Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V přípravě s extraligovými týmy! Přerov bude účastníkem poháru Generali Česká Cup

V přípravě s extraligovými týmy! Přerov bude účastníkem poháru Generali Česká Cup
P ř e r o v – Spousta hokejových fanoušků se těšila na play-off Chance ligy, ve kterém tým Zubrů chtěl podtrhnout parádní sezonu, ale koronavirus všechny plány zhatil. Teď proto přichází alespoň částečná náhrada, pro Přerov však nesmírně atraktivní. Zubři se v rámci přípravy na sezonu 2020/2021 zúčastní nového poháru Generali Česká Cup a střetnou se s extraligovými soupeři!
Neodehrané play-off přineslo klubům velké finanční ztráty, a to nejen v Tipsport extralize, ale také v Chance lize. Realizace přípravného turnaje se tak setkala s jednoznačně pozitivními ohlasy. Těšit se mohou i Zubři, kterým vstupenku do letních bojů zajistilo skvělé druhé místo po základní části za suverénním a postoupivším Motorem. Chance ligu bude reprezentovat také Kladno, jenž naopak z elitní soutěže sestoupilo.

„Tento turnaj bude pro nás výbornou přípravou na nadcházející sezonu. Možnost utkat se s třemi kvalitními extraligovými týmy je i jakousi odměnou za úspěšnou uplynulou sezonu, kterou jsme bohužel nemohli dokončit kvůli koronavirové krizi. Věřím, že epidemiologická opatření už v srpnu umožní co nejvyšší návštěvnost a naši skvělí fanoušci si najdou cestu na přerovský zimní stadion,“ řekl Tomáš Pluháček, jednatel klubu HC ZUBR Přerov.

Základní část turnaje Generali Česká Cup se odehraje ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech dvoukolově každý s každým. První kolo je na programu v úterý 4. srpna, kdy se Přerované představí v Třinci. Jejich dalšími soupeři ve skupině pak budou Vítkovice a také Zlín. Česká televize a O2TV budou zařazovat do vysílání přímé přenosy zápasů.

Bodování bude klasické. Výhra v základní hrací době znamená tři body, výhra po prodloužení nebo po nájezdech dva a prohra po prodloužení nebo po nájezdech jeden bod. Délky přestávek, prodloužení a počet nájezdů budou stejné jako v základní části extraligy. Týmy, které skončí v základní skupině na prvním a druhém místě, postoupí do play-off.

I vyřazovací část bude mít klasický průběh, tedy čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy dva zápasy – domácí a venkovní (případně venkovní a domácí). Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud bude skóre po dvou utkáních nerozhodné, následuje po druhém utkání desetiminutové prodloužení 4 na 4 a pokud se nerozhodne ani v něm, určí postupujícího ze série nájezdy (pět na každé straně). Finálovými zápasy pohár vyvrcholí v úterý 15. a 22. září.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu jeden milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Odměnu do poháru věnuje generální partner Tipsport extraligy ledního hokeje společnost Tipsport.

Obsazení Generali Česká Cupu

Skupina A: HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno

Skupina B: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC VERVA Litvínov, HC Energie Karlovy Vary

Skupina C: HC Kometa Brno, Mountfield HK, HC DYNAMO Pardubice, HC Olomouc

Skupina D: HC Oceláři Třinec, HC VÍTKOVICE RIDERA, PSG Berani Zlín, HC ZUBR Přerov

Program zápasů HC ZUBR Přerov v poháru Generali Česká Cup

GENERALI1, út 4.8.
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
GENERALI2, čt 6.8.
HC ZUBR Přerov – PSG Berani Zlín
GENERALI3, út 11.8.
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
GENERALI4, čt 13.8.
HC Vítkovice Ridera – HC ZUBR Přerov
GENERALI5, út 18.8.
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
GENERALI6, čt 20.8.
PSG Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Začátky zápasů budou upřesněny později.

Termíny play-off

Čtvrtfinále: pondělí 23. srpna, středa 25. srpna. Semifinále: úterý 1. září, úterý 8. září. Finále: úterý 15. září, úterý 22. září.