Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost získal další tři body, o výhře nad Opavou rozhodla povedená druhá třetina

Starší dorost získal další tři body, o výhře nad Opavou rozhodla povedená druhá třetina
P ř e r o v – Zápasy staršího dorostu pokračují v rychlém tempu, proto má nadstavbová část Regionální ligy za sebou už třetí čtvrtinu. Přerov ji uzavřel domácím duelem s Opavou, ve kterém splnil cíl a získal na své konto další tři body. O těch rozhodla především hodně vydařená druhá třetina, v níž tým Zubrů nasázel soupeři během dvanácti minut čtyři góly. Závěrečnou čtvrtku nadstavby zahájí starší dorost v neděli doma proti Valašskému Meziříčí.
35.kolo, pátek 23.2.2018
HC ZUBR Přerov - HK Opava
HC ZUBR Přerov - HK Opava
6:3
(1:1, 4:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Tarnoczy (Ministr, Kopeček), 24. Ryšavý (Ministr, Tarnoczy), 26. Ryšavý, 32. Svozil, 36. Tarnoczy (Ryšavý, Kopeček), 45. Komačka (Frolek) – 10. Adamczyk (Kovačič), 41. Bitomský (TS), 49. Bitomský (Kroček, Pělucha). Rozhodčí: Cik – Lukš, Takáč. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.
Machač – Tischer, Svozil, Kopeček, Koudela, Nesrsta, Vlček, Vohrabal – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Ryšavý, Ministr, Tarnoczy – Mrázek, Krul, Mynář
Lamla – Pachula, Kroček, Kažimír, Zouhar, Kovačič, Raček, Pělucha, Pieczonka, Adamczyk, Bitomský, Buršík

Komentář k zápasu

Přerované začali v duelu s Opavou dobře. Početní výhodu sice hned na startu nezužitkovali, ale v páté minutě už přišla změna skóre. Kopeček poslal kotouč na Ministra, který výborně počkal s finální přihrávkou a naservíroval jej k holi Patrika Tarnoczyho, jenž pohodlně střílel do prázdné brány. Nevyužitá přesilovka a gól – totéž přišlo také ze strany soupeře. Do úniku se dostal Emil Adamczyk a kličkou oklamal Machače.

Po dvaceti minutách tak platilo vyrovnané skóre 1:1. Nic na něm nezměnil brejk Skopala, který obrovskou šanci zakončoval vedle Lamlovy svatyně.

Ve druhé třetině Zubři zvýšili aktivitu a byli za to odměněni. Spolupráce Goráse a Skopala sice gólový efekt neměla, ale zakrátko modrožlutí udeřili Martinem Ryšavým. Ten získal kotouč před bránou a prosadil se mezi Lamlovy betony. Stejný hráč byl za dvě minuty také u třetí branky. Tentokrát ovšem s velkým štěstím. Kroček totiž při rozehrávce trefil brusli domácího útočníka, od které se kotouč odrazil za překvapeného Lamlu.

V půli zápasu mohla Opava skóre korigovat. Po špatné přihrávce ale Bitomský střílel vedle a při velké příležitosti Adamczyka se pak skvělým zákrokem blýskl gólman Machač. Za nevyužití šancí tak přišel dokonalý trest. Ve 32. minutě se kotouč dostal mezi kruhy na hůl Stanislava Svozila, který dělovkou propálil Lamlu a posléze se Zubři radovali i z přesilovky. Tu využil dorážející Patrik Tarnoczy a posunul tak skóre už na 5:1.

Těsně po startu třetí tercie ale bylo sníženo. Tischer totiž nedovoleně zastavil unikajícího Jakuba Bitomského, který se rozjel k trestnému střílení a nad betonem brankáře Machače jej úspěšně proměnil. Na konci 45. minuty pak sice zvýšil na 6:2 dobře postavený Petr Komačka, ale poté Zubři několikrát pykali za faul a soupeři tak nabídli přesilovky.

Opava jednu z nich využila. Jakub Bitomský se po Kročkově příklepu natlačil k bráně a Machače překonal mezi betony. V závěru už se skóre 6:3 nezměnilo, a tak Přerov zapsal do tabulky nadstavbové části další tři důležité body.