Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Podruhé ven, podruhé do Slezska. Zubři tentokrát zamíří na led ostravské Poruby

Podruhé ven, podruhé do Slezska. Zubři tentokrát zamíří na led ostravské Poruby
P ř e r o v – Podruhé na venkovním hřišti se v zápasové přípravě na sezonu 2018/19 předvedou hokejisté Přerova. Znovu přitom pocestují do Slezska, po druholigové Opavě tam vyzvou celek nováčka CHANCE LIGY Poruby. Proti Ostravanům budou Zubři usilovat o druhé vítězství v řadě, v pondělí totiž na nájezdy předčili Třebíč. Utkání v menší z hal sportovního komplexu HC RT TORAX startuje ve čtvrtek v 18 hodin.
přípravné utkání
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
čtvrtek 9.8. 18:00
RT TORAX Arena

Loňská sezona se Porubě povedla. Svěřenci trenérského tandemu Aleš Flašar – Tomáš Sršeň splnili stanovený cíl a po devíti letech vrátili klub z okrajové části Ostravy do druhé nejvyšší soutěže. Základní skupinu východní části druhé ligy ovládli se ziskem 87 bodů a postoupili tak přímo do semifinále play-off. V něm se sice proti Valašskému Meziříčí nadřeli, rozhodující pátý zápas série ale zvládli v poměru 6:3 a ve finále vyzvali Šumperk.

Draky Porubští vyřídili v nejkratším možném čase a v kvalifikační skupině o postup o úroveň výš si to rozdali s Jabloncem a Havlíčkovým Brodem. Prvního soupeře předčili s dostatečným bodovým náskokem, v konfrontaci s druhým jim pomohlo lepší skóre. Stejně jako u Bruslařů se sice jejich rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami rovnal číslu 6, Brod však skóroval „jen" šestnáckrát, zatímco HC RT TORAX devatenáckrát. Vadit mu tak v konečném zúčtování nemusela ani těsná porážka na Vysočině v posledním zápase sezony.

S přechodem do vyšší soutěže museli Slezané posílit. Do obrany ulovili ze Vsetína Filipa Dundáčka, ze Zlína Oldřicha Horáka. O místo v kádru se navíc popere další kmenový hráč Beranů Daniel Gazda, který stejně jako Horák v loňském ročníku několikrát oblékl přerovský dres. Hodnotnou porci zkušeností do porubských zadních řad přinesl Ctirad Ovčačík, na testech je v klubu pozoruhodné jméno – Litevec Domantas Cypas.

Jako účastník CHANCE LIGY se Poruba pustila do užší spolupráce s extraligovými Vítkovicemi. Ty do městské čtvrti, odkud pochází známý kouč mladých Zubrů Aleš Verlík, poslaly útočníky Jakuba Illéše, Jana Hudečka a Vojtěcha Tomiho. Všichni tři už na druhé nejvyšší úrovni odehráli desítky utkání. Nebezpečí by v ofenzívě měly představovat i další tváře z nemalé skupiny posil – Petr Kanko (naposledy Havířov) a Václav Jankovský (naposledy Slavia Praha).

Porubské mužstvo se dosud v přípravě představilo ve třech zápasech. Doma těsně zdolalo polského protivníka Jastrzębie (5:4) a po prodloužení podlehlo Vsetínu (1:2p). V úterý, kdy Přerov zvítězil nad Třebíčí, zajížděli Ostravané na led Šumperka. Tady si opět přišli na těsný výsledek, Draky porazili 4:3. Týmovou statistiku kanadského bodování zatím vedou forvardi Josef Fojtík s Michalem Vymazalem. Oba si ve dvou startech připsali dva góly a asistenci.

Online přenos

Online přenos z utkání HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov můžete sledovat na serveru onlajny.com.