ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Návrat na úspěšné místo činu! Dres Zubrů znovu oblékne brankář Michael Petrásek

Návrat na úspěšné místo činu! Dres Zubrů znovu oblékne brankář Michael Petrásek
P ř e r o v – Těsně před uzávěrkou přestupů museli Zubři vyřešit otazník na brankářském postu, který vznikl odchodem Daniela Dvořáka. To se podařilo, proto mají Přerované vzadu zase „plný stav“. V modrožlutém dresu opět vyjede do bitev Chance ligy Michael Petrásek, jenž se loni výraznou měrou podílel na skvělých výsledcích Zubrů v základní části!
Brankář Michael Petrásek se po necelém roce opět vrací do MEO Arény. V dresu Zubrů se mu náramně dařilo, společně s Lukášem Klimešem navíc vytvořil parádní dvojici, která vládla statistikám Chance ligy.

Do koronavirové stopky v půlce března odchytal Petrásek za Přerov 29 zápasů s úspěšností zásahů 91,80% a s průměrem 2,33 inkasovaných gólů na zápas.

Z vrcholu skvěle rozjeté sezony ale sešlo, navíc úsporná opatření byla proti jeho dalšímu pokračování na Hané. Devětadvacetiletý odchovanec ústeckého hokeje tak v létě našel nové angažmá v Polsku. Za Cracovii Krakov v tamní nejvyšší soutěži nasbíral celkem 18 startů (úspěšnost zásahů 91,50%, průměr inkasovaných gólů 2,65).

Těsně před uzavřením pohybu hráčů mezi kluby ale hlásí comeback do Přerova. U Zubrů se zařadí k Martinu Holíkovi a Michalu Postavovi.

„Naskytla se nám šance, aby tady Michael mohl působit. Jsme za to rádi. Smlouvu jsme podepsali do konce sezony a je pro obě strany výhodná. Chtěl někde dochytat sezonu a my už nemůžeme dál využít střídavé starty z extraligy. Zdejší prostředí už zná a zanechal tady velmi dobrý dojem. Věříme, že nám svými zkušenostmi pomůže nejen v tréninku, ale hlavně v závěrečných bojích sezony,“ řekl Pavel Hanák, sportovní manažer Zubrů.

Petráskův návrat bude v souvislosti s končícím termínem přestupů jedinou změnou. „Momentálně bojujeme o co nejlepší umístění pro play-off. Postoupit přímo by bylo super, ale tabulka je extrémně vyrovnaná a pořadí se ještě může hodně zamíchat. Čeká nás ještě řada těžkých zápasů. Náš kádr je ale teď už uzavřený, další změny nechystáme. Celý náš tým, včetně mladých hráčů, které zařazujeme do sestavy, si zaslouží šanci v závěru sezony," dodal Hanák.