Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vždycky se budu do Přerova rád vracet, přiznal hradecký útočník Jan Berger

Vždycky se budu do Přerova rád vracet, přiznal hradecký útočník Jan Berger
P ř e r o v – Ještě na začátku kalendářního roku se devětadvacetiletý útočník Jan Berger proháněl na ledě MEO Arény v dresu přerovských Zubrů. Ti však v druhém přípravném zápase doma vyzvali hradecký Mountfield, jehož je Berger odchovancem a také hráčem. Proto se bojovný forvard nezvykle představil na opačné straně barikády.
Při návratu na Hanou tak šikovný pravák neoblékal modrožlutý dres. „Návrat to byl krásný, já se sem budu vždycky rád vracet. Bylo mi tu dobře a líbilo se mi tu,“ prozradil na úvod. Hradečtí, včetně Bergera s kapitánským „Céčkem“ na prsou, nakonec z Přerova odváželi vysokou výhru 9:2 na úvod jejich vlastní přípravné fáze. „Nečekali jsme to a myslím si, že výsledek ani neodpovídá tomu, jak ta hra vypadala. Napadaly nám tam nějaké góly možná i se štěstím, a to se pak soupeři samozřejmě těžko hraje. Myslím, že si kluci nezasloužili dostat tolik gólů,“ hodnotil směrem k bývalým spoluhráčům.

Na střídačku Mountfieldu se ve čtvrtek posadilo mladší osazenstvo jeho širšího kádru, starší a zkušenější harcovníci dostali volno a soustředili se na přípravu v Hradci. Avšak útočník, který v Přerově oblékal dres s číslem 28, s týmem dorazil i přes to, že patří spíše do té zkušenější větve. Jen v loňské sezoně za svůj mančaft odehrál 30 utkání, k nimž přidal ještě dalších devět v play-off.

„Já jsem docela doufal, že pojedu. Ještě jsem tady něco potřeboval vyzvednout,“ zasmál se. „Minulá sezona pro mě byla nečekaná. Byl jsem nachystaný, že ji odehraji tady v Přerově. Podám co nejlepší výkony a s týmem něco dokážu. Najednou přišla šance, až mě to kolikrát překvapilo, jak mě v Hradci začali chtít. Řekl jsem si, že pro to udělám maximum, abych se udržel. Mám tam smlouvu, ale nemám nic jistého. Budu dál hrát svůj hokej a plnit, co po mě trenéři chtějí.“

Přípravná fáze je zrovna pro Mountfield na samém startu. Tempo hry však bylo velmi kvalitní i s mladším týmem. „Je znát, že i tady hodně lidí bojuje o fleka. Všichni tomu dali sto procent a nakonec to tam napadalo. Je to začátek sezony, hodně trénujeme, jsme unavení, ale je to pořád stejné. Člověk asi nemůže nic moc očekávat ani od ledu, je to náročné a nejezdí to. Myslím si ale, že zápas svůj účel splnil,“ dopověděl k hodnocení přátelského střetnutí.

Jak již bylo výše zmíněno, Jan Berger do Přerova přijel jako jeden z těch zkušenějších. Místní prostředí dobře zná a možná i proto si pro tento zápas symbolicky vysloužil funkci kapitána. „Trenéři mi to tak nějak dopřáli, takže asi něco ještě zaplatím do kasy,“ pousmál se.

Berger zná zdejší prostředí natolik dobře, že na konci doplňkového prodloužení dokonce došlo k úsměvnému momentu. Za nedovolený zákrok byl odměněn dvěma minutami, přičemž měl nejprve namířeno na trestnou lavici domácích. „Já jsem si říkal, abych v zápase nejel hlavně na střídačku, takže to jsem si pohlídal, ale u té trestné jsem na to zapomněl. Je to asi síla zvyku, člověka v tu chvíli nenapadne, že má jiný dres,“ usmíval se věčně dobře naladěný centr.