ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Brankářské duo Zubrů pro další sezonu je hotové. Do týmu nově přichází Michal Šurý

Brankářské duo Zubrů pro další sezonu je hotové. Do týmu nově přichází Michal Šurý
P ř e r o v – Posilu do brankoviště ulovili přerovští Zubři. Dvojici s Lukášem Klimešem utvoří v sezoně 2018/19 Michal Šurý. Sedmadvacetiletý rodák z Uherského Hradiště naposledy hájil barvy jiného účastníka WSM ligy a přerovského rivala Vsetína. Nabídka hanáckého klubu pro něj po konci na Valašsku byla prioritou. Šurý se už se svými novými spoluhráči zapojil do tréninkového procesu letní přípravy, pochvaluje si mimo jiné spolupráci s trenérem brankářů Martinem Vojtkem.

Po skončení loňské sezony čekal na Michala Šurého nový důležitý úkol. Kabinu na vsetínském Lapači opustil a musel si najít nové angažmá. „Jednání s Přerovem probíhala pochopitelně s rozmyslem. Nicméně jsem věděl, že je to pro mě varianta číslo jedna,“ prozradil. Pro Zubry z jeho pohledu hovořila třeba nevelká vzdálenost od domova. „Ze všech nabídek to sem mám nejblíž. Nějakým způsobem jsme se s klubem domluvili,“ doplnil rodák z Uherského Hradiště.

V posledních dvou sezonách chytal Šurý za Vsetín. S ním nejprve postoupil z východní skupiny druhé ligy do WSM ligy. V ní poté Valachům pomohl dostat se do čtvrtfinále play-off. V Přerově chce svými zákroky a výkony mezi třemi tyčemi logicky co nejvíce pomoci týmu. Stejně jako podpořit svého kolegu s maskou Lukáše Klimeše. „Známe se spolu, poprvé jsme se potkali v Břeclavi. Vycházíme spolu výborně,“ kvituje.

Pro přerovský klub se Šurý rozhodl i díky jeho stabilitě. „Je to klub, ve kterém všechno funguje, navíc se v loňské sezoně umístil v horní polovině tabulky. Je to pro mě nová výzva, do které se s chutí vrhnu,“ těší se gólman, jehož mateřským klubem je aktuálně Uherský Ostroh. Se Zubry si už prochází letním drilem. Vždy jednou týdně absolvuje i speciální trénink pro brankáře vedený Martinem Vojtkem. „Dokáže navodit dobrou a humornou atmosféru, což je pro brankáře důležité. Navíc má zkušeností na rozdávání, spolupráci s ním si nemůžu vynachválit,“ netajil se, jak je spokojený.

Za Zubry sice uherskohradišťský odchovanec nikdy předtím nestartoval, v zápasech proti nim ale nechyběl. Zejména ještě za časů druhé ligy, v níž oblékal dres Lvů z Břeclavi. Své první seniorské play-off si shodou okolností odbyl právě v sérii, ve které se Jihomoravané střetli s Hanáky. Dodnes na ni rád vzpomíná. „Přineslo mi to dobrou zkušenost. Hlavně ve druhém utkání na domácí půdě jsme Přerov dost potrápili a nechybělo nám zase tolik k tomu, abychom se postarali o překvapení. Nicméně Přerov tehdy postoupil zaslouženě,“ uznala nová posila žlutomodrých.

„Po odchodu Juraje Šimbocha jsme hledali parťáka k Lukáši Klimešovi. Myslím si, že jsme našli adekvátního v Michalovi Šurém. Známe ho z působení v první lize ze Vsetína, víme o jeho kvalitách a byl pro nás zajímavý i finančně. Navíc bydlí nedaleko od Přerova, takže je vlastně tak trochu náš. Smlouvu jsme podepsali na jeden rok,“ okomentoval Šurého příchod sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.