ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Další jméno pro novou sezonu, v Přerově bude pokračovat útočník Tomáš Doležal

Další jméno pro novou sezonu, v Přerově bude pokračovat útočník Tomáš Doležal
P ř e r o v – Přípravy na novou sezonu Chance ligy směle pokračují dál, a to jak co se týče tréninkového programu, tak i kolem hráčského kádru. Některá jména se již fanouškům Zubrů odkryla a další budou postupně následovat. Mezi potvrzené plejery čerstvě patří také útočník Tomáš Doležal.
Osmadvacetiletý forvard Tomáš Doležal patřil v nedávno skončené sezoně mezi nejvytíženější hráče Zubrů. V základní části odehrál 51 zápasů s bilancí 8+14 a jeho průměrný čas na ledě činil 18 minut a 43 vteřin. Více měl z útočníků jen Michal Popelka, který ale za Přerov nastoupil jen šestkrát.

„Jsem moc rád, že mi Hany (Pavel Hanák, sportovní manažer Zubrů) nabídl smlouvu na další sezonu. Dostával jsem hodně prostoru v zápasech, a to jak za bývalých trenérů, tak i po těch změnách. Z mé strany tady byla se vším spokojenost, takže nebylo co řešit," řekl odchovanec pražské Slavie.

V play-off se Doležalův průměrný ice-time přehoupl přes 20 minut. Přesně zacílil dvakrát a přidal stejný počet asistencí. Na ambiciózní Rytíře si Zubři věřili, avšak čtvrtfinále bylo opět konečnou stanicí.

„Jako celek hodnotím uplynulou sezonu pozitivně, protože jsme se zase dostali do play-off, ale takový menší vroubek je to, že se nám v něm nepodařilo postoupit dál. Stál sice proti nám velice silný soupeř, ale v závěru základní části jsme hráli dobře, takže si myslím, že jsme se s Kladnem o semifinále mohli porvat více," uvedl Tomáš Doležal.

„Tomáš si tady za sezonu a půl vybudoval pevnou pozici a je důležitý člen naší sestavy. Teď na konci sezony mu výborně fungovala spolupráce s Romanem Pšurným a Jakubem Navrátilem. Na ní chceme dál stavět. Jsem rád, že jsme se s Tomášem domluvili na smlouvě. Měl velký zájem u nás pokračovat," popsal Pavel Hanák, sportovní manažer HC ZUBR Přerov.