ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Nadační fond Vojtěcha Buriana přispěje na nápravná cvičení pro malé hokejisty

Nadační fond Vojtěcha Buriana přispěje na nápravná cvičení pro malé hokejisty
Nadační fond Vojtěcha Buriana podpoří každého registrovaného hráče klubu HC ZUBR Přerov, který je současně žákem první třídy Základní školy Želatovská částkou 500,- Kč na úhradu nákladů spojených s docházkou na tzv. nápravná cvičení organizovaná hokejovým klubem.
Velmi důležitým doplňkem hokejového tréninku jsou i tzv. nápravná či kompenzační cvičení, která vyrovnávají v jistém smyslu jednostrannou zátěž hokejové sportovní přípravy. Nadační fond Vojtěcha Buriana chce proto podpořit účast malých hokejistů na těchto aktivitách a přispět každému hráči HC ZUBR Přerov, který je současně žákem první třídy na ZŠ Želatovská, částkou 500,- Kč na úhradu nákladů spojených s těmito cvičeními.

Cvičení bude organizováno hokejovým klubem s tím, že zákonným zástupcům hráčů, kteří splňují nadační podmínky, bude částka 500,- Kč/hráč odečtena z celkové platby za účast dítěte na těchto cvičeních. Formuláře a přesné pokyny obdrží každý rodič hráče/žáka první třídy prostřednictvím svého dítěte v září tohoto roku, či prostřednictvím příslušných trenérů a vedoucího družstva – všechny informace budou také přístupné na webu školy.

„Jsme velice rádi, že se našemu mladému nadačnímu fondu daří již od počátku pomáhat tam, kde si předsevzal a přispět našim klukům onou „troškou do mlýna“ k rozvoji jich samých i jejich zázemí,“ řekl Mgr. Přemysl Dvorský, předseda Nadačního fondu a ředitel Základní školy Želatovská.

"Tato podpora však není jediným příspěvkem, který míří od Nadačního fondu směrem k malým hokejistům – každému budoucímu prvňáčkovi totiž přispěje i částkou 1.000,- Kč na pořízení výstroje a výzbroje," doplnil Dvorský.

Vojtěch Burian je zakladatelem hokejových tříd na Základní škole Želatovská (dříve Jeremenkova). Jejich činnost byla zahájena v roce 1972, tedy rok po otevření zimního stadionu. Burian byl nejen učitelem tělesné výchovy, ale také trenérem hokejistů. Pod jeho vedením vyrostla v Přerově řada vynikajících hráčů, například Miroslav Venkrbec, Roman Ryšánek, Roman Kaděra, nebo i současní trenéři Petr Dočkal, Vladimír Kočara, David Kudělka a Martin Vojtek. Vloni oslavil úctyhodných 90 let.