ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři si pojistili talenty ze své mládeže, v A-týmu pokračují junioři Gréč s Postavou

Zubři si pojistili talenty ze své mládeže, v A-týmu pokračují junioři Gréč s Postavou
P ř e r o v – Hráčský kádr A-týmu Zubrů postupně prochází omlazováním. Pro příští ročník Chance ligy si Hanáci zajistili služby dvou perspektivních tváří z vlastní mládeže – obránce Matyáše Gréče a brankáře Michala Postavy. Oba v přerovské organizaci působí delší dobu, Gréč je navíc odchovancem modrožlutých. Klub na ně uplatnil opci, která byla součástí jejich smluv z loňského roku.

Dvojici mladíků zařadili přerovští trenéři do A-mužstva už loni. Během soutěžního ročníku však téměř výhradně nastupovali v REDSTONE Extralize za juniorku.

Michal Postava je odchovancem Valašského Meziříčí, odkud také pochází. Do Přerova přešel v žákovském věku. Před dvěma roky pomohl extraligovému mladšímu dorostu k postupu na mistrovství republiky, kde Zubři skončili čtvrtí. Poté se podílel na sportovním udržení Hanáků v DHL Extralize juniorů. V uplynulé sezoně si připsal první start v Chance lize a na seniorské soutěžní úrovni vůbec. Doma proti pražské Slavii zaznamenal 29 úspěšných zákroků. S juniorkou se v boji o postup mezi elitu dostal mezi nejlepší čtyři týmy, pak ovšem „zaúřadoval" koronavirus.

„Jsem rád, že na mě klub uplatnil opci. Znamená to pro mě další šanci proniknout do mužského hokeje. Chtěl bych se v něm pohybovat více než v poslední sezoně,“ svěřil se osmnáctiletý brankář.

Matyáš Gréč obléká modrožlutý dres odmalička. Stejně jako Postava byl jednou z opor dorosteneckého týmu, kterému ve Vítkovicích na republikové úrovni těsně unikla medaile. V následující sezoně přispěl k sportovní záchraně juniorky v nejvyšší soutěži, ve 44 zápasech na úrovni na DHL Extraligy si přišel na deset kanadských bodů za deset asistencí. Letos za nejstarší mládežnickou kategorii MEO přidal i přesné zásahy, sedmi góly a 31 gólovými nahrávkami předčil všechny své spoluhráče z přerovské obrany.

„Rád jsem spolupráci s Přerovem o další rok prodloužil. Uvidíme, jak to bude dál. Čeká mě ještě hodně práce, abych si mohl v zubřím dresu zahrát i za muže," uvědomuje si sedmnáctiletý Gréč.