Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Série letních přípravných zápasů přichází, Zubři ji načnou doma proti Frýdku-Místku

Série letních přípravných zápasů přichází, Zubři ji načnou doma proti Frýdku-Místku
P ř e r o v – První přípravné utkání na sezonu Chance ligy 2020/21 čeká hokejisty Přerova. Pondělní domácí střet s Frýdkem-Místkem (18:00) se však neobejde bez výrazných hygienických a bezpečnostních opatření. Blíže se o nich dočtete právě v tomto článku.
přípravné utkání
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
pondělí 3.8. 18:00
MEO Arena Přerov

„Děláme maximum pro to, abychom opět oživili tribuny MEO Arény fanděním našich fanoušků dle možností, které jsou nám dovoleny. Poprvé máme možnost vpustit veřejnost do ochozů stadionu v režimu podrobujícím se nařízení vlády, doporučením a pravidlům ze strany ČSLH při průběhu sportovního utkání. Zaběhnuté fungování při zápasech se transformuje do COVID režimu. Snížená kapacita na stadionu nedosahuje ani 500 osob, přesto chceme ukázat, že se Zubři nevzdávají. Každé skupině držitelů karet jsme vyčlenili sice omezený, ale alespoň nějaký prostor, abychom dali příležitost se utkání zúčastnit. Zápas s Frýdkem je takový zkušební provoz při aplikaci všech nařízení, a prosíme tedy naše fanoušky o shovívavost a respektování těchto opatření," uvedl ke startu zápasové přípravy a nutným bezpečnostním a hygienickým opatřením Tomáš Pluháček, jednatel HC ZUBR Přerov.

„Toto utkání v rámci omezené kapacity na stadionu chceme věnovat držitelům karet všech skupin, abychom je upřednostnili před volně příchozí veřejností," doplnil.

MEO Aréna je rozdělena na dvě navzájem neprůchozí poloviny, sektor „SEVER" a sektor „JIH", s aplikací pravidla volných sedadel ob řadu / ob sedadlo. Červeně vyznačená sedadla nejsou určená k sezení, řadu se zabezpečeným vstupem páskou také není možné obsadit.

Vstup do sektoru „SEVER" je přes bránu vedle Městské sportovní haly, do sektoru „JIH" se vstupuje hlavním vchodem.

U vchodu jsou připravené desinfekce, každý sektor má samostatné WC a občerstvení.

Dle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR č.j.: MZDR 15757/2020-26/MIN/KAN je návštěvníkům povolen pobyt ve vnitřních prostorech pouze s ochranou dýchacích cest (nos, ústa), jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének, kterou je třeba mít nasazenu během celého utkání. Je zakázáno sdružovat se v prostoru MEO Arény mimo své sedadlo.

Vstupenky pouze na sezení, jejichž počet je omezen, bude možné „vyzvednout" za 0 Kč jedině prostřednictvím online systému v odkazu viz níže.

Majitelé MODRÉ permanentní karty vstoupí do online systému, zadají šestimístný kód ze zadní strany a vyberou si volné sedadlo v nabízených sektorech. Po zadání e-mailu vstupenka přijde v příloze, je třeba ji vytisknout a předložit u vchodu pořadatelské službě.

Majitelé STŘÍBRNÉ permanentní karty se v případě zájmu o návštěvu utkání nahlásí kontaktní osobě, která ji zprostředkovala.

Majitelé permanentky PATRON budou mít vstupenku již přichystánu na pokladně MEO arény č. 1 na své jméno.

Prodej vstupenek na pokladně MEO Arény se neuskuteční.

Pokladna č. 1 pro vyzvednutí vstupenek majiteli permanentek PATRON bude otevřena hodinu před utkáním. Brány MEO arény se pak otevřou v 17:30.

Volný vstup dětem do 140 cm není možný, každý návštěvník utkání musí mít platnou vstupenku.

S Frýdkem po roce znovu

Zubři na konci července začali trénovat na ledě. První trénink absolvovali ve středu, první soupeř je tak prověří ani ne po týdnu.

S Frýdkem-Místkem se Přerované v přípravě potkali i před rokem. Na začátku září ho v generálce na Chance ligu porazili v domácím prostředí 3:2. O výhře MEO tehdy rozhodla pohledná individuální akce obránce Mikuláše Zbořila. „Aby jeden hráč prošel přes pět našich a dal gól, za to si zaslouží jedině gratulaci. Byla to nádherná akce," uznal i hostující kouč Vlastimil Wojnar.

Na lavičce Slezanů zasáhne do třetí sezony. Počítat už nemůže s několika loňskými oporami. Jan Bartko zamířil do Vsetína, Lukáš Motloch do Prostějova, Petr Kafka do pražské Slavie. S městem na řece Ostravici se rozloučili i Jan Hladonik (Karlovy Vary) s Petrem Eretem (Ústí nad Labem) a Romanem Szturcem (Havířov).

Z polského klubu Jastrzebie naopak do Frýdku zamířil brankář Ondřej Raszka, z druholigové Kopřivnice zase přišel (formou zkoušky) perspektivní útočník Matěj Mach (loni 24 bodů ve 40 zápasech). Třicetiletý Raszka, jenž v minulosti působil i v Písku či Prostějově, bude o pozici jedničky bojovat s přerovským odchovancem Tomášem Suchánkem. Ten už má za sebou mimo jiné kemp reprezentace do 20 let, který se konal v červnu v Rokycanech.

Online přenos

Utkání HC ZUBR Přerov – HC Frýdek-Místek můžete sledovat prostřednictvím textového online přenosu. K dispozici bude na serveru onlajny.com na tomto odkaze