ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Letní příprava je v plném proudu, zapojila se spousta mladých hráčů a odchovanců

Letní příprava je v plném proudu, zapojila se spousta mladých hráčů a odchovanců
P ř e r o v – Příprava Zubrů už má za sebou první týden a postupně začíná nabírat na obrátkách. Jak už bylo avizováno, trénovat a bojovat o místo v kádru bude spousta mladých hráčů, kterou ve velké míře tvoří odchovanci klubu. Jaké jsou další novinky směrem ke kádru pro novou sezonu 2019/2020?
Dril na suchu potrvá znovu rovných deset týdnů až do závěru června. Probíhá pod dohledem trenérského tria Kočara - Grof - Sklenář, letos však s jednou novinkou. Kondiční přípravu A-týmu HC ZUBR Přerov totiž převzala společnost Andrle Sport, s níž klub v aktivitách mimo ledovou plochu už druhým rokem spolupracuje.

Co se kondice týče, má tak Zubry nově na povel Jakub Fryč, který připravuje také například Petra Zámorského, Michala Jordána, Hynka Zohornu či Marka Langhamera. Velkou porci práce mají teď také Jakub Grof s Jiřím Sklenářem.

Příprava však i letos bude pestrá. Zubři se zúčastní řady akcí, včetně fotbalových zápasů či tradičního turnaje MEOfANS v malé kopané. Program srpnových přípravných duelů se ze současných čtyř potvrzených postupně rozšíří. „V srpnu plánujeme sehrát osm přípravných zápasů, včetně turnaje ZUBR Cup, na kterém by se měla opět představit kvalitní mužstva," popsal sportovní manažer Pavel Hanák.

Na tréninku samozřejmě nechybí hokejisté, kteří už stvrdili další působení na Hané podpisem smlouvy. Jsou to Mikuláš Zbořil, Robert Černý, Darek Hejcman, Roman Pšurný, Jakub Navrátil, Jiří Goiš a také Jaroslav Moučka.

Početnou skupinu v přípravě dále tvoří mladí hráči, převážně junioři. Jde o brankáře Daniela Šimonů, Michala Postavu a Tomáše Suchánka, obránce Jakuba Kleinera a Matyáše Gréče a útočníky Daniela Indráka, Lukáše Zmeškala, Adama Hradila, Martina Ryšavého a Jonáše Kočicu. Do přípravy se zapojilo také duo odchovanců, obránce Jiří Běhal (vloni DEAC Debrecen, Maďarsko) a útočník Lukáš Peterka (vloni Opava). Po problémech s kolenem by se měl hlásit i útočník Pavel Tomaník.

Naopak další zápasy za Přerov už nepřidají obránci Martin Novotný a Ľubomír Malina a trojice útočníků Marek Sikora, Vojtěch Tomi a Michal Gago. „K hokeji patří nejen příchody, ale bohužel také odchody. K určitým změnám v kádru musí dojít. O obránce Martina Novotného jsme však hodně stáli a nabídku smlouvy od nás dostal. Rozhodl se ji ale neakceptovat a vydat se jiným směrem," přiblížil Hanák.

Soupiska A-mužstva Zubrů pro Chance ligu 2019/2020 aktuálně čítá devět jmen. Už brzy však bude obsáhlejší. „S dalšími hráči z loňské sezony momentálně všechno řešíme. Jasno by mělo být v nejbližších dnech. Za odcházející hráče máme samozřejmě vyhlédnuté posily a náhrady. Něco už je domluvené, další jsou teď ještě stále v jednání," dodal Pavel Hanák.