Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vítězství i doma! Mladší dorostenci vyřídili Zlín ve dvou zápasech a jsou v semifinále!

Vítězství i doma! Mladší dorostenci vyřídili Zlín ve dvou zápasech a jsou v semifinále!
P ř e r o v - Dvě výhry a postup! Mladší dorost zvládl čtvrtfinálovou sérii se Zlínem velmi rychle a může se těšit na dalšího soka. Zubři se také v domácí bitvě s Berany mohli spolehnout na skvěle chytajícího brankáře Postavu, který zlínské střelce trápil až do třetí třetiny. Soupeř pak sice hned dvakrát náskok Přerova stáhl na jediný gól, ale dramatický finiš svěřenci koučů Neumana, Kočary a Sklenáře přečkali. Od neděle 25. března je tak čeká semifinále ELIOD Extraligy! Jméno soupeře zatím ještě Zubři neznají.
ČF2, úterý 20.3.2018
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
3:2
(1:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Fencl (Hanák), 27. Ryšavý (Petr, Gréč), 47. Ryšavý (Raška) – 47. Luža (Forman), 51. Luža (Bednařík). Rozhodčí: Maršálek – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 3:6, navíc Talafa (Zlín) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 208. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Postava – Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč – Štíbr, Ryšavý, Fencl, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák, Chytil, Jobánek, Šilhavý
Šarman (27. Lekeš) – Liss, Šindelek, Hoferek, Talafa, Mikulík, Riedl, Forman, Prokeš – Kopčil, Frömel, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Luža, Hrazdira, Martinec, Bachánek, Macík

Komentář k zápasu

Ze zápasu uběhla sotva minuta a hostující brankář Šarman poslal špatnou rozehrávkou do obrovské šance Ryšavého. Své zaváhání ale dokázal uhasit, mezi tři tyče se okamžitě vrátil a Ryšavý stejně jako vzápětí dojíždějící Petr nestačil zamést puk do sítě. Na druhé straně předvedli Berani několik náporů blízko branky, Postava se ale překonat nenechal. Proti střele Luži z mezikruží mu pomohla tyč. V deváté minutě Přerov otevřel skóre. Obráncům unikl Jan Fencl a mezi rukou a tělem prostřelil Šarmana.

Další branku mohl přidat v 23. minutě Kleniar, mířil ale jen do brankáře. Ujal se tak až pokus Martina Ryšavého, který se mohl radovat po zakončení od pravého mantinelu. Šarmanovi puk propadl do sítě a nechal se vystřídat Lekešem. V polovině utkání se Zubrům naskytla možnost dvojnásobné přesilovky. Ránám Rašky i dorážkám Petra Zlín odolal. Dvě minuty před sirénou ujeli Fencl s Ryšavým proti jedinému soupeři, druhý jmenovaný místo prostoru v brance nad ležícím Lekešem trefil zadní plexisklo.

Berani se pokusili zápas zdramatizovat. Pokus Kopčila ještě fantasticky zneškodnil lapačkou Postava, na teč Formanovy střely od Dominika Luži už ovšem nestačil. Z časomíry uběhlo přesně 22 sekund a Přerov přispěchal s bleskovou odpovědí. Raška adresoval puk Martinu Ryšavému, jenž přejel útočnou modrou čáru, vypálil a kotouč zapadl do sítě. V dalším přerovském útoku dvou proti jednomu minul Fencl pas od Petra.

Zlín ještě necelých deset minut před koncem utkání zdramatizoval. Z mezikruží se střelou k pravé tyči prosadil Dominik Luža. Zubrům mohl dvougólový náskok vrátit Hanák, v přesilovce mířil zblízka o kousek vedle. V závěru se hosté vrhli do hry bez brankáře, a to i navzdory vyloučení. Přerovský tým v čele s výborným Postavou si ale již vítězství vzít nenechal. V sérii po výhře 3:2 uspěl 2:0 na zápasy a postupuje do semifinále.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Soupeř kromě jednoho hráče nastoupil v plné sestavě – i s posilami Lužou a Talafou, co hráli za starší dorost. Bylo dobré, že jsme vždycky vedli a Zlín dotahoval. Byl to velmi bojovný a vyhrocený zápas, ve kterém rozhodlo naše srdíčko. V závěru jsme to ustáli a vyhráli.

Radek Pšurný (Aukro Berani Zlín): Soupeř dal tři góly, my jen dva. Naše produktivita byla taková, že jsme neskórovali ani z těch největších šancí. Myslím si, že to rozhodlo celou sérii.