Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři se předvedli na fotbalovém Hořava Cupu, v hvězdné konkurenci brali páté místo

Zubři se předvedli na fotbalovém Hořava Cupu, v hvězdné konkurenci brali páté místo
P ř e r o v – Akce plné hvězd se zúčastnili přerovští Zubři. Na turnaji v malé kopané Hořava Cup v Kostelci na Hané se potkali třeba s Petrem Švancarou, Jiřím Novákem, Pavlem Kukou nebo Rostislavem Kleslou. V pěti zápasech dvakrát zvítězili, dvakrát remizovali a jednou prohráli. Celkově si v konkurenci i dalších prvoligových celků vysloužili pátou pozici.

Do branky Zubrů se na Hořava Cupu postavil Matouš Kratochvíl, před ním do zápasů postupně zasáhli Tomáš Sýkora, Milan Procházka, Radomír Pala, Mikuláš Zbořil, Šimon Kratochvíl, Robert Černý, Martin Padrnos, Lukáš Zmeškal a kustod Lukáš Menšík. Z lavičky na ně dohlíželi trenéři Petr Dočkal a Martin Vojtek.

„Myslím si, že to byla dobře zorganizovaná akce a všichni jsme si ji užili. Až na to počasí, protože byla zima," mrzelo obránce Martina Padrnose, že se za balonem se spoluhráči nehonil při vyšších teplotách. „Jinak se ale hrálo moc fajn, měli jsme dobře poskládaný tým," doplnil vzápětí, že si ze zápasů přesto odnesl pozitivní dojem.

Přerované nejprve remizovali 2:2 s ženským výběrem Sparty Praha, poté o chloupek nestačili na All Star tým Františka Jury, náměstka hejtmana Olomouckého kraje pro sport, kulturu a volný čas. V tomto utkání si modrožlutí zahráli třeba proti Lukáši Zelenkovi, někdejšímu záložníkovi Anderlechtu Brusel. Dále se střetli s mužstvem Retro Prostějov, které pokořili rozdílem jediné branky. Jejich souboj s SK Prostějov 1913 dopadl nerozhodně.

V posledním duelu si to Zubři rozdali o páté místo s ostravskou Porubou. Soupeře, za nějž nastoupili třeba bratři Tomáš a Jan Káňové, porazili jednoznačně 3:0. „Turnaj měl svůj význam, organizoval se pro charitativní účely. Sešli se tam bývalí výborní fotbalisté a někdejší i současní špičkoví hokejisté, mimo jiné z NHL nebo KHL. Po celou dobu panovala přátelská atmosféra a na hřišti byla zase vidět dobrá sportovní úroveň. Pokud bude mít turnaj pokračování, rádi se ho zase zúčastníme," uvedl přerovský trenér Petr Dočkal.