ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Bek Zbořil rozšířil své extraligové statistiky. Musím být rád za každou minutu, říká

Bek Zbořil rozšířil své extraligové statistiky. Musím být rád za každou minutu, říká
Z l í n – Po více než sedmi měsících si Mikuláš Zbořil opět zahrál v extralize. V dresu Zlína nastoupil do nedělního zápasu 17. kola proti Plzni, k vítězství ale Beranům nepomohl. Hosté na západ Čech odvezli všechny body, na východě Moravy uspěli těsně 2:1. Přerovský obránce zasáhl do utkání prostřednictvím necelých devíti minut. Vzhledem k tomu, že v sobotu nechyběl v sestavě Zubrů na ledě Benátek nad Jizerou, musel zvládnout druhý start ve dvou dnech.

V noci se vrátil domů z Benátek a o půl osmé ráno už ve Zlíně absolvoval rozbruslení. Mikuláš Zbořil zasáhl po Chance lize také do Tipsport extraligy – v letošním ročníku vůbec poprvé. Druhý zápas během víkendu jej ale fyzicky neskolil. „Loni jsem musel vydržet horší věci, třeba pět zápasů v šesti dnech. Tohle taková hrůza nebyla, zase tolik minut jsem neodehrál. Náročnější to bylo po psychické stránce, moc jsem se nevyspal,“ přiznal.

Do utkání zlínských Beranů s plzeňskými Indiány naskočil na osm minut a 48 sekund. „Na první extraligový start v sezoně to bylo příjemné. Musím být rád za každou minutu,“ zůstává pokorný. Z výhry se však radovat nemohl, Plzeň na Zimním stadionu Luďka Čajky ve druhé třetině otočila skóre a hubené vedení už nepustila. „Na jeden gól se doma těžko vyhrává. Ale je to škoda, zápas jsme odmakali a minimálně bod si zasloužili. Nějaké šance jsme neproměnili, navíc Plzeň má výborný tým. Hrála, co potřebovala a otočit výsledek už pak bylo těžké,“ komentoval Zbořil prohru 1:2.

Pětadvacetiletý obránce figuroval na ledě, když Západočeši odpověděli na gól Ralfse Freibergse. Na pravé straně se před něj natlačil Jakub Pour a překonal brankáře Čiliaka. „Byla to smolná situace. Při jízdě dopředu se mi odrazil puk do protipohybu. Snažil jsem se co nejrychleji udělat obrat a makat zpátky. Už jsem si myslel, že je soupeř vytlačený z hlavní pozice, ale ještě se tam nějak natlačil…,“ popsal Zbořil.

Obrat ve skóre přinesla Čiliakova chyba. Podle slov přerovského odchovance to však slovenskému gólmanovi nikdo nevyčítal a ani vyčítat nemohl. „V prvních deseti minutách předvedl asi pět skvělých zákroků. Tohle se prostě stává, všichni jsme lidi a každý dělá chyby. Je to, jako když útočník nedá gól nebo obránce blbě nahraje,“ namítl a odmítl, že by branka Matyáše Kantnera zlínské mužstvo položila.

O svých dalších zápasech v extralize Mikuláš Zbořil zatím nic netuší. Zdůrazňuje, že prioritou je pro něj mateřský Přerov, kde má koneckonců podepsanou smlouvu. „Hraji primárně za Zubry. Jak to bude dál se stavem obránců ve Zlíně, nevím. Nijak se k tomu ani neupínám,“ prohlásil.

Úvodní foto: Jiří Zaňát (Zlín Press/www.hokej.zlin.cz)