Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři poskočili v žebříčku TOP hokejových klubů z Evropy, nyní jim patří 170. místo

Zubři poskočili v žebříčku TOP hokejových klubů z Evropy, nyní jim patří 170. místo
P ř e r o v – Znovu si polepšili. Přerovští Zubři zaznamenali v pořadí 250 nejlepších evropských hokejových klubů posun o šestnáct míst. Z loňské 186. pozice se vyšvihli na 170. příčku, kde mají na kontě necelých deset a půl bodu. Vyplývá to z informací francouzského internetového serveru passionhockey.com, který žebříček publikuje každý rok.

Po skončení sezony 2017/18 patřila Zubrům mezi TOP 250 kluby Evropy 186. příčka. Úspěšné tažení zatím posledním ročníkem prvoligové soutěže, které skončilo ve čtvrtfinále play-off, jim vyneslo další progres. Tentokrát o šestnáct míst. Přerovský celek figuruje na 170. dílku pořadí, jeho bodový účet se momentálně zastavil na čísle 10,43. Stejně je na tom i dánský klub SønderjyskE Ishockey z města Vojens na 169. pozici, hned za Hanáky figuruje německý Bietigheim-Bissingen.

O tři místa před modrožlutými se nachází jejich regionální rival z Prostějova. Jestřábi nasbírali o čtyři setinky bodu více a postoupili o dvanáct stupínků žebříčku. Za sebou nechala Lokomotiva Havířov (173.), Litoměřice (176.), Frýdek-Místek (185.) nebo Horáckou Slavii Třebíč (207.). Z českých zástupců si v elitní společnosti ze starého kontinentu vede nejlépe Plzeň. Semifinalista z uplynulé sezony Tipsport extraligy se dostal ze dvanácté na jedenáctou pozici. Indiáni předčili také brněnskou Kometu, jež klesla o osm příček na čtrnácté místo. Z loňských účastníků Chance ligy nejvíce zazářilo Kladno, návrat na nejvyšší úroveň mu vynesl jedenáctinásobný posun vzhůru a aktuální 121. pozici.

Hodnocení nejlepších 250 evropských hokejových klubů se sestavuje podle výsledků jednotlivých mužstev ze základních částí, play-off a pohárů včetně Ligy mistrů. O tom, kolik bodů každý klub obdrží, rozhoduje také úroveň jeho soutěže. Nejlepší celek Evropy se oproti loňsku změnil, SKA Petrohrad na prvním místě vystřídal jiný klub z KHL – CSKA Moskva.