ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Tomáš Doležal si vysloužil novou smlouvu. Jeho spolupráce se Zubry pokračuje

Tomáš Doležal si vysloužil novou smlouvu. Jeho spolupráce se Zubry pokračuje
P ř e r o v – V listopadu loňského roku se ukázal jako pravá posila do přerovského kádru. Se službami Tomáše Doležala bylo vedení Zubrů spokojené natolik, že na Hané zůstal až do konce sezony. A své působení v modrožlutém dresu si ještě prodlouží. Ve městě na řece Bečvě podepsal novou smlouvu týkající se sezony 2018/19.

Ve středu 25. dubna byly veškeré okolnosti související s pokračováním Tomáše Doležala v Přerově ještě čerstvé. „Mám ji u sebe, ještě jsem ji Hanymu (Pavlu Hanákovi – sportovnímu manažerovi) nestihl vrátit. Ale podepsaná už samozřejmě je,“ reagoval rozesmátě na dotaz na novou smlouvu. Se Zubry řešil své budoucí působení v jejich týmu už v průběhu loňské sezony. „Přerov o mě projevil zájem. Chtěl, abych za něj hrál i dál,“ potvrdil.

Nabídku neměl Tomáš Doležal proč odmítnout. Na Hané byl od konce loňského listopadu nadmíru spokojený. „Dostal jsem spoustu prostoru. Za všechno, co do mě klub vložil, jsem byl moc rád. To mi rozhodování podstatně ulehčilo,“ netajil se. „V Přerově mi se vším vyšli vstříc. Jsem šťastný, že tady můžu pokračovat,“ přiznal.

Začátkem posledního ryze dubnového týdne se sedmadvacetiletý útočník ještě podrobil vyšetření u lékaře. Souviselo se zraněním kolene, které si odnesl z únorového zápasu na ledě Karlových Varů. „Řekli jsme si, co v letní přípravě můžu dělat a co naopak ne. Vynechat můžu akorát fotbal a skákání přes překážky, jinak bych měl začít normálně plně trénovat,“ sdělil. Po zdravotních peripetiích se už cítí dobře. „Koleno drží. Teď už se jen zapojit do tréninku. Doufám, že to bude v pohodě.“

Přerovské hokejisty čeká v letní přípravě několik fotbalových akcí. Ať už jde o jednotlivé zápasy či turnaje. „Fotbal mám rád a moc bych si ho chtěl zahrát. Ale nechci koleno pokoušet, abych si s ním nějak nehnul nebo si nepřivodil něco jiného. Fotbalovým utkáním se tak asi úplně vyhnu, abych byl fit do sezony,“ prozradil Tomáš Doležal, který za Zubry v loňské sezoně naskočil do 22 duelů a připsal si 12 kanadských bodů.

„Jsme hrozně rádi, že u nás Tomáš bude pokračovat. V loňské sezoně se projevil jako opravdová posila a ukázal, že jeho angažování nebyl krok vedle. Škoda, že nám kvůli vážnému zranění chyběl ve většině zápasů play-off. Důležité je, že zájem pokračovat byl oboustranný a podmínky smlouvy pro nás přijatelné,“ uvedl k pokračování spolupráce s Tomášem Doležalem sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.