Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

„Rejža bude točit dál." U Zubrů zůstává gólman Lukáš Klimeš, Juraj Šimboch odchází

„Rejža bude točit dál.
P ř e r o v – Svůj další hokejový „film" v přerovských kulisách natočí Lukáš Klimeš. Třiadvacetiletý brankář, kterému nejsou cizí ani schopnosti režiséra, se dohodl se Zubry na pokračování v jejich týmu i pro sezonu 2018/19. U žlutomodrých naopak už nebude působit jeho parťák s maskou z minulého ročníku WSM ligy Juraj Šimboch. Ten se rozhodl vyzkoušet jiné angažmá, klub za něj momentálně shání náhradu.

S rozhodováním o svém budoucím působišti neměl Lukáš Klimeš sebemenší potíž. V Přerově rychle doladil všechny detaily a může se plně koncentrovat na to, aby se s mužstvem chystal na další sezonu. „Akorát se čekalo, až se během letní přípravy zase setkám s Pavlem Hanákem (sportovním manažerem Zubrů – pozn. red.)," poznamenal. „Všechno ale proběhlo, jak mělo," podotkl spokojeně.

Klimešova hráčská práva vlastní brněnská Kometa. O pravidelných startech v extralize ale brankář v současné době vůbec nepřemýšlí. „Že by mě Kometa chtěla zabudovat do svého extraligového kádru, se ke mně nedoneslo. Jsem rád, že můžu pokračovat v Přerově," prohlásil.

S vedením Zubrů se už o plánech na další ročník prvoligové soutěže bavil. „Máme to vyřešené," potvrdil. Závěry, jestli bude chytat jako jednička nebo ne, však dělat nechtěl. „Může se to ještě několikrát změnit, takže momentálně nemá cenu se do toho pouštět," vysvětlil Lukáš Klimeš. U Hanáků může kromě umění v brankovišti znovu prokazovat také nadání pro profesi režiséra. „Videím, jako byla loni, se nebráním. Klidně můžeme ještě něco novějšího a lepšího přidat, aby to nebylo okoukané," usmál se.

„Lukáš Klimeš dostal naši plnou důvěru a chceme mu letos dát v zápasech WSM ligy více prostoru, než měl loni. Naopak Juraj Šimboch už dál v Přerově působit nebude. Dostal několik nabídek a rozhodl se, že zkusí novou výzvu. Akceptovali jsme to a bez problémů jsme se domluvili. Náhradu za něj řešíme,“ řekl Pavel Hanák, sportovní manažer HC ZUBR Přerov.

„Na hostování ze Zlína jsme navíc přivedli mladého brankáře Daniela Šimonů. Bude prioritně chytat za naši novou extraligovou juniorku, ale počítáme také s tím, že ho postupně budeme zapracovávat do A-týmu,“ dodal Hanák.