ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubrům se proti Stadionu nepodařilo navýšit vedení a druhou domácí výhru nepřidali

Zubrům se proti Stadionu nepodařilo navýšit vedení a druhou domácí výhru nepřidali
P ř e r o v – Hokejisté Přerova podlehli ve 40. kole Chance ligy Litoměřicím 1:2 a do poslední čtvrtiny základní části vstoupili porážkou. Zubři ve druhém domácím zápase v řadě vedli od 13. minuty zásluhou Březiny, další góly ale navzdory šancím či dvojnásobné přesilovce na konci první třetiny nepřidali. Naopak v závěru druhé části využil početní výhodu hostující Přemysl Svoboda, který pak ve 45. minutě dokonal obrat. MEO vzhledem k prohře Prostějova ve Frýdku-Místku zůstalo v průběžné tabulce páté.
40.kolo, sobota 21.1.2023
HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice
HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice
1:2
(1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Březina – 40. P. Svoboda (Výtisk, Procházka), 45. P. Svoboda (Procházka, Jícha). Rozhodčí: Skopal, Svoboda – Blažek, Zídek Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 985. Střely na branku: 33:29. Zblokované střely: 4:4. Vhazování: 40:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Postava – Chroboček, Hrdinka, Gréč, Černý, Ševčík, Krisl, Dluhoš – Jakub Svoboda, Pechanec, Březina – Okál, Dvořák, Doležal – Jan Svoboda, Kratochvil, Indrák – Fencl, Macuh, Goiš
T. Král – Veber, Jebavý, Výtisk, Němec, Šedivý, Hampl, Böhm – P. Svoboda, Kracík, Procházka – Slavíček, Jícha, Ton – Koláček, Vitouch, Cikhart – Černohorský, Pártl, Brouček

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu představovala pro Zubry nebezpečí ztečovaná střela Jebavého. S podobnou šancí poté přišli i domácí, když Krislův pokus tečoval Pechanec. Dobrou práci od začátku odváděl čtvrtý přerovský útok a přičinil se také o první branku zápasu. Macuh aktivním napadáním na konci střídání vybojoval puk pro Davida Březinu, který se z pravého kruhu trefil pod Královu lapačku. Hanáci mohli zvýšit náskok bekhendovou střelou Doležala a především pak dlouhou a částečně i dvojnásobnou početní výhodou ke konci třetiny. V té však své příležitosti neproměnili.

Bojovný hokej se přenesl také do druhé třetiny. Ve 26. minutě se strhla skrumáž na brankovišti Postavy, kde Indrák našel odkrytý kotouč a zalehl ho, za což bylo ve prospěch Litoměřic odpískáno trestné střílení. Toho se zhostil Koláček, Postava ale pohyby soupeře skvěle přečetl a nakonec jej vytlačil až do ostrého úhlu. Litoměřice srovnaly krátce před druhou sirénou. Stadion neměl přesilovku rozehranou dobře, nakonec však zásluhou střely Přemysla Svobody pod Postavovu lapačku dotáhl těsné manko.

Do třetí části si Přerov přenesl přesilovou hru, tu ale nezužitkoval a zanedlouho dokonali obrat ve skóre hosté. Díky dobrému napadání hru přenesli na Procházku a ten přesnou křížnou přihrávkou naservíroval puk k odkryté brance Přemyslu Svobodovi. Vzápětí měl dobrou šanci Okál, v následné přesilovce Zubrů však svoji práci lépe odvedli hráči Litoměřic. Na 3:1 mohli Severočeši odskočit po střele Procházky, která Postavovi propadla a zastavila se až o tyč. Podobně ale dopadl i Král, když na opačné straně pálil Jakub Svoboda. Pechanec se k volnému kotouči už nedostal. Zubři ještě v závěru zkoušeli hru bez brankáře, kališníci ale těsné vedení ubránili.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Byl to velice dobrý zápas z obou stran. Mohli jsme si pomoci přesilovkou pět na tři v první třetině. Kdybychom tam odskočili na 2:0, utkání by asi bylo trochu jiné. Ve druhé třetině jsme si vytvářeli tlak, byli jsme aktivnější, hra se hodně odehrávala v soupeřově obranném pásmu. Rozhodly přesilovky, Litoměřice jednu početní převahu využily, my jsme se v přesilovkách neprosadili. Mrzí nás to, ale tak to prostě někdy je. Tým podal velice dobrý výkon, bohužel jeden gól na výhru nestačil.

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Jsme velmi rádi za výhru, věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Odehráli jsme velice dobré utkání, ani první inkasovaná branka nás nesrazila. Celý zápas jsme měli pohyb. Vítězství nás těší o to víc, že jsme přijeli se sestavou, ve které jsme měli dvanáct kluků ve věku dvacet let a mladších. Byli jsme konkurenceschopní přednímu týmu Chance ligy. V neděli pokračujeme dalším utkáním, které pro nás bude stejně důležité jako toto.