Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Další příděl pro Uherský Brod, Zubři nastříleli soupeři dvanáct gólů

Starší dorost: Další příděl pro Uherský Brod, Zubři nastříleli soupeři dvanáct gólů
P ř e r o v - Před měsícem třináct gólů, tentokrát jen o jeden méně. Starší dorostenci nachystali soupeři z Uherského Brodu další příděl. Na domácím ledě to sice zkraje zápasu na velkou brankovou přehlídku nevypadalo, ale zejména v prostřední části Zubři začali střílet do soupeřovy kasy jeden puk za druhým. Ve třetí tercii se pak už gólově prosazovali oba týmy a skóre se tak vyšplhalo až na 12:3. Čtyřmi góly se na kanonádě podílel útočník Daniel Ministr. Přerov tak uzavřel třízápasovou domácí sérii další výhrou a v neděli ho čeká derby v Kroměříži.
37.kolo, pátek 2.3.2018
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
12:3
(3:0, 6:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 9. Svozil (Skopal), 10. Ministr (Vlček), 15. Kuba (Mynář, Mrázek), 31. Ministr (Vlček), 34. Šimanský (Peluha, Kopeček), 36. Tarnoczy (Ryšavý), 36. Svozil (Gorás, Skopal), 39. Wolf (Svozil, Skopal), 40. Ministr (Kopeček), 44. Ryšavý (Svozil), 47. Skopal (Wolf, Svozil), 59. Ministr (Mynář) – 43. Flora (Michalec, Fuga), 45. Kubiš (Michalec, Flora), 52. Vranec (Michalec). Rozhodčí: Dufka – Kučera, Pavel. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 44:13. Průběh utkání: 9:0, 9:1, 10:1, 10:2, 11:2, 11:3, 12:3.
Machač – Nesrsta, Svozil, Kopeček, Peluha, Vohrabal, Vlček, Smejkal, Foltas – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Ryšavý, Ministr, Tarnoczy – Mrázek, Mynář, Kuba
Vystrčil – Kužílek, Macharáček, Michalec, Uhříček – Flora, Fuga, Hendrych, Kubiš, Pochylý, Šmíd, Vranec

Komentář k zápasu

Zubři zahájili zápas hned několika velkými šancemi, avšak v nich nechali vyniknout brankáře Vystrčila. Ten hned v první minutě lapil brejk Skopala a zakrátko pochytal rány Ryšavého, Wolfa i Komačky. O chvíli později byl opět v úniku Skopal, jenže tentokrát brankáři soupeře pomohla tyč. V minutě deváté už se ale skóre z přesilovky měnilo. Stanislav Svozil vypálil mezi kruhy a kotouč málem protrhl brankovou síť.

Na 2:0 za minutu zvyšoval zcela volný Daniel Ministr a po ubráněném oslabení přišla třetí trefa. Tu měl na svědomí Dominik Kuba, který pověsil kotouč pod horní tyčku. Broďané se před Machačovu klec dostávali jen zřídka, Přerov navíc nevyužil další obrovské příležitosti, které po gólu doslova volaly. Bez efektu zůstaly úniky Wolfa, Komačky i Ministra.

I ve druhé třetině se Hanáci nedokázali dlouho prosadit. Šancí přitom měli spoustu, zatímco hosté ohrozili Machače jen střelou Macharáčka. Zlom však přišel v půli utkání. Na 4:0 zvýšil z bekhendové střely Daniel Ministr, pátý gól přidal z dorážky Peluhovy střely David Šimanský, šestý ranou nad Vystrčilovou rameno Patrik Tarnoczy a sedmý Stanislav Svozil, který zamířil přesně k tyči.

Uherský Brod chtěl rozjeté Zubry zastavit oddechovým časem, ale to se mu nepodařilo. Brzy totiž přišla dorážka Petra Wolfa po Svozilově prudké střele a půl minuty před koncem druhé třetiny se znovu prosadil i Daniel Ministr, který tak završil hattrick.

Třetí část už se víceméně dohrávala jen z povinnosti. A gólově se prosadili nejen Zubři, ale i soupeř. Petr Flora dostal od Michalce puk přímo před bránu a zavěsil. Přerov ovšem hned v další minutě odpověděl trefou na 10:1. Martin Ryšavý střílel z otočky a puk prošel Vystrčilovi pod betonem. Druhý gól Brodu pak vzešel z přesilovky, kterou bleskově využil Filip Kubiš a podobně zásluhou Miroslava Skopala skórovali i Zubři.

V posledních deseti minutách se pak stav měnil ještě dvakrát. Nejprve domácí obraně ujel Josef Vranec a zacílil nad Machačův beton a v závěru Přerované zužitkovali přesilovku. V ní střílel přesně Daniel Ministr a čtvrtým gólem v zápase uzavřel skóre na 12:3.