Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři poprvé v sezoně našli recept na Frýdek-Místek a zvítězili popáté v řadě

Zubři poprvé v sezoně našli recept na Frýdek-Místek a zvítězili popáté v řadě
P ř e r o v – Na pět utkání natáhli svou vítěznou šňůru hokejisté Přerova. Na domácím ledě se netradičně v úterý střetli s Frýdkem-Místkem, který dokázali porazit poprvé v aktuálním hracím ročníku. Zubři nejprve zásluhou Gaga srovnali na 1:1, ve druhé třetině vstřelil vítězný gól kapitán Sýkora. Pojistku přidal v závěru při hostující hře bez brankáře Goiš. Hanáci zdolali Frýdecko-Místecké 3:1.
29.kolo, úterý 5.12.2017
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
3:1
(1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Gago, 25. Sýkora (Doležal, Šlahař), 60. Goiš (Čáp, Kovařík) – 14. Klimša (Pechanec, Růžička). Rozhodčí: Čech, Skopal – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1346. Střely na branku: 24:20. Zblokované střely: 5:5. Vhazování: 52:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Šimboch – Horák, Chmelíř, Novotný, Zbořil, Pala, Malina – Doležal, Sýkora, Šlahař – Čáp, Pšurný, Š. Kratochvíl – Goiš, Popelka, Kovařík – M. Kratochvíl, Gago, Navrátil
Strmeň – Zahradníček, Bartko, Piegl, Haman, Stránský, Matyáš – Kalus, Pechanec, Růžička – Harkabus, Osmík, Kvasnica – Bajtek, Peterek, Klimša – Kafka, Przybyla, Franek

Komentář k zápasu

Od úvodních minut Zubři vykazovali větší aktivitu spojenou s dobrým forčekingem. Prvním ostřejším pokusem mířeným na Šimbocha byla střela Růžičky, naproti byl po souhře nebezpečný Matouš Kratochvíl. Předbrankový prostor Přerov dobýval nadále, to soupeř spíše zkoušel vzdálenější pozice. Na trestnou zamířil Kvasnica, Pšurný netrestal a záhy mohli skórovat hosté z brejku.

Přesilovku si hned zkusil i Frýdek a už po 26 vteřinách byl úspěšný. Pechanec zpoza brány našel Davida Klimšu, jenž výstavní trefou vymetl levý horní růžek branky. Zubři se nechytli ani druhé přesilovky, do konce třetiny však přesto vyrovnali neméně pohlednou trefou. Michal Gago se zmocnil puku na hranici ostrého úhlu, odkud se trefil přesně „pod víko“.

Druhé dějství tak začalo opět za smírného stavu. Po minutě v něm se Rysi potřetí bránili. Gólové situaci o čtyři minuty později však zabránit nedokázali. Šlahař přihrál k mantinelu Doležalovi, dorážkou po jeho střele pak posunul Zubry do vedení kapitán Tomáš Sýkora. Hra nabyla spádu a plynulosti. Frýdek se dlouho držel na kotouči, přímé ohrožení klece se ale nekonalo.

Svěže se znovu jevila formace Jiřího Goiše a ve 34. minutě soupeři pořádně zavařila. Brankář Strmeň ztratil přehled o puku, jenž se dokonce mihl kolem brankové čáry. Brankář domácích Šimboch byl po návratu na led opět důležitým faktorem u dalšího oslabení. Bojovný závěr třetiny k další brance nevedl, Zubři tak putovali do kabin za vedení 2:1.

Zubří sestava v průběhu opět doznala změn a ve 46. minutě čelila dalšímu oslabení. K Palovi se ale brzy přidal Kalus a počet sil a ledě se srovnal. Na pořádnou šanci se čekalo nadále, přivést ji měla početní výhoda hostů. Útočník Tomáš Franek však předvedl parádní gesto fair-play, když trest pro přerovského Popelku navzdory skóre odvolal.

Rysi ožili a centrum dění přesouvali do obranného pásma modrožlutých. Ti se do střeleckých pozic začali dostávat až po půli třetiny. Nebezpečný Čápův pokus byl protečován na tyč, Gago byl blízko v následné dorážce. Ještě lepší šance Matouše Kratochvíla Strmeň bravurně pochytal a utkání směřovalo k dramatickému závěru. O výsledku však minutu před koncem rozhodl Jiří Goiš, jenž trefil prázdnou bránu od vlastní modré čáry. Přerov tak soupeři oplatil porážky stejnou měrou a připisuje si tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Bylo to stejné utkání jako ta předcházející s Frýdkem-Místkem, těžké a bojovné. Frýdek má mladé mužstvo, které výborně brání a má rychlé protiútoky. Ty jsme si museli pohlídat a trošku to otupilo naši hru dopředu. Jsem rád, že jsme letos s Frýdkem konečně zabodovali. Určitě to nebylo utkání, které si dáme za rámeček, že by bylo hokejově krásné, ale pro nás jsou důležité získané body na domácí půdě.

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání z obou stran a rozhodly dvě naše chyby při rozehrávce. Třetí třetinu jsme odehráli velmi dobře. Dostali jsme domácí pod tlak, ale bohužel jsme nevsítili branku a power-play inkasovali. Pro nás trochu smolný závěr utkání.