Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubry opouští velká legenda, obránce Radomír Pala ukončil profesionální kariéru

Zubry opouští velká legenda, obránce Radomír Pala ukončil profesionální kariéru
P ř e r o v – Šestnáct sezon a více než sedm stovek zápasů v přerovském A-týmu. To je vizitka obránce Radomíra Paly, který se na ledě proháněl s nálepkou služebně nejstaršího hráče Zubrů a byl u všech klíčových momentů posledních let. Tato velká etapa však již dál nebude pokračovat. Čtyřiatřicetiletý zadák se totiž po dlouhých jednáních s klubem nedohodl na podmínkách nové smlouvy a rozhodl se přijmout výhodnější pracovní nabídku.
Obránce Radomír Pala byl modrožlutým barvám dlouhodobě věrný. Přerov opustil jen v sezoně 2004/2005, kdy hostoval v Havířově. U Pantherů hrál juniorskou extraligu a nakoukl i do první ligy. Od té doby se táhne jeho dlouhá série v mateřském klubu, ze které vybočily jen střídavé starty do tehdy prvoligových mužstev Šumperka (sezona 2007/2008) a Olomouce (sezona 2009/2010).

Premiéru za přerovský A-tým si odbyl 28. září 2002 při utkání na ledě brněnské Komety (porážka 0:3). První gól mezi seniory zapsal 26. října 2005, kdy MEO na domácím kolbišti zvítězilo nad Šumperkem 5:3. „Palič“ v desáté minutě využil přihrávky Marka Ditricha zpoza brány a překonal brankáře Martina Chlada, který v Přerově působil v předešlých dvou sezonách.

V dalších letech se podílel na výkonnostním vzestupu přerovského áčka. Zubři začali platit za velkého favorita druhé ligy a postupem o patro výše v sezoně 2014/2015 splnili sen všech fanoušků. Obránce s číslem 22 na dresu i přes spoustu hráčských změn v týmu zůstal a přispěl k dalším velmi dobrým sezonám, už prvoligovým.

Uplynulý ročník 2018/2019 byl navíc jeho nejúspěšnějším. V celkem 61 zápasech vstřelil 10 gólů a na dalších 17 se podílel asistencí.

Dosavadní počet 736 utkání za Přerov už ale důrazný bek nezvýší. Radomír Pala se před časem stal dvojnásobným otcem, takže rodičovských povinností po narození dcery přibylo. Do toho navíc přišla i velmi lukrativní nabídka civilního zaměstnání. Hokej, tedy alespoň ten profesionální, tak ve 34 letech musel Pala odsunout na vedlejší kolej.

„Radkovi patří velké poděkování za tolik odehraných let v našem klubu. Je to ten správný srdcař, který má být vzorem pro naše mladé hokejisty. Přeji mu, ať je jeho další nehokejová kariéra úspěšná,“ řekl Tomáš Pluháček, jednatel klubu HC ZUBR Přerov.