Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

16. kolo: Porazí přerovští Zubři letos Uničov i potřetí?

16. kolo: Porazí přerovští Zubři letos Uničov i potřetí?
P ř e r o v – Ani zítra, tedy v den státního svátku nebudou příznivci hokeje ochuzeni o druholigové boje. Východní skupina soutěže má na programu netradičně v úterý už své 16. kolo a centrem dění bude opět také nově opravený přerovský zimní stadion. Tým Zubrů v sobotu uspěl v Orlové, odkud si přivezl dva body za výhru po samostatných nájezdech a teď jej čeká domácí měření sil s Uničovem. Zubři na svém ledě letos prohráli pouze jednou a momentálně si drží pětizápasovou šňůru vítězství. Dokáží ji zítra proti Uničovu prodloužit?
HC ZUBR Přerov - HC Uničov
HC ZUBR Přerov - HC Uničov
úterý 17.11. 17:00

Souboj o ligové body mezi přerovskými Zubry a Uničovem nabídne zítra už svoje třetí pokračování. Zubři se v letošní sezóně už dvakrát představili na uničovském ledě a v obou případech byli úspěšní. Obě střetnutí navíc přinesla úplně stejný výsledek, když se hráči v modrožlutých dresech radovali po závěrečné siréně z výhry 5:2. Zápasy na ledě soupeře už mají tedy Zubři v základní části odehrány a Uničov už přivítají pouze doma. Zítřejší utkání na nově opraveném přerovském zimním stadionu začíná v 17 hodin.

Hokejisté Uničova budou mít zítra rozhodně co napravovat. Ve víkendovém kole se totiž svěřencům trenéra Tomáše Sršně vůbec nevedlo a utkání s posledním Frýdkem Místkem prohráli doma vysoko 1:7. To přerovští Zubři byli v předchozím kole o mnoho úspěšnější a přivezli si dva hodně cenné bodíky z Orlové, kde zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Zubři si v letošní sezóně zatím na domácím kolbišti v hodně bouřlivé hokejové atmosféře drží velice dobrou bilanci a tu chtějí zítra znovu potvrdit. Podaří se přerovským Zubrům s obrovskou podporou svých fanoušků porazit letos Uničov i potřetí?

Kanadské bodování uničovského týmu vede po patnácti ligových zápasech překvapivě obránce. Velezkušený zadák Petr Pavlas zatím v odehraných zápasech nasbíral 19 bodů (7+12) a je také nejlepším střelcem. S odstupem se za ním drží tvrdý útočník Martin Diviš (6+6), který má naprosto shodnou bilanci s dalším forvardem Davidem Komínkem. Tradičně produktivní je také Pavel Handl s Tomášem Sršněm mladším. Oba hráči se zatím mají na kontě 11 kanadských bodů (5+6). Uničovskou branku by měl v zítřejším utkání hájit zkušený Pavel Pekař, kterému kryje záda Marek Peksa.

Poslední zápasy soupeřů:

HC Orlová – HC ZUBR Přerov 2:3 sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Rozum (Krisl), 35. Dušek (Kraft, Grygar) - 20. Kočara (Hanák, Kotásek), 54. Kotásek (Halouska, Kočara), rozhodující nájezd Hanák.

HC Uničov – HC Frýdek Místek 1:7 (1:1, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 18. Malý (Holík) – 19. Kopáč (Babic), 29. Merta (Kostelňák), 29. Kopáč (Gebauer), 39. Sztefek (Martiník, Kopáč), 46. Gebauer (Martiník, Gelačák), 50. Merta, 56. Gelačák (Martiník, Pelikovský)

Předpokládané sestavy:

HC ZUBR Přerov: Tihlář (Okáč) - Faltýnek, Vlček, Osina, Novák, Staněk, Halouska, J. Ferenc, Kolář, Sprušil, Ditrich, Kočara, Hanák, Kotásek, Martinák, Kohút, Coufal, Sedlář, Kundrátek, Goiš, Holík

HC Uničov: Peksa (Pekař) - Pavlas, Molota, Diviš, Drábek, Malý, Žákovčík, Holík, Skácel, Frieb, Sršeň, Hodulák, Heča, Čížek, Přikryl, Handl, Pur, Komínek, Řezáč

Online přenos:

Online přenos ze zápasu HC ZUBR Přerov – HC Uničov můžete sledovat tradičně na serveru www.onlajny.cz

Další zápasy 16. kola:

VHK Vsetín – HC Orlová (úterý)
VSK Technika Blansko – HC Břeclav (úterý)
HC Frýdek Místek – HK Jestřábi Prostějov (úterý)
HC GEDOS Nový Jičín – SHK Hodonín (úterý)
HC Slezan Opava – HC Bobři Valašské Meziříčí (úterý)