ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost na domácí výhru nenavázal, Ústí rozhodlo dvěma góly ve druhé třetině

Starší dorost na domácí výhru nenavázal, Ústí rozhodlo dvěma góly ve druhé třetině
Ú s t í  n / L – Druhé střetnutí kvalifikace o novou Extraligu juniorů se starším dorostencům nepodařilo. Na ústeckém ledě bylo skóre až do poloviny zápasu bezbrankové, jenže ve druhé části nakonec domácí dvě své příležitosti využili. Tým Zubrů se naopak v koncovce po celých šedesát minut trápil a v periodě třetí se nedokázal prosadit ani z několika přesilovek. Všechny tři body tak zaslouženě získalo Ústí nad Labem.
KVAL2, pátek 23.3.2018
HC Slovan Ústí nad Labem - HC ZUBR Přerov
HC Slovan Ústí nad Labem - HC ZUBR Přerov
2:0
(0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Harkabus (Dörner, Gottfried), 36. Čermák (Tůma). Rozhodčí: Vokřál – Krátký, Kotlík. Vyloučení: 6:6, navíc Svozil (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 22:28. Průběh utkání: 2:0.
Khůn – Stuchlý, Šešina, Mareš, Štěpánek, Opočenský, Magasanik, Polata – Gottfried, Harkabus, Dörner, Zich, Čermák, Tůma, Šindelář, Janoušek, Dohnal, Bláha, Matloch, Tůma
Machač – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Koudela, Peluha, Nesrsta, Vlček – Kuba, Skopal, Navrátil, Ministr, Tarnoczy, Wolf, Frolek, Mynář, Knápek, Šimanský, Gorás, Komačka

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Přerov se však držel v útoku více a ve 3. minutě zahrozil před bránou číhajícím Navrátilem. Jeho rána bez přípravy však mířila vedle. Další možnost měl zanedlouho Skopal, jenže před Khůnem při pokusu o střelu promáchl. Domácí se dostali před Machačovu bránu až se začátkem 9. minuty, kdy hráli přesilovku. Střela Tůmy nebyla úspěšná a Zubři se tak bez potíží ubránili.

Ve 13. minutě přišla největší šance prvního dějství. Gorás vysunul Skopala, který zakončoval na vyrážečku Khůna, leč neúspěšně. A když pak Přerované přečkali i soupeřovu přesilovku s číslem dvě, stejně jako šanci Harkabuse zblízka, skončilo úvodních dvacet minut zápasu bez branek.

To se mohlo bleskově po startu druhé tercie změnit. Svozil totiž parádně vysunul do brejku Navrátila, ten však Khůna nepřelstil. Obrovské šance ale přišly i na straně Ústeckých, nejprve Machač špičkou betonu vytěsnil puk při zakončení Zicha a Tůma pak v sólovém nájezdu, který vznikl po chybě beka Vlčka, přestřelil. Další tutovku pak měl znovu Navrátil, brankáře Khůna však zachránila levá tyčka.

Dlouhé čekání na gól skončilo v půlce zápasu. Dörner našel u druhé tyče dobře postaveného Matěje Harkabuse, který se nemýlil. Pak sice přerovský brankář skvěle lapil únik Čermáka, ale Ústí se přece jen dostalo do dvoubrankového náskoku. Kotouč se před bránou odrazil k Tomáši Čermákovi, který už tentokrát pohodlně zakončil.

Třetí část zahajoval Přerov v oslabení, ale pak to byli Zubři, kdo hrál častěji v početní výhodě. Ústeckým se však dařilo zblokovat velké množství střel. A když nějaká před bránu prošla, tak ji lapil brankář Khůn. Deset minut před koncem mohl náskok domácích zvýraznit Harkabus, ale z nájezdu na Machače napálil tyčku.

Závěrečné minuty už na stavu 2:0 nic nezměnily, přestože Hanáci ještě hráli dvakrát v přesilovce. Všechny tři body si tak do tabulky připsalo Ústí nad Labem.

Ohlasy trenérů

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Úvod zápasu byl hodně opatrný. Ve druhé třetině se ukázalo, že jsme poctivě trénovali a začali jsme soupeře přehrávat. Ve třetí třetině jsme si zápas zbytečně zkomplikovali vyloučeními. Hráči na ledě nechali všechno, za což jim spolu s Vlastou Davídkem děkujeme.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme vstoupili značně nervózně, což se nám bohužel linulo i celým dalším průběhem hry. Taková věc se stane, nicméně je potřeba v těchto situacích předvést více poctivé pracovitosti. To nám chybělo. Soupeř byl lepší, padal do střel a hrál na hranici možností sebeobětování.