Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Čtvrtý duel v přípravě, třetí doma. Zubři po Opavě a Hradci vyzvou Horáckou Slavii Třebíč

Čtvrtý duel v přípravě, třetí doma. Zubři po Opavě a Hradci vyzvou Horáckou Slavii Třebíč
P ř e r o v – Třetí domácí přípravný zápas čeká hokejisty Přerova. Po soupeřích z druhé ligy a extraligy se tentokrát střetnou s týmem, na nějž narazí i v následující sezoně CHANCE LIGY. Do MEO Arény přijede v úterý tradiční protivník z druhé nejvyšší soutěže, Horácká Slavia Třebíč. Zubři se proti ní pokusí vybojovat první vítězství v rámci letošních přátelských utkání. Úvodní buly je v plánu v 18 hodin.
přípravné utkání
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
úterý 7.8. 18:00
MEO Arena Přerov

Pro Třebíč loňská sezona skončila po 52 kolech základní části. Horáci obsadili devátou, tedy první nepostupovou příčku. V pásmu zaručujícím boje v play-off se přitom dlouho drželi, až v posledním kole je z něj vystrnadil Vsetín. Ten Bílé hvězdy předskočil o dva body – díky tomu, že v klíčovém duelu právě na jejich ledě zvítězil 5:1.

Do blížícího se nového ročníku půjdou svěřenci trenérské dvojice Martin Sobotka – Jaroslav Barvíř bez dvou velezkušených opor. Kariéru totiž ukončily dvě klubové ikony, útočníci David Dolníček a Roman Erat. Oba svou tečku za příběhem profesionálního hokejisty napsali v 39 letech, třebíčský kádr tak logicky musel výrazně omládnout. Při pohledu na aktuální týmovou soupisku na webu hstrebic.cz patří pozice nejstaršího hráče osmadvacetiletému obránci Václavu Čejkovi. Vedle sebe má samé mladší parťáky.

To ale neznamená, že by Horácká Slavia nepřivedla žádné posily. Zadní řady vyztužil Vladimír Brož, který předtím šest sezon v řadě nastupoval za Ústí nad Labem. Třebíč pro něj však úplně novým působištěm není, v sezoně 2011/12 za ni s bilancí 1+8 odehrál 55 zápasů. Doslova ze Slavie do Slavie se přesunul forvard Lukáš Nedvídek, v loňské sezoně totiž hájil dres sešívaných z pražského Edenu.

Celek z Vysočiny má zatím za sebou jediné přípravné utkání. V sobotu doma vyzval úřadujícího mistra České republiky Kometu Brno, s níž dlouhodobě spolupracuje. Podobně jako v případě souboje Zubrů s Hradcem, i tady se zrodila vysoká výhra mužstva z nejvyšší soutěže. Brňané deklasovali Horáky 8:1, jejich druhý gól zaznamenal přerovský odchovanec Karel Plášek mladší. Jedinou branku Třebíčských obstarala v první minutě ve vlastním oslabení (staro)nová posila Adam Raška.

Online přenos

Online přenos z utkání HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč můžete sledovat na serveru onlajny.com