ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Nový ročník Chance ligy je za dveřmi, Zubry doma na úvod prověří v derby Prostějov

Nový ročník Chance ligy je za dveřmi, Zubry doma na úvod prověří v derby Prostějov
P ř e r o v – Dlouhé měsíce bez ligového hokeje jsou minulostí, stejně jako přípravná fáze. Všem prvoligovým klubům, jejichž počet se letos rozrostl o dalšího účastníka na číslovku 16, během středečního podvečera naplno začne zápasový kolotoč. Přerovští hokejisté na jeho samém začátku vyzvou rivala z Prostějova. Hrací systém navíc dostál výrazných úprav, které mohou zapříčinit, že by šlo ve středu o jediné hanácké derby na přerovském ledě. Nenechte si proto první kolo od 18 hodin ujít!
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
středa 11.9. 18:00
MEO Arena Přerov

Loni doma s jihlavskou Duklou, dva roky zpátky proti Prostějovu a i letos se Přerov v úvodním soutěžním kole představí na svém ledě. A opět se v něm postaví tváří v tvář regionálnímu rivalovi. Prostějov na ledové ploše MEO Arény zahájí svou šestou sezonu od postupu do druhé nejvyšší soutěže. Pokaždé si přitom kladl vysoké ambice, s každoročně silným kádrem však stále nedokázal zvítězit v jediné sérii play-off. V březnu už se Jestřábům málem povedlo otevřít brány semifinále, v rozhodujícím sedmém duelu ve Vsetíně ovšem padli 2:6.

Se Zubry mají Prostějovští z dosavadního společného působení v Chance lize nelichotivou bilanci. Třináct duelů se podařilo uzmout MEO, jen sedm zápasů pak mělo za vítězný celek Prostějov. I v loňské sezoně kralovali hanáckému derby Zubři. Urvali devět bodů po výhrách 4:1, 4:3sn a 4:2, zatímco na soupeře ze západní Hané zbyly pouze tři – i díky výhře 3:2 po samostatných nájezdech.

Online vstupenky

Vstupenky na derby s Prostějovem pořídíte online z pohodlí domova na tomto odkaze

Kádr, který prošel nemalými změnami, se bude už třetím rokem ocitat pod taktovkou hlavního kouče Jířího Vykoukala. Mezi jeho nejlepší útočníky se opět budou řadit ofenzívní esa Lukáš Žálčík a Marek Račuk, kteří v loňské základní části dohromady nasbírali parádních 110 bodů.

Dalších 48 dokázal zapsat brzy sedmatřicetiletý Tomáš Nouza, ještě o patnáct bodů více stihl zaznamenat další veterán Tomáš Divíšek. Už tak nabitou ofenzívu posílil návrat Lukáše Krejčíka, který může dosáhnout klidně i na patnáct gólů. Přestupovou senzací měl být příchod Romana Chlouby, vedení Prostějova ale nakonec sáhlo po všestrannějším Janu Bergerovi, který bude od nynějška pro fanoušky Zubrů stát nezvykle na druhé straně barikády.

Na rozdílnou barvu dresu si budou muset zvyknout i u obránce Martina Novotného, který přešel k hanáckým sousedům poté, co čtyři roky bojoval za Přerov. S další posilou Jaroslavem Mrázkem by měl být základním kamenem defenzívy, jelikož nepokračuje Daniel Kolář ani Jan Zdráhal. V osmi přípravných zápasech, z nichž Prostějov uspěl v polovině případů, se v brankářském půlkruhu střídal pokračující Jakub Neužil s 19letým odchovancem Hradce Králové Danielem Dvořákem.

Hanácké derby Přerov – Prostějov v lednu 2019. Obránce Zubrů Robert Černý brání před brankou útočníka Jestřábů Václava Meidla. Zpoza něj vykukuje gólman Lukáš Klimeš.