Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

3. kolo: Orlová přestřílela Hodonín, Valmez se dál trápí

3. kolo: Orlová přestřílela Hodonín, Valmez se dál trápí
P ř e r o v - Východní skupina druhé hokejové ligy ukrojila dnes ze své základní části třetí kolo. Na programu bylo dalších sedm zápasů a rozhodně se bylo opět na co dívat. Přerovští hokejisté mohli dnešní výsledky sledovat v klidu, jelikož si jako lichý patnáctý tým vybírali dovolenou a v podvečer absolvovali tradiční trénink. Letošní ligu zatím provázejí brankové hody, což se všem fanouškům určitě musí líbit. O sto šest se střílelo v prvním kole na ledě přerovského stadionu, kde Zubři rozdrtili Valmez 11:2, a i v kole druhém. To zase Šumperk na svém domácím kolbišti převálcoval Vsetín 8:0. Na góly hodně bohaté bylo i dnešní třetí kolo, jehož souhrn naleznete v článku.
Druhá hokejová liga je ve východní skupině ochucena tím nejlepším možným kořením. Třetí ligové kolo nabídlo v sedmi zápasech celkem 56 gólů! Celý tým přerovských hokejistů i jejich fanoušky určitě nejvíce zajímal zápas Orlové s Hodonínem. Olejáři totiž budou hned v sobotu dalším soupeřem Zubrů.

HC PLUS OIL Orlová - SHK Hodonín 8:5 (1:1, 1:2, 6:2)

Branky a nahrávky: 8. Hegegy (Škatula), 36. Ivan (Mičulka, Flašar), 42. Valchař (Javín, Holuša), 51. Štefanka (Ivan), 52. Valchař (Holuša), 54. Javín (Valchař, Grygar), 55. Valchař (Grygar, Javín), 60. Ivan - 12. Jurásek (Pokorný, Komárek), 28. Vaškovič (Komárek), 33. Jurásek (Kuba), 46. Tomášek (Rapant), 53. Vaškovič (Rehuš)

Duel Orlové s Hodonínem jsme včera označovali jako tahák kola a souboj dvou hodně silných týmů všechna očekávání splnil. Diváci v Plus Oil Aréně viděli parádní přestřelku, která skončila vítězstvím domácích Olejářů 8:5. Drtiči z Hodonína přitom dvě třetiny tahali za delší konec provazu a po minulé výhře nad Zubry byli blízko k dalšímu triumfu. Orlová s několika hvězdnými hráči však ve třetí třetině skóre dokonale obrátila a před sobotním zápasem v Přerově se může chlubit plným bodovým ziskem. Hattrickem se v hodně ofenzivním utkání blýskl orlovský útočník Radim Valchař.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Frýdek-Místek 8:2 (4:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Zachar (Duba), 2. Čuřík (Halouska, Žajgla), 5. Čuřík (Šimo, Žajgla), 19. Duba (Zachar, Stejskal), 28. Šebek P. (Bartošek, Šebek D.), 46. Šebek P. (Stejskal, Šebek D.), 52. Šebek P. (Šebek D., Peštuka), 58. Šebek P. (Šebek D.) - 18. Kolařík (Sluštík O.), 42. Kotásek (Štochl)

Plný počet devíti bodů mají na svém účtu také hokejisté Prostějova. Jejich dobrou formu pocítil už Uničov, v minulém kole Technika Brno a dnes Frýdek-Místek. Na ledě Jestřábů bylo o vítězi téměř rozhodnuto už v první třetině, kterou domácí zvládli skvěle a v dalším průběhu zápasu už svoje vedení pohodlně navyšovali. Také Prostějov si s chutí zastřílel a porazil Frýdek-Místek jednoznačně 8:2.

HC GEDOS Nový Jičín - HC Bobři Valašské Meziříčí 6:3 (3:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Pavlačka (Gebauer), 3. Vrdlovec (Pavlačka), 7. Hruška, 33. Macháček (Skaloš, Hruška), 33. Gebauer (Pavlačka, Vrdlovec), 49. Pavlačka (Gebauer, Vrdlovec) - 22. Martiník (Balga), 24. Martiník (Blažek, Bacul), 58. Bokroš (Matějný)

Na góly bohatší zápas byl k vidění také v Novém Jičíně. Tam se představilo Valašské Meziříčí, které chtělo po dvou nevydařených vystoupeních konečně bodovat. Ani napotřetí se však Bobři nedočkali a první výhru sezóny je zřejmě stál katastrofální vstup do zápasu. Nový Jičín už totiž v sedmé minutě vedl 3:0 a i když Valmez ve druhé třetině rychle snížil, tak zbytek zápasu byl znovu v režii domácího mužstva. Hráči novojičínského Gedosu si do tabulky připsali další tři body, Bobři naopak po výrazné změně kádru na první úspěch i nadále čekají.

HC Uherské Hradiště - VHK Vsetín 4:5 sn (1:2, 2:0, 1:2 - 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Sladký (Piluša), 29. Červenka (Schuster), 33. Piluša (Pšeja, Sakrajda), 49. Sakrajda (Vodák, Piluša) - 12. Bajtek, 15. Sýs, 57. Šafařík, 60. Ševčík, 65. Vaněk

To hokejisté vsetínského VHK už naopak dokázali protrhnout sérii neúspěchů a po minulém debaklu v Šumperku zabrali. V Uherském Hradišti jim však ke dvěma bodům za výhru 5:4 po samostatných nájezdech pomohlo velké štěstí. Svěřenci trenéra Juraje Juríka totiž ještě tři minuty před koncem normální hrací doby prohrávali o dvě branky. Využitá přesilovka pět na tři pak ale Valachy nakopla a osm vteřin před sirénou bylo po šťastné střele Robina Ševčíka vyrovnáno. Druhý bod pak pro tým z Valašska zařídil v nájezdech útočník Daniel Vaněk.

HC Břeclav - AZ Havířov 3:2 sn (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Fiedler (Škápík, Vozdecký), 40. Barták (Novák, Svoboda), 65. Hrůza - 14. Pavlas, 18. Klimša

Až samostatné nájezdy musely rozhodnout také duel Břeclavi s Havířovem. Znovuzrozený AZ začal utkání lépe než domácí a po první třetině vedl o dvě branky. Lvi se dlouhou dobu nemohli střelecky chytit, vše změnil až krátce po polovině zápasu Ondřej Fiedler. Poté si Břeclav pro soupeře přichystala pravý a nefalšovaný gól do šatny. Dvě vteřiny před koncem prostřední části se totiž trefil Roman Barták a začínalo se znovu. Ve třetí třetině a v prodloužení ale diváci čekali na přesnou trefu marně, brankáři všechny šance pochytali a tak došlo na penalty, které lépe zvládl tým břeclavských Lvů.

HC Slezan Opava - Salith Šumperk 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Chalupa (Mlýnek), 27. Měch (Grofek), 27. Kocián (Bednárek) - 4. Holík (Meluzín, Fischer), 22. Novosad (Holík, Meluzín), 47. Velecký (Holík), 53. Velecký (Ondráček)

Jako na houpačce se vyvíjelo skóre zápasu Opava – Šumperk. Nejdříve se drželi ve vedení Draci, pak zase misku vah na svoji stranu převážili hráči Opavy. Hlavní postavou zápasu se nakonec stal šumperský útočník Michal Velecký, který ve třetí periodě nejdříve vyrovnal a pak Slezanu zasadil rozhodující úder. Zápas plný obratů Šumperk vyhrál těsně 4:3.

HC Uničov - VSK Technika Brno 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 50. Dvorčák (Rak) - 26. Rajnoha (Barus, Mráz), 31. Rajnoha (Bělohlávek)

Nejmenšího počtu gólů se dočkali diváci v Uničově, kam na zápas třetího kola dorazila Technika. Oba týmy měly na bodovém kontě nulu, takže bylo jasné, že bude k vidění velký boj. Zápas nakonec lépe zvládli vysokoškoláci z Rosic, kteří se díky dvěma trefám Kamila Rajnohy v prostřední části hry dostali do rozhodujícího náskoku. Uničov už ve třetí třetině dokázal Danielem Dvorčákem pouze snížit na 1:2 a čekání na první letošní body si tak prodloužil.