Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší žáci: Zubři gólem v poslední minutě přetlačili Litvínov a mají první body

Starší žáci: Zubři gólem v poslední minutě přetlačili Litvínov a mají první body
P ř e r o v – Také druhý hrací den Mistrovství republiky v Přerově načali Zubři, kteří tentokrát vyzvali Litvínov. Bojovnému zápasu dlouho vládli brankáři, proto se skóre měnilo až ke konci druhé periody, kdy nejprve domácí získali vedení, avšak záhy o něj přišli. Ve třetím dějství se poté karta otočila, ale i Přerov našel odpověď. Osm minut před koncem pak přišel důležitý moment, když Severočeši docílili třetího gólu, kterému však předcházel faul, a tak sudí po poradě branku odvolali. Souboj tak rozsekla až poslední minuta, v níž Zubři udeřili z přesilovky.
MČR, čtvrtek 24.3.2016
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
3:2
(0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 35. Svozil, 48. Ryšavý (Kolařík), 60. Kleniar (Chytil, Raška) – 36. Stehlík (Miškovič), 41. Puczek. Rozhodčí: Vrba – Axman, Hanzlík. Vyloučení: 3:3, navíc Puczek (Litvínov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 99. Střely na branku: 21:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Postava – Kaprál, Holík, Raška, Svozil, Zábranský, Zeman – Štíbr, Kolařík, Hradil, Ryšavý, Fencl, Petr, Kleniar, Gréč, Hanák, Tarnoczy, Chytil, Jobánek, Kundrátek
Štěpka – Vovesný, Jonák, Kroupa, Háva, Miškovič, Baláž – Fišer, Puczek, Limanovský, Vopat, Nikl, Skuhrovec, Myšák, Slavík, Stehlík

Komentář k zápasu

Oba celky si v prvním utkání připsaly prohru a do střetnutí tak nastupovali s velkou touhou odčinit tento nezdar. Ovšem na zásah do černého si diváci museli dlouho počkat, první třetina totiž skončila bez branek, i když Litvínov byl hodně blízko. Postava v přerovské brance se měl co ohánět, a byl to právě on, kdo v úvodu držel akcie Zubrů nad vodou.

Poprvé ukázal hlavní rozhodčí směrem do branky až v pětatřicáté minutě. Stanislav Svozil vystihl rozehrávku hráčů v černožlutých dresech a tvrdou ranou od modré nedal Štěpkovi šanci. Litvínov s vyrovnáním dlouho neotálel. Po pravém křídle se rozjel Lukáš Stehlík, nabruslil si až před Postavu a přesnou ranou nad jeho vyrážečku srovnal stav na světelné tabuli.

Nerozhodný stav vydržel do začátku třetí třetiny. Ve vlastní přesilovce chybovali Zubři na modré čáře, Jiří Puczek se dostal do samostatného nájezdu a s přehledem překonal Postavu.

Domácí inkasovaná branka nepoložila, zvýšili tempo a odměnou jim byla branka na 2:2. Kolařík vystřelil hned po vhazování, Štěpka dokázal vyrazit puk pouze k blízko stojícímu Martin Ryšavému, který nadvakrát dopravil puk do branky Litvínova.

Severočeši se ještě jednou radovali ze vstřelené branky. Ta však nakonec uznána nebyla, protože jí předcházelo nesportovní chování Puczka. Litvínova se nakonec místo vedoucího gólu musel bránit v pětiminutovém oslabení.

Rozuzlení zápasu přinesla poslední minuta. V přesilovce zachoval před brankou Litvínova chladnou hlavu Chytil, neukvapil se a přesnou přihrávkou našel u tyčky osamoceného Patrika Kleniara, který vystřelil Přerovu první vítězství na turnaji.