Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Bomba pro Zubry! Do modrožlutého dresu se vrací slavný odchovanec Josef Hrabal

Bomba pro Zubry! Do modrožlutého dresu se vrací slavný odchovanec Josef Hrabal
P ř e r o v – Tahle zpráva určitě potěší každého fanouška hokejových Zubrů. Ti totiž do svého týmu přivedli velkou posilu! Návrat do Přerova hlásí hvězdný odchovanec Josef Hrabal. Ostřílený zadák se zkušenostmi z reprezentace podepsal s modrožlutými novou smlouvu.

„Manželka je těhotná, v nejbližší době čekáme druhé dítě (výrok pochází ze středy 3. června, pozn. red.). Rozhodl jsem se, že v následujících měsících budu určitě doma. Hokejové prostředí v Přerově znám, se všemi tu vycházím velmi dobře. Zubři pro mě byli první volba,“ prohlásil Josef Hrabal, jenž patří mezi nejslavnější odchovance přerovského hokeje. Roku 2003 se – jako první hráč z města na řece Bečvě v porevoluční éře – dočkal draftu do NHL. V osmém kole si jej vybrali Olejáři z Edmontonu. Kromě se toho může pochlubit starty za různé reprezentační výběry v čele s tím seniorským.

Zkušený obránce prošel v Přerově všemi žákovskými kategoriemi. Za dorost a juniorku nastupoval ve Vsetíně, kde také získal první zkušenosti s mužskou extraligou. V sezoně 2006/07 se vydal za svým prvním zahraničním angažmá do ruského Čeperovce. Mimo Českou republiku působil i v nižších zámořských soutěžích (AHL, EHCL), v elitních ligách Švédska (MODO Hockey) a Finska (Pelicans Lahti), znovu v Rusku (KHL za Novosibirsk) a naposledy za kanálem La Manche v Sheffieldu. S tamními Steelers ovládl britský pohár.

V české extralize hrál kromě Vsetína především za Třinec. S Oceláři získal v sezoně 2010/11 mistrovský titul a o čtyři roky později stříbro. Na kontě má rovněž zápasy za pardubické Dynamo a Vítkovice.

V loňské sezoně naskočil Hrabal za Zubry do osmi zápasů. Pohyboval se v obraně i útoku a připsal si tři přesné trefy. Foto: Aleš Dokoupil

Do týmu Přerova se Hrabal vrátil loni v listopadu. Pro Zubry, s kterými už předtím trénoval, byl velkou posilou, což potvrdil i trenér Vladimír Kočara. „Pepa nám pomohl strašně moc. Přišel v době, kdy nemohl hrát Tomáš Sýkora. Ukázal klid, přehled, hrál v útoku, v obraně. V kabině jsme měli fázi, kdy jsme nebyli úplně v TOPu, ale Pepa nás hrozně moc zvedl. Jednalo se o rozdílového hráče,“ přiznal v rozhovoru na začátku dubna.

Čtyřiatřicetiletý Hrabal za MEO zasáhl do osmi utkání, ve kterých třikrát skóroval. Prosadil se proti Litoměřicím, Porubě a Havířovu. Většinu zápasů se přitom nepohyboval na svém tradičním postu beka, ale v útoku. „Chtěl hrát jenom v útoku!,“ zasmál se Vladimír Kočara. „První bylo, že už by chtěl hrát, ne jen trénovat. Hned jsem mu říkal, že bude hrát beka. Ale kvůli zranění několika útočníků jsme ho museli dát do útoku a byl šťastný,“ doplnil.

Po skončení první části Chance ligy Josef Hrabal kývl na štaci na Britských ostrovech. Využil tak své dohody s přerovským klubem, že v případě lukrativní nabídky může odejít. „Uvidíme, jestli se naše cesty ještě někdy potkají,“ neloučil se zubří kouč s matadorem natrvalo.

To ještě netušil, že do dalšího protnutí cest bývalého reprezentanta a jeho mateřského klubu zbývají sotva dva měsíce. Do přerovské obrany teď přichází opravdu pevný pilíř.

„Jsem moc rád, že jsme se s Pepou Hrabalem domluvili a bude s námi od začátku sezony. Snažíme se stavět mužstvo z hráčů, kteří mají k Přerovu vztah, hokejově tu vyrůstali a zapadají do naší koncepce. A Pepa bude dalším platným členem našeho týmu," řekl Tomáš Pluháček, jednatel HC ZUBR Přerov.

„Pepův obrovský přínos jsme viděli už loni, proto je skvělé, že nám pomůže i letos. Bude to náš lídr jak na ledě, tak i v kabině. Zatím jsme domluveni do prosince s následnou opcí," dodal sportovní manažer Pavel Hanák.