Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři nevynechali písek ani posilovnu, suchou letní přípravu si zpestřili pěší túrou

Zubři nevynechali písek ani posilovnu, suchou letní přípravu si zpestřili pěší túrou
P ř e r o v – Velkou část letní přípravy na suchu mají hokejisté Přerova za sebou. Pod vedením kondičního trenéra Jakuba Fryče si pořádně dávali do těla na několika různých místech. Od konce dubna do přelomu června a července navštěvovali například posilovnu v prostorách Fitness AVE provozovaného koučem zubří mládeže Jindřichem Šejbou. Chodili také přímo do MEO Arény, na volejbalové hřiště u bazénu nebo do blízkého okolí Přerova. Chystání se na novou sezonu si navíc zpříjemnili originální pěší túrou.

Suchou letní přípravu přerovského mužstva vedl jako kondiční trenér poprvé Jakub Fryč ze společnosti Andrle Sport. „Při cvičeních vždy kladu důraz na techniku jednotlivých cviků. Dělám to kvůli tomu, aby kluci pochopili, co všechno jejich tělo při různých pohybech dokáže. Nechci silovou přípravu s izolovanými cviky, ale přípravu s propojením kompletního svalového aparátu,“ zdůraznil.

S průběhem přípravy a pokrokem hráčů je spokojený. Na ploše zimního stadionu s nimi piloval funkční a vytrvalostní sílu. Využil tak prostoru, ve kterém se dá hojně pohybovat. V měkkém písčitém povrchu poblíž bazénu se Zubři zaměřili na odrazy a rychlost, v posilovně Fitness AVE hokejového trenéra Jindřicha Šejby zase na silovou přípravu.

Čtěte také: Zubři opět nechyběli na Želdatlonu, triatlonu dětí ze ZŠ Želatovská

Na panelové cestě nedaleko hvězdárny si pak Přerované prošli laktátovým rozvojovým tréninkem určeným pro specifické zatížení na ledě. Při běhu za sebou tahali pneumatiku. „Tělo při zátěži vyplavuje ze svalů do krevního řečiště laktát – sůl kyseliny mléčné. K takové situaci dochází i v zápasech, kdy se kluci musejí vypořádat s náročnými střídáními. Mým cílem bylo je silovým výběhem dostat do laktátového stavu a následně je ještě nutit do zapojování svalových partií, které používají také na ledě,“ vysvětlil Fryč, že jeho svěřenci po běhu pracovali s něčím, čemu se říká laktátová tolerance.

Na třítýdenní dovolené si nyní Zubři plní individuální tréninkový plán. Na něj od 22. července navážou na ledě. „Když se s trenéry domluvíme, absolvují kluci na ledové ploše i kondiční tréninky. Hodně důležitá bude vzájemná komunikace, co kdo potřebuje vyladit na sezonu. S někým se zaměřím na sílu, s někým na rychlost a s někým naopak na vytrvalost,“ prozradil Fryč a dodal, že s hráči bude podle jejich potřeb pracovat rovněž v průběhu nadcházejícího ročníku Chance ligy.

Nejzkušenější hráč přerovského mužstva Tomáš Sýkora doplnil, že v suché letní přípravě nechyběly ani testy sledující hodnoty kyslíku a laktátu. „Trénovali jsme na stadionu, v sousední hale, v tělocvičně nebo u Šejbiče v posilovně. Tam jsme využili činky a posilovací stroje,“ uvedl kapitán MEO z posledních čtyř sezon.

Pěší túru s cílem v Kostelci u Holešova si pochvaloval. Osobně rád chodí třeba po horách. Dvoudenní akci vymysleli přerovští trenéři. „Rozdělili jsme se do šesti pětičlenných týmů a po cestě soutěžili v různých aktivitách. Procvičili jsme si první pomoc nebo základní znalosti o přerovském hokeji. Túra byla zaměřená hlavně na stmelování kolektivu, takže jsme strávili i společný večer, zahráli si fotbálek, tenis, poseděli u piva,“ popsal Sýkora.

>>>Jak vypadala dosavadní příprava Zubrů? Podívejte se<<<