ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři jsou v přípravě stále bez porážky, třetí vítězství zapsali doma s Uherským Brodem

Junioři jsou v přípravě stále bez porážky, třetí vítězství zapsali doma s Uherským Brodem
P ř e r o v – Tři zápasy, tři vítězství. Taková je prozatímní bilance juniorů, kteří se pod vedením trenérů Daniela Faltýnka a Martina Vojtka připravují na další ročník první ligy. Zubři dvakrát zdolali slovenský Púchov a uspěli i proti Uherskému Brodu, s nímž se budou potkávat v soutěži. Přerované nejprve vedli o dvě branky, ale povolili soupeři srovnat. Rozuzlení přinesl až závěr se slepenými góly domácích.
přát., středa 24.8.2016
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
6:3
(1:0, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 14. Müller (Skopal), 26. Skopal (Müller), 47. Matuška (Murla, Skopal), 54. Horký (Ministr), 56. Ministr (Pecha), 56. Zdráhal (Galetka) – 29. Imeri (Forman), 36. Pavlůsek (Imeri), 49. Kociňák (Imeri). Rozhodčí: Klimecký – Novák, Sedlák. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 68. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.
Kanyicska – Hrabica, Hes, Pernický, Válek, Murla, Skříček – Horký, Ministr, Pecha – Zdráhal, Adolf, Galetka – Matuška, Müller, Skopal – Palacký
Chovanec (31. Vystrčil) – Bumbál, Škubal, Bařinka, Andrýsek – Tomešek, Rauš, Pavlůsek – Imeri, Větříšek, Kociňák – Forman, Hruboš

Komentář k zápasu

Domácí mohli hned zkraje zápasu inkasovat, ale průnik Pavlůska zastavil brankář Kanyicska. Brodský útočník si šanci pak zopakoval, navíc dokonce při přerovské přesilovce pět na tři. Opět však vyšel ze souboje tváří v tvář lépe gólman Zubrů.

Nevyužitou výhodu ale Přerov brzy napravil. V polovině 13. minuty Skopal vybojoval puk v útočném pásmu a zcela volný Jakub Müller kličkou oklamal brankáře Chovance. Hosté mohli vyrovnat v závěru prvního dějstvím Raušem, leč ani on na Kanyicsku nevyzrál.

Do druhé tercie vstoupili lépe Broďané se střelou Kociňáka a dorážkou Rauše. Jenže to byli Zubři, kdo posunul skóre. Po zbrklé rozehrávce se puku chopil Pavel Skopal a pod betonem jej poslal do hostující klece. Gólu v oslabení se MEO Aréna dočkala za chvíli znovu, tentokrát však na straně hostů. A šlo o velmi šťastný střelecký zápis. Rána Ante Imeriho byla zblokovaná, ale padající kotouč se přece jen dostal do brány.

Zubry v této pasáži brzdila zbytečná vyloučení, do šancí se tak více dostávali hosté. A krátce po jedné z přesilovek se jim podařilo srovnat, když pohotovou dorážkou skóroval Tomáš Pavlůsek.

Stejný hráč otevřel periodu třetí a již podruhé v zápase uháněl sám na branku. Znovu však své sólo neproměnil, za Kanyicskou tentokrát zazvonila tyčka. Naopak domácí byli ve své další šanci úspěšní a v gól přetavili početní výhodu. Ránu Murly precizně do brány ztečoval Jan Matuška. Brodští se však nevzdali a důraz jim pomohl k vyrovnání. Po střele Imeriho Kanyicska neudržel kotouč, který ostře dorazil Tomáš Kociňák.

Závěr zápasu ale mnohem lépe vyšel Zubrům, kteří od poloviny zápasu chytajícího Vystrčila, překonali během krátké chvíli třikrát. Nejprve Adam Horký pověsil puk pod horní tyč, poté Tomáš Ministr prostřelil hostující defenzívu po buly a skóre na 6:3 uzavřel přesným zakončením u tyče Tomáš Zdráhal.

Ohlasy trenérů

Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme vstoupili aktivně, měli jsme dobrý pohyb i spoustu šancí, ale vzešel z toho jen jeden gól, což byla škoda. Mělo jich být více. Od druhé třetiny pak soupeř začal lépe bruslit a napadal nás, což nám dělalo problémy a přišlo z toho vyrovnání. Nakonec se nám ale povedl závěr, ve kterém jsme rozhodli o vítězství. Jsem spokojený s výsledkem, ale v naší hře je stále spousta chyb. To však k přípravě patří. Máme na to ještě nějaký čas, abychom všechno do začátku soutěže zlepšili.