ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zdatný technik i exekutor nájezdů. Zubři si zajistili další služby Lukáše Formana

Zdatný technik i exekutor nájezdů. Zubři si zajistili další služby Lukáše Formana
P ř e r o v – Začátkem letošního roku přišel jako staronová posila a osvědčil se. Lukáš Forman svými výkony pomohl Přerovu k druhému místu v základní části Chance ligy. Na Hané přidá i starty v novém soutěžním ročníku. Vedení Zubrů se s šestadvacetiletým obráncem, který oplývá technickými dovednostmi či nebezpečím pro soupeře při nájezdech, dohodlo na pokračování spolupráce.

Forman se do Přerova přesunul pár dní před 26. narozeninami z Třebíče. Za Horáckou Slavii předtím zaznamenal 34 utkání s bilancí šesti branek a jedenácti asistencí. U Zubrů je doplnil třemi góly a asistencí během dvou desítek zápasů.

V modrožlutém dresu se podílel na přímém postupu do čtvrtfinále play-off, které by svěřenci trenérů Kočary, Grofa a Sklenáře jako druhý tým tabulky začínali v domácím prostředí proti sokovi z předkola. Místo bitev na krev však přišel předčasný a smutný konec sezony, s nímž nemohl nikdo nic dělat.

„Pro všechny to byla nešťastná událost. Přerov by to v play-off dotáhl hodně daleko. Když se podívám na celou sezonu, šlo by o jeden z největších úspěchů. Finále by tu podle mě proběhlo,“ tvrdí Lukáš Forman.

Přerovskou obranu v lednu jednak vyztužil, jednak oživil. Na ledě ukázal, že souboje jeden na jednoho mu nedělají žádný problém. Dokázal třeba přejít přes několik protihráčů a prodrat se do zajímavé šance. Jako v lednovém duelu v Českých Budějovicích, který Zubři odehráli ve speciálních dresech s podobiznou své trenérské legendy Vojtěcha Buriana.

„Z Přerova přišel největší zájem. Viděl jsem, že mě tady Pavel Hanák i trenéři chtějí. Přerov byl z nabídek první volbou,“ prozradil odchovanec Komety Brno, jenž má na kontě kromě 229 prvoligových také 44 zápasů v extralize.

Své šikovné ruce předvedl fanouškům Zubrů rovněž při nájezdech. Když se do MEO Arény vrátil jako domácí hráč, dostal možnost jet trestné střílení proti českobudějovickému brankáři Strmeňovi. Nezaváhal, puk nasměroval přímo mezi jeho betony. Nájezd proměnil i v nakonec posledním utkání sezony se Vsetínem.

„Teď se těším dokonce i na společnou letní přípravu,“ usmál se brněnský rodák v návaznosti na delší pauzu. V týmu se potká s vícero mladými spoluhráči, jelikož kádr Hanáků prochází postupným omlazováním. „V Přerově to s mládeží umí, důkazem je spousta dobrých odchovanců. Mladí kluci budou určitě šikovní, nemám z toho strach,“ komentoval Lukáš Forman, který ve městě na řece Bečvě působil i v ročnících 2015/16 a 2016/17.

„Lukáše jsme si loni vyhlédli jako posilu, což stoprocentně splnil. V Přerově to dobře zná, má na něj i osobní vazby. V této těžké době je to pro nás velmi důležitý podpis," informoval sportovní manažer HC ZUBR Přerov Pavel Hanák.