ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři doma Motoru podruhé nedali ani jeden gól, sezóna 2016/2017 tak po boji končí

Zubři doma Motoru podruhé nedali ani jeden gól, sezóna 2016/2017 tak po boji končí
P ř e r o v – Cíl před čtvrtým zápasem série s Motorem byl jasný. Zubři chtěli svého soka konečně zdolat a přesunout čtvrtfinále ještě zpátky do jižních Čech. To se však bohužel nepodařilo a sezóna 2016/17 se tak pro Zubry uzavřela. Přerované také v tomto duelu nedokázali najít recept na překonání soupeřova brankáře, své šance neproměnili, naopak Motor dokázal skórovat třikrát a čtvrtým vítězstvím zpečetil svůj postup do semifinále. I přes porážku 0:4 na zápasy se Zubři nemají za co stydět, favorita potrápili.
ČF4, pátek 3.3.2017
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Rob (Dostálek, Čermák), 40. Čermák (Novák), 60. Pajič (Vak). Rozhodčí: Kopeček, Trombík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2862. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 0:3.
Klimeš – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Vágner, Pala, Zbořil – Goiš, Sýkora, Sikora – Procházka, Pšurný, Kovařík – Ižacký, Berger, M. Kratochvíl – Š. Kratochvíl, Dvořák, Petelin
Kváča – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Dostálek, Rob, Čermák – Fronk, Vlček, Heřman – Šulek, Škoda, Babka – Hřebejk, Vak, Pajič

Komentář k zápasu

Hned v první minutě měli Přerovští velkou šanci, když Chmelířovu střelu mohl dorážet Kovařík, ale kotouč minul. Zanedlouho si mohli Zubři zkusit přesilovou hru, ta jim ale nevyšla a výhoda tak přešla na stranu hostů. Nakonec se hosté bránili ve třech proti čtyřem, z čehož se hra strhla v brejkovou exhibici. Na Klimeše bruslil Novák, jenže vůbec netrefil bránu, na druhé straně domácí přečíslení nezakončili.

S desátou minutou se poprvé rozsvítilo červené světlo. Přerov hrubě chyboval v obranném pásmu, čehož využil Luboš Rob a pohodlně si položil Klimeše. Motor byl po brance aktivnější, to domácí naopak ne. Z jejich strany byla hra plná nepřesností, nejistoty a Kváču víceméně neohrozili.

Druhou část otevřeli přerovští hokejisté mnohem lépe. Chmelířova střela změnila směr a Kváča už měl namále. Zubři najednou působili živěji. Kovařík nastřelil tyč, Vak poté nebezpečně tečoval před Klimešem, Motor mířil na trestnou. Nepovedená přesilovka ale spíš srazila přerovské sebevědomí a vylučovalo se pro změnu na jejich straně.

Ani Motor však svoje dvě minuty nezužitkoval a dostal poté druhou šanci. Jihočeši žlutomodré školili v držení pásma, avšak Zubři se senzačně ubránili i ve třech, zejména pak díky fantastickému Klimešovi. Ihned po přerušení se strhla hromadná bitka a Zubři dokázali, že si své brankáře bránit umí. Procházka chyboval na modré a Miloslav Čermák prchal před dotírajícími obránci. Dvaačtyřicet vteřin před sirénou domácího gólmana prostřelil.

Motor zbytek oslabení zvládl a Sýkora se poté blýskl prokličkováním budějovickou obranou, v zakončení ale selhal, podobně jako o chvíli později Goiš. Ižacký byl sám před Kváčou, bekhendem na něj však nevyzrál. Zubři v těchto chvílích bojovali. Ižacký nabral rychlost podél mantinelu, ale ani teď nenašel recept na hostujícího brankáře.

Kovařík před koncem poslal Přerov do čtyř, hosté ale s přesilovkou příliš dobře nenaložili. Hanáci se snažili výsledek ještě zkorigovat a přesilovka tři minuty před koncem přišla v pravý čas. Stadion volal po gólu, bohužel však do prázdna. Favorit se ubránil a díky Roku Pajičovi stanovil konečné skóre na 3:0. Přerovským Zubrům tak sezóna končí, Motor se popere o extraligu dál v semifinále.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme šli s cílem za každou cenu vyhrát a sérii ještě prodloužit. Myslím si, že jsme pro to udělali maximum. Mrzí mě jen, že jsme se doma ani jednou neprosadili a celých 120 minut nedali ani gól. Samozřejmě se na nás už trochu projevovala únava i zranění některých hráčů. Nebyli jsme úplně kompletní, ale určitě se nemáme za co stydět. Za stavu 3:0 jsme měli zvládnout to první utkání, čímž by se série určitě mnohem více protáhla. Celkově ale ve mně zklamání nepřevládá. Odvedli jsme kus poctivé práce a já bych rád klukům za všechny ty zápasy poděkoval. Chtěl bych poděkovat i všem fanouškům, kteří nám na zápasech dělali parádní atmosféru.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): Zápas byl znovu velice vyrovnaný. Nám se podařilo na konci druhé třetiny odskočit na 0:2, což byl hodně důležitý moment. Myslím si, že tím se utkání rozhodlo. V celé sérii se hrál hodně úporný hokej, soupeř se znají, takže je těžké něco nového vymyslet. Rozhodnou věci, jako třeba přesilovky nebo výjimečné výkony brankáře. Kváča nám v Přerově dvakrát vychytal nulu, to nás posunulo dál.