ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Brankář Tomáš Suchánek se loučí s Přerovem, na přestup odchází do Třince

Brankář Tomáš Suchánek se loučí s Přerovem, na přestup odchází do Třince
P ř e r o v – Spojení brankáře Tomáše Suchánka s mateřským Přerovem je u konce. Jeden z nejlepších mládežnických gólmanů v Česku opouští Hanou a další starty v modrožlutém dresu Zubrů tak již nepřidá. Šestnáctiletý reprezentant odchází na trvalý přestup k třineckým Ocelářům.
Brankář Tomáš Suchánek patří k velkým talentům českého hokeje a ve své věkové kategorii se řadí mezi nejlepší gólmany vůbec. Odchovanec přerovského klubu pravidelně pomáhal mladým Zubrům dosáhnout těch nejlepších výsledků. Dvakrát se s výběrem osmé třídy dostal na mistrovství republiky. To hradecké v závěru sezony 2016/17 mělo navíc pro Přerov bronzovou příchuť.

Mezi přední brankáře se pravidelně řadil také v ELIOD Extralize dorostu. V loňské sezoně Zubři díky jeho výkonům okusili play-off a letos, při velmi náročném systému soutěže, kdy sestupuje šest týmů, uhájili příslušnost mezi elitou i pro příští ročník.

Od sezony 2018/19 se Tomáš Suchánek stal stabilním článkem mládežnických reprezentací. Jezdil na kempy a turnaje, ze kterých už má doma nejen medaile, ale i ocenění. V ruském Almeťjevsku vychytal české šestnáctce třetí místo a navíc byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Dosud největší úspěch zažil s kategorií U17 v loňském listopadu. Na turnaji World Hockey Challenge, který je neoficiálním mistrovství světa, dosáhli Češi na senzační bronz. Společně s ním se turnaje zúčastnili i další odchovanci Zubrů – obránce Stanislav Svozil, útočník Martin Ryšavý a trenér brankářů Jiří Sklenář. Právě pod jeho vedením se Suchánek v Přerově vypracoval mezi nejlepší gólmany. V Kanadě zasáhl do všech šesti zápasů a direktoriát jej posléze zařadil do all-star týmu.

„Chtěl bych Tomášovi poděkovat za všechno, co pro přerovský hokej udělal. Mohl odejít už dříve, protože delší dobu je o něj obrovský zájem, ale i když nám teď chybí návaznost do nejvyšší soutěže juniorů, tak se rozhodl ještě zůstat doma a pomohl nám v dorostu s udržením extraligy. Toho si všichni velmi vážíme," vyzdvihl Vladimír Kočara, sportovní manažer mládeže Zubrů.

„Měli jsme s Tomášem a jeho rodiči dohodu. Zájem Třince už byl ale tak velký, že se Tomáš rozhodl jeho nabídku přijmout. Třinec tak od nás odkoupil hráčská práva,“ vysvětlil Kočara.

V dresu Ocelářů formou střídavých startů již Tomáš Suchánek odchytal sedm zápasů v turnaji O pohár DHL. Nyní se tak pod Javorový stěhuje natrvalo. „Za celý klub HC ZUBR Přerov přeji Tomášovi mnoho úspěchů nejen v další hokejové kariéře, ale i v osobním životě,“ dodal Vladimír Kočara.