Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost zahájil ligu domácí kanonádou, nováček z Brumova si odvezl výprask

Starší dorost zahájil ligu domácí kanonádou, nováček z Brumova si odvezl výprask
P ř e r o v – Souboje o body nabírají čím dál vyšších obrátek, což teď už začne platit také o Lize staršího dorostu. Zubři v jejím úvodním kole vyzvali na domácím poli nováčka soutěže, tým Brumova-Bylnice a počínali si na výbornou. Hodně jim pomohl raketový nástup, když už ve druhé minutě vedli o dva góly. Poté přidali další a skóre navýšili až na 8:0. Hosté recept na přerovského brankáře Kocáka nenašli.
1.kolo, pátek 16.9.2016
HC ZUBR Přerov - HC Brumov-Bylnice
HC ZUBR Přerov - HC Brumov-Bylnice
8:0
(5:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Krul (Petráš), 2. Komačka (Frolek), 13. Smejkal (Borot, Tischer), 14. Nesrsta (Knápek), 19. Tischer, 25. Petráš (Knápek), 42. Petráš (Knápek, Indrák), 44. Foltas. Rozhodčí: Antl – Navrátil, Vodák. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 8:0.
Kocák – Andrýsek, Nesrsta, Tischer, Koudela, Hlaváč, Kotala – Petráš, Komačka, Gergel, Knápek, Frolek, Indrák, Foltas, Borot, Krul, Smejkal, Mrázek, Krzystek
Ondruš (41. Opavský) – M. Lysák, Kužílek, Divoš, Liss, T. Častulík, L. Lysák, Holba, Žáček, J. Častulík, Pacík, Morávek, Novosad, Tulpa, Lukšo

Komentář k zápasu

Kdo se s příchodem do MEO Arény opozdil, ten zmeškal parádní vstup Zubrů do zápasu. Radovan Krul hned v první minutě střílel na Ondruše a ještě si našel u betonu odražený kotouč, který po kličce uklidil do brány. O pár vteřin později už to bylo 2:0, když se ujalo rychlé zakončení Petra Komačky.

Brumovští se šancemi uvedli až v desáté minutě, ale Lukáš Lysák si z ostrého úhlu na Kocáka nepřišel, stejně jako zblízka Holba. To domácí byli naopak v šancích nekompromisní. Přesilovku sice v branku nepřetavili, ale krátce po ní zvýšil na 3:0 z dorážky David Smejkal.

Další početní výhoda už ale úspěšná byla, Marek Nesrsta využil zakrytého výhledu gólmana a ranou od modré opět rozradostnil domácí střídačku. Skvělou první část pak uzavřela střela Robina Tischera, který v pádu napálil puk nad Ondrušovo rameno.

Druhou část zahájil Přerov oslabením, ale to mu žádné problémy neudělalo. Krátce po něm se navíc domácí radovali pošesté. Tischer sice svůj průnik ještě do gólu nedotáhl, ale na ránu Matěje Petráše už byl brumovský brankář krátký.

Hosté mohli Kocákovi pokazit stoprocentní úspěšnost v polovině zápasu, ovšem přerovský gólman si s tečí Novosada, jenž změnil dráhu letu Kužílkovy střely, poradil. Další pasáž prostředního dějství změnu skóre nenabídla, proto po čtyřiceti minutách platil stav 6:0.

Po další obrátce se ale rychle změnil, což zařídili svěřenci trenérů Verlíka a Školouda. V ponechané výhodě využil zmatku před bránou Matěj Petráš, který pohotově poslal puk za Opavského, jenž v kleci nahradil Ondruše. Sám na bránu poté jel Komačka, leč tentokrát byl strážce brumovské svatyně úspěšný.

To už však neplatilo při střele Jana Foltase, která posunula skóre na 8:0. Další gól už poté Zubři nepřidali, naopak se mohl trefit jejich soupeř. Brankář Kocák ale kotouč za svá záda nepustil a i díky němu modrožlutí zvládli dvě závěrečná oslabení.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Měli jsme velmi dobrý nástup do první třetiny, což bylo velice důležité pro vývoj celého utkání. Rychle jsme dali dva góly a v aktivní hře jsme pokračovali celou první část. V té druhé sice byla hra trochu rozháraná, ale přidali jsme šestý gól a stále jsme si vytvářeli převahu. Soupeř měl také šance, ale při nich nás podržel brankář Kocák. Myslím si, že naše vítězství je zcela zasloužené.

Aleš Bachánek (HC Brumov-Bylnice): Byl to pro nás první zápas v této soutěži a bohužel jsme do něj nastoupili velmi laxně. Podcenili jsme začátek. Domácí nám dali góly a pak už se s tím těžko dalo něco udělat, protože Přerov byl jasně lepším týmem.