ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost otevřel druhou půli nadstavby výhrou, Bobry zdolal rozdílem pěti gólů

Starší dorost otevřel druhou půli nadstavby výhrou, Bobry zdolal rozdílem pěti gólů
V a l . M e z i ř í č í - Pátek a neděle bez přestávky. Nadstavbová část Regionální ligy staršího dorostu už otevřela svoji druhou polovinu. Tým Zubrů co by vedoucí tým tabulky tak znovu zamířil do Valašského Meziříčí. Bitvu s Bobry však nerozehrál nejlépe. Domácí byli v úvodu mače hodně nepříjemní, od druhé tercie už ale Přerov získal převahu jasně na svoji stranu a nakonec se radoval z výhry o pět branek.
29.kolo, pátek 2.2.2018
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC ZUBR Přerov
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC ZUBR Přerov
1:6
(1:1, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Kuchařík (Kollár, Kitzberger) – 3. Wolf (Gorás), 27. Skopal (Gorás), 29. Gorás (Skopal), 33. Komačka (Šimanský, Frolek), 44. Svozil, 57. Krul (Mynář). Rozhodčí: Obadal – Goňa, Poláček. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 22:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.
Sachr – Kelnar, Kuchařík, Pařízek, Vilém, Brázdil, Kollár, Kubenka, Nadymáček, Kašpar, Škrhla, Hrňa, Kitzberger, Kulišťák
Bartoněk – Tischer, Svozil, Koudela, Kopeček, Vohrabal, Vlček, Gréč – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Knápek, Krul, Mynář – Mrázek, Smejkal, Foltas

Komentář k zápasu

V úvodu klání se dostávaly do šancí oba týmy. Přerov ale udeřil jako první, když Gorás našel mezi kruhy volného Petra Wolfa a ten střelou pod horní tyč poslal Zubry do vedení. Hanáci hráli zakrátko navíc i přesilovku, leč bez gólového efektu. V minutě sedmé bylo pro změnu rušno před Bartoňkem, který musel řešit dobrou střelu Kubenky. Zvýraznit vedení Přerova mohl posléze Komačka, ale neuspěl, stejně jako najíždějící Knápek.

A tak přišel závěr čtrnácté minuty, kdy Bobři srovnali krok. Kollár adresoval rychlou přihrávku na hůl Šimona Kuchaříka, proti jehož zakončení se Bartoněk v bráně nestačil přesunout. V posledních vteřinách mohl vrátit Zubry zpátky do vedení Gorás, ale po přihrávce od Skopala zakončoval mimo.

Druhou část otevřela přesilovka Bobrů. Tou ale domácí pohrdli a navíc už pak v dalších minutách začali ztrácet tempo. Přerov naopak zvýšil obrátky a svůj tlak vyjádřil i gólově. Nejprve pronikl do útočného pásma Miroslav Skopal a pěknou ranou prostřelil Sachra, za další dvě minuty pak navyšoval Tomáš Gorás v pádu bekhendem na 1:3.

Těsně za půlí zápasu sice Přerované promarnili početní výhodu, ale mrzet je to příliš nemuselo. Ve 33. minutě totiž druhý útok sehrál krásnou kombinaci, kterou Petr Komačka zakončoval do téměř prázdné brány. ValMez se před Bartoňka dostával jen zřídka a navíc mohl brzy inkasovat popáté. Při další hezké souhře však tentokrát Frolek mířil nad Sachrovu bránu.

Po další změně stran se ovšem Zubři pátého gólu dočkali. Stanislav Svozil prošel do útočného pásma a precizní střelou nedal Sachrovi šanci zasáhnout. Deset minut před koncem měli Bobři dobrou možnost na snížení. Hráli totiž 94 vteřin v přesilovce pět na tři, přerovská obrana však povolila střílet pouze agilnímu Kuchaříkovi, který od modré minul.

V závěru pak měli velké šance Šimanský a zejména Komačka, kterého skvěle vyslal do brejku obránce Svozil. Ujala se ale až dorážka Radovana Krula, jenž necelé čtyři minuty před koncem zblízka dal skóre finální podobu na 1:6.

Ohlasy trenérů

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Jsme teď v pozici takové, že každý zápas je pro nás důležitý a jdeme do něj jako favorité. Ze začátku to nebylo jednoduché. Soupeř dnes v první třetině dobře bruslil, proto jsme se těžko prosazovali, i když jsme si nějaké gólové příležitosti vytvořili. Od druhé třetiny už jsme ale přebrali aktivitu a podařilo se nám třikrát skórovat, čímž jsme soupeře zlomili. Také fyzicky jsme pak soupeře začali přehrávat. V tom duchu se nesla i třetí třetina, kdy jsme si už průběh zápasu pohlídali a nechali hrát celou střídačku, takže se všichni zapojili do hry. Jsme rádi, že se nám podařilo znovu zvítězit. Teď se musíme dobře nachystat na neméně důležité utkání v Uherském Brodě.