ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Chceme, aby fanoušci znovu začali chodit ve větším počtu, říká jednatel Tomáš Pluháček

Chceme, aby fanoušci znovu začali chodit ve větším počtu, říká jednatel Tomáš Pluháček
P ř e r o v – Výkony, výsledky ani počet bodů v tabulce. Nic z toho hokejisty Přerova momentálně netrápí. Bezstarostné období však přesto neprožívají. Bohužel. Vedení klubu v čele s jednatelem Tomášem Pluháčkem se zabývá palčivým problémem týkajícím se klesající návštěvnosti domácích zápasů. Více než z poloviny byla MEO Aréna naposledy zaplněná 22. ledna proti Vsetínu. Od té doby chodí na tribuny méně než 1500 diváků.

Pane Pluháčku, Chance liga se již blíží ke svému vrcholu. Jak jste prozatím spokojen s jejím průběhem ze strany Zubrů?
Myslím si, že s dosavadním průběhem sezony můžeme být hodně spokojeni. Od začátku mistrovských bojů se držíme v popředí tabulky za suverénními Českými Budějovicemi, které dělají všechno pro to, aby se po letech vrátily zpět do extraligy. Odehráli jsme řadu dobrých zápasů, ve kterých jsme porazili silné soupeře, a na druhou stranu nás nepotkal nějaký větší výpadek, že bychom prohráli více zápasů za sebou. Dobrá práce celého týmu byla důvodem, proč jsme na konci přestupního termínu nechtěli dělat větší změny. Všichni si samozřejmě přejeme, aby nám toto dobré období vydrželo co nejdéle.

Zubři útočí na bodový rekord a mohou jít do play-off z vynikající druhé příčky. Co na to říkáte?
Máme za sebou čtyři sezony v Chance lize, ale ještě nikdy se nám nepodařilo projít přes čtvrtfinále play-off. Letos toto chceme překonat a potrápit favorizované týmy, které usilují o extraligu. Aktuální postavení v tabulce nám dává velkou šanci začínat play-off na domácím ledě. Jsme si vědomi toho, že play-off je nová soutěž a může se v něm stát cokoliv, ale ze sportovního hlediska by to byl další posun.

Velmi příjemný pohled na tabulku ale nekoresponduje s návštěvností domácích zápasů, která se snižuje. Budete tuto situaci řešit?
Klesající návštěvy na domácích zápasech nás trápí a společně s marketingovým oddělením hledáme možnosti, jak je zase zlepšit. Chceme, aby fanoušci znovu začali na hokej chodit ve větším počtu. Vždy totiž platilo a platit bude, že fanoušci jsou důležitým sponzorem a partnerem profesionálního hokeje. Bez nich se hokej hrát nedá. Samozřejmě návštěvy na přerovském stadionu pečlivě sledují naši partneři, město i kraj, na jejichž podpoře jsme závislí. Také se může stát, že díky menší návštěvnosti se bude snižovat jejich finanční podpora a následně tím pádem i sportovní kvalita týmu.

Kde hledat příčiny klesajících čísel návštěvnosti?
Příčiny se nehledají lehce. Ve srovnání s jinými kluby máme ceny vstupného nastaveny nízko. Navíc, jak už bylo zmíněno, tým podává velmi dobré výkony, za které by si více zaplněnou MEO Arénu určitě zasloužil. Přerovský stadion byl vždy proslulý bouřlivou atmosférou, ve které se soupeřům nehraje lehce a naši hráčům to pomáhá ke kvalitnímu výkonu. Zápasy se sice dají sledovat i na internetu, ale být přímo v hledišti je úplně něco jiného. Skvělé atmosféry na našem stadionu a výsledků mužstva bychom si všichni měli vážit. Pokud chceme společně zvládnout čtvrtfinále play-off a dojít ještě dál, tak je potřeba táhnout za jeden provaz. Navzdory klesající návštěvnosti, jež mě jako jednatele klubu netěší, chci poděkovat všem, kteří utkání Zubrů návštěvují a týmu fandí.

Je možné, že návštěvám na zápasech neprospívá i pozměněný herní systém Chance ligy, kvůli kterému teď Zubři hrají proti sedmi stále stejným soupeřům?
Tady bych chtěl znovu říct, že náš klub loni v létě hlasoval pro jiný model soutěže. Určitě nám uškodil i fakt, že se do vyšší nadstavbové skupiny nedostal Prostějov. Hanácká derby byla vždy velmi prestižní a nejnavštěvovanější v celé Chance lize. Nicméně i tak hrajeme proti velmi kvalitním soupeřům, jako jsou ambiciózní České Budějovice, Vsetín, Chomutov či Slavia Praha. Mezi atraktivní soupeře se pak navíc řadí i Havířov. A když nepřitáhneme lidi na hokej ani v těchto zápasech, tak jak by to vypadalo, například při zápasech s Kadaní a Sokolovem?

Tomáš Sýkora: Tým si podporu zaplněných tribun zaslouží

P ř e r o v – Na zápasy Zubrů se teď kouká z jiné pozice. Tomáš Sýkora už v Chance lize nejezdí po ledě, herní projev hokejistů v modrožlutých dresech sleduje více shora. K tomu jim pomáhá jako skills kouč.

Jak hodnotíte dosavadní sezonu Zubrů?
Zatím je skvělá! Momentálně dokonce nejlepší za pět let, co jsme v první lize. Doufejme, že totéž budeme moct říkat i na jejím konci.

V tabulce se Přerov drží hned za suverénním Motorem, co podle vás stojí za tak dobrým umístěním?
Hlavně v obraně letos praktikujeme styl, který nám sedí, výborně jsme se ho naučili. K tomu máme skvělé hráče, trenéry, gólmany i fanoušky. Všechno se nám to daří prodávat, díky tomu jsme tam, kde jsme.

Návštěvnost domácích zápasů však aktuálnímu postavení v tabulce neodpovídá, je velmi nízká. Čím si to vysvětlujete?
První ligu už hrajeme pátým rokem, pro lidi podle mě přestala být vzácná. Bohužel. Fanoušci ale pořád fandí suprově. Zaslouží si poděkování, jak tým povzbuzují. Pořád je to nadstandardní. Je ale pravda, že před zaplněnými tribunami se vždycky hraje lépe. Když fandí celá MEO Aréna, je to znát. Na klucích i na celkové atmosféře.

Mohlo se na úbytku diváků podepsat i aktuálně chybějící hanácké derby s Prostějovem?
Také je to jeden z důvodů. Je rozhodně škoda, že proti Prostějovu teď nehrajeme. Na druhou stranu se pořád potkáváme se Vsetínem, Havířovem. Se soupeři, na které se vždycky také chodívalo a bývalo plno. Zažíváme sezonu, jaká v Přerově už hodně dlouho nebyla. Tým si podporu zaplněných ochozů jednoznačně zaslouží.