ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Jako legendární Hany, ale z opačné strany. ZUBR Cup? Ideální zkouška, těší se Indrák

Jako legendární Hany, ale z opačné strany. ZUBR Cup? Ideální zkouška, těší se Indrák
P ř e r o v – Blafák, blafák, samý blafák. Daniel Indrák už se na ně ze střídačky pomalu nemohl dívat. Po krátké poradě s kustodem proto zkusil nájezdy ukončit střelou. S jejím umístěním si to rozmyslel správně. Puk letící nad lapačku brankář Třebíče nezastavil a přerovský celek se na půdě Horáků mohl začít radovat. Pro Indráka to bylo razítko na dobrý dojem, který už předtím zanechal v útoku s dalšími dvěma mladými dravci Zmeškalem a Süssem.

Zatímco v prvním přípravném zápase Zubři podlehli Opavě, na Třebíč na jejím hřišti dokázali vyzrát. Podle Indrákových slov byl mezi oběma soupeři podstatný rozdíl. „Nechci shazovat Opavu, ale Třebíč je přece jen prvoligový tým. Po technické stránce si počínala lépe a hráli jsme s ní rychlejší hokej,“ postřehl osmnáctiletý útočník.

Pozměněná přerovská sestava tentokrát mohla využít lepší taktickou připravenost. V kabině si navíc ráno řekla, že chce na Vysočině za každou cenu dosáhnout vítězství. Plnit podmínky pro zdolání Horácké Slavie začala hned od prvních minut první třetiny. „Ani jsme nečekali, že dáme tolik branek. Dostali jsme se do vedení 4:1 – a to ještě Šimonu Kratochvilovi neuznali podle mě regulérní gól,“ poznamenal Indrák.

Během druhé dvacetiminutovky se ovšem náskok Přerova rozplynul. Jeho odchovanec spadající věkem ještě mezi juniory to přičítal polevení v důrazné hře. „Soupeř byl všude o krok dřív. Asi jsme i trochu přepnuli v hlavách a mysleli si, že jednoduše nasypeme další branky,“ připustil.

Tři ze čtyř gólů inkasovali Zubři v oslabení, na kterém budou ještě do začátku sezony pracovat. První přesnou trefu zápasu ale zaznamenal právě Daniel Indrák. „Dobře jsme napadali a na mě zrovna vyšlo, že jsem byl před bránou. Přišla střela, ztečoval jsem ji gólmanovi do betonů a potom puk doklepl do sítě,“ komentoval úspěšnou spolupráci třetího útoku.

V něm nastoupil s Lukášem Zmeškalem a Janem Süssem, kmenovým hráčem Komety Brno. Trio mladíků si sedlo, dobře napadalo a vybojovalo spoustu kotoučů. K tomu se příliš nezdržovalo ve vlastním obranném pásmu. Mladší bratr mládežnického trenéra modrožlutých Miroslava Indráka svůj výkon korunoval v samostatných nájezdech. Jedinou brankou přisoudil Přerovu pomyslný bod navrch.

„Skoro všichni přede mnou chodili do blafáku. Bavili jsme se s kustodem Meňou (Lukášem Menšíkem – pozn. red.), že by to chtělo střelu. Tak jsem mu řekl, ať se kouká, že zkusím vystřelit nad lapačku. Nakonec mi to vyšlo,“ liboval si Daniel Indrák.

Přesné zakončení nad lapačku neodmyslitelně patří k jedné z legend přerovského hokeje – současnému sportovnímu manažerovi Pavlu Hanákovi. „Hany byl pravák a najížděl si z opačné strany než já. Neodkoukal jsem to od něj, ale z inlinu vím, že takhle často skóruje. Umí to trefit,“ pokývl uznale hlavou Indrák.

Ten se nyní stejně jako celý tým Zubrů soustředí na prestižní turnaj ZUBR Cup. V MEO Aréně bude probíhat od úterý 13. do čtvrtka 15. srpna a Přerovští se postupně utkají se Vsetínem, Slavií Praha a Zlínem. „Půjde o tři kvalitní zápasy v krátkém sledu. Je to jen dobře, aspoň se pořádně vyzkouší kvalita mužstva. Zahrajeme si proti kvalitním soupeřům, což je ideální pozvánka pro fanoušky. Doufám, že co nejvíc duelů vyhrajeme,“ přeje si Daniel Indrák.