašit například smrtícími zakončeními bekhendem. „Letos na to ale není tolik prostoru jako loni. To jsme prakticky nikam nemohli, takže mi nezbylo nic jiného, než se doma zabavit prací,“ poznamenává bývalý juniorský reprezentant.

Jako motivaci pro nadcházející maraton Chance ligy nevnímá nic jiného, než „jinou soutěž“ – vyřazovací boje. „Letošní play-off mrzí. V tom příštím se chceme dostat co nejdál,“ má jasno Jan Süss, jenž je desátým potvrzeným útočníkem aktuální soupisky Zubrů.