Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Ve třetím utkání tým Zubrů nedokázal doma skórovat, Motor se tak dostal k mečbolu

Ve třetím utkání tým Zubrů nedokázal doma skórovat, Motor se tak dostal k mečbolu
P ř e r o v – Čtvrtfinálová vřava už zamířila na přerovské kolbiště, kde chtěli Zubři snížit nepříznivý stav série. Třetí duel byl taktickým bojem, kterému vládli oba brankáři. Přerov sice v první tercii svého soka zatlačil a v prostředním dějství hrál pak čtyři minuty dlouhou přesilovku. Vše ale bohužel bez gólového efektu. Naopak Motor otevřel skóre zkraje třetí třetiny a svůj hubený náskok si již pohlídal. Budějovice se tak dostaly k mečbolu, Přerov bude v pátek ve čtvrtém mači odvracet konec sezóny.
ČF3, čtvrtek 2.3.2017
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
0:1
(0:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 41. Heřman (Pavlin, Vlček). Rozhodčí: Dědek, Mikula – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2958. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:1.
Klimeš – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Vágner, Pala, Zbořil – Plášek, Sýkora, Sikora – Procházka, Pšurný, Berger – Goiš, M. Kratochvíl, Kovařík – Ižacký, Dvořák, Š. Kratochvíl
Kváča – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Suchánek – Dostálek, Rob, Čermák – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk, Škoda, Babka – Šulek, Vak, Pajič

Komentář k zápasu

V prvních minutách si připisoval zákroky jen Klimeš po několika nahozeních a s pukem se pak díky seznámil i Kváča. K nebezpečnějším pokusům se hosté dostali v šesté minutě, přerovská defenzíva ale dobře zapracovala. Obratem Zubři hosty pořádně zatlačili. Útok kolem Bergera zamotal budějovickým obráncům hlavy a Kváča se dokonce dvakrát dostal mimo klec. Skrumáž těl na brankovišti ale neprostřelil ani Chmelíř.

K půli třetiny se hrál velmi pohledný hokej a o něco aktivnější byli domácí díky svému forčekingu. Chytře střílel Heřman, Klimeš likvidoval betonem a na druhé straně pak hosté putovali na trestnou lavici. Přerov se v pásmu držel, jenže mu scházela častější střelba. Když už kotouč šel na bránu, tak se zastavil o břevno, jako v případě rány Pláška.

Druhou třetinu rozehráli Hanáci akcí, která však nedostála zakončení. Z ní do protiútoku ve čtyřech proti dvěma vyrazili hosté, přečíslení ale zastavil Klimeš, který se zakrátko fantasticky činil i proti Hřebejkovi, jenž zahodil stoprocentní šanci. Motor zatarasil cesty do útoku a domácím se dlouho nedařilo vybojovat pásmo.

Velkou šanci měl na holi Sikora, ale pas jemu adresovaný postrádal větší rychlost a Kváča se tak stihl přemístit. Bezbrankové skóre ladilo i s poměrně vyrovnanou hrou a na závěr třetiny přišla Zubrům vhod čtyřminutová přesilovka, nepředvedli v ní ale bohužel téměř nic. Budějovice ubráněné oslabení nakoplo a ke konci byly lepším týmem. Ke štěstí domácích však siréna ukončila i druhou bezbrankovou třetinu.

41. minuta už branku přinesla. Poměrně zbytečně domácí inkasovali poté, co Martin Heřman obkroužil klec a zametl kotouč za pravou tyč odkryté brány. Před Klimeše se pak dravě tlačil Hřebejk, čímž vybojoval první přesilovou hru i pro hosty. Výborně chytající Klimeš byl oporou i nadále. Budějovice svou třetinu neprodyšně uzavřely a Zubři se pak do ní dostali už jen sporadicky.

Závěr zdramatizovalo ještě vyloučení Dostálka, ale ani power-play už fotbalové skóre nezměnila a přerovští Zubři podlehli Budějovicím i do třetice o pouhou branku.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Myslím, že jsme odehráli další dobré utkání. V první třetině jsme si vytvořili i poměrně kvalitní střelecké pozice, bohužel žádnou z nich jsme nevyužili. Druhá třetina byla vyrovnaná, už se trochu začala projevovat síla Budějovických a do třetí třetiny jsme vstoupili špatně. Už jsme se z toho nevzpamatovali, nebyli jsme schopní vytvořit žádný tlak, ani pozice a závěrečnou power-play jsme de facto ani neohrozili branku. Klukům se určitě nedá nic vytknout. Odvádějí maximum pro to, aby byl výsledek co nejlepší. Bohužel ještě třeba nemáme tak vyzrálé mužstvo, aby v těch rozhodujících fázích použilo přesně to, co se použít má.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): Obyčejně v takových zápasech, kdy se soupeři už dobře znají, nepadá hodně gólů. A tak to taky vypadalo. Domácí byli výborně takticky připravení. Nicméně nám se povedlo vydržet až do té poslední dvacetiminutovky, kdy domácím trošičku docházely síly a i z toho důvodu ty jejich akce nebyly tak plynulé a nedostávali se tak do vyložených šancí. Mohli jsme ještě odskočit, ale počítá se bod za vítězství. Zítra bychom to velice rádi zakončili, i když víme, že to bude velice těžké.