Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Čtvrtou výhru v řadě Zubři nepřidali, hanácké derby rozhodli Jestřábi gólem v prodloužení

Čtvrtou výhru v řadě Zubři nepřidali, hanácké derby rozhodli Jestřábi gólem v prodloužení
P ř e r o v – Sedmé kolo WSM ligy a v něm bonbónek v podobě hanáckého derby. Téměř do posledního místa zaplněná MEO Aréna sledovala urputný souboj dvou rivalů, do kterého naskočili Zubři gólem, ale krátce po startu druhé části bylo srovnáno. Modrožlutí pak vedli ještě jednou a za nerozhodného stavu měli spoustu šancí na rozhodnutí, ale z vítězství se nakonec v prodloužení radovali Jestřábi.
7.kolo, sobota 24.9.2016
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
2:3p
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Malina (Plášek, Popelka), 41. Dostálek (Pšurný, Procházka) – 23. Holík (Protivný), 47. Šlahař (Venkrbec, Luňák), 61. Rudovský (Holík). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Reich, Měkýš. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2853. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Klimeš – Chmelíř, Pala, Vágner, Malina, Zbořil, Ferenc, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Šťastný, Popelka, Sikora – Plášek, Dvořák, Ižacký – Goiš, M. Kratochvíl, Kovařík – Král
Kantor – Holík, Kvapil, Protivný, Kolář, Šafář, Zadražil – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Novák, Moskal, Augustin – Krejčík, Šlahař, Korhoň – Švec, Hozák, Půhoný

Komentář k zápasu

První hanácké derby začalo za výborné atmosféry. V páté minutě Zubři kompletně osídlili pásmo Prostějova, držený puk se dostal k Ľubomíru Malinovi a ten nahozením od modré překonal Kantora. V minutě deváté na Zubry čekalo první oslabení, ale čtveřice bránících hráčů jestřábí výhodu zvládla bez újmy. Po půli třetiny se mohli Zubři radovat hned dvakrát. Nejprve Kratochvíl neuspěl v brejku s Goišem a krátce na to Dostálek nastřelil horní konstrukci klece. Vyloučení padlo i na straně hostů, skóre se však do konce prvního dějství neměnilo.

Na startu prostřední periody se mohli Jestřábi dostat ke gólu, Rudovského i Nováka ale vychytal Klimeš. Zakrátko se však už červenobílí zaradovali. Podobně jako první branka, Aleš Holík si zajel za modrou, napřáhl a dělovkou touš umístil přesně. Prostějovany gól nakopl a mohli si jiskru přenést i do přesilovky. Přerov však nepříjemnou pasáž zvládl a řada se dostala na něj.

MEO Aréna v té chvíli žasla, Malinova dělovka skončila na spojnici a Procházka s dorážkou neuspěl. Přesilovka se opakovala a zápasu se dostalo čím dál většího náboje. Kantor v brankovišti čaroval a co nechytil, pokryla štěstěna. Třikrát nastřelená tyč je dosti výmluvná. Ve vyrovnané hře si Kratochvíl projel jako nůž máslem podél mantinelu, prostějovského brankáře „vykoupal“, ale zakončení do prázdné mu nevyšlo, když pukem škrtl o hranu Kantorova betonu. Zubři dál tlačili, leč podruhé recept na gól nenašli.

To se ovšem změnilo bleskově po úvodu poslední části. Vlastimil Dostálek prudkou střelou z ostrého úhlu prostřelil Kantora a vrátil Přerovu vedení. Prostějov pak sehrál přesilovku a po minutě se mu znásobila. Nezaváhal a Jakub Šlahař se stal posledním článkem úspěšné souhry. Zápas pak na chvíli přerušili „fanoušci“ Jestřábů, kteří použili dělbuchy, ale brzy se mohlo pokračovat.

Poměr sil na ledě se poté vyrovnal a Popelka se Šťastným si vypracovali brejk. Bohužel k neuvěřitelné smůle opět útok končil na tyči Kantora. Prostějovská výhoda zajímavosti nepřinesla a hra se spíš přenesla k defenzivnímu stylu. S ubíhajícím časem stoupala nervozita v ochozech i na holích a derby nakonec dospělo do prodloužení, kde byl za faul potrestán Chmelíř. Přesilovku čtyř proti třem Prostějovu netrvalo využít a Jan Rudovský trefou do šibenice zajistil hostům druhý bod.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Bylo to derby se vším všudy. Utkání mělo náboj a určitě bylo pro diváky atraktivní. Po vyrovnané první třetině jsme měli více šancí, ale nedokázali jsme je proměnit v góly. Soupeř využil dvojnásobnou přesilovku a početní výhodou nakonec zápas rozhodl. Měli jsme na výhru, bohužel jsme neproměnili šance a nastřelili jsme snad i čtyři tyčky. Zachytali dobře i oba gólmani. Kaňkou na tomto utkání bylo chování prostějovských fanoušků. Vyhrocené to má být na ledě, nikoliv v ochozech. Soupeři gratuluji k vítězství.

Kamil Přecechtěl (LHK Jestřábi Prostějov): Bylo to jednoznačně velmi kvalitní utkání z obou dvou stran. Vyhrát v prodloužení jsme mohli my i Přerov a stejně tak to platí o základní hrací době. Rozhodovalo se opravdu v maličkostech. Štěstěna se v závěru přiklonila na naši stranu, proto máme o bod navíc. Takových zápasů, které mají kvalitu, nasazení a důraz, by mělo být v lize mnohem více. Zápas nabídl všechno, co by měl prvoligový hokej mít.