Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Zubři napravili zaváhání a deseti góly zničili brněnský Warrior

Starší dorost: Zubři napravili zaváhání a deseti góly zničili brněnský Warrior
P ř e r o v – Finálová část ligy staršího dorostu už rozjela druhou půli a boje o postup mezi elitu tak budou již zanedlouho vrcholit. Tým Zubrů si postavení v tabulce po nezdaru s prvním Kolínem zkomplikoval, ale situaci opět zlepšil nedělní duel, v němž Přerované deklasovali deseti góly brněnský Warrior. Rázně za třemi body vykročili modrožlutí hned od úvodního buly a své vedení postupně navyšovali. Brňané překonali gólmana Kocáka jen dvakrát a z MEO Arény si odvezli vysokou prohru. Hattrickem se na skalpu soupeře podílel útočník Denis Šťastný.
30.kolo, neděle 7.2.2016
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
10:2
(4:1, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 5. Krejčiřík (Šťastný), 10. Šťastný (Spálovský, Zdráhal), 11. Zdráhal (Petráš), 13. Krejčiřík (Plášek), 31. Spálovský (Šťastný), 31. Nevřela (Matuška), 43. Nevřela (Petráš), 49. Šťastný (Rusňák), 56. Šťastný (Krejčiřík, Plášek), 60. Plášek (Nevřela) – 14. Paulík (Kuchař), 48. Malý (Jedlička, Zelinka). Rozhodčí: Antl – Dočkal, Klvač. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 29:20. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 10:2.
Kocák – Spálovský, Rusňák, Gábriel, Skříček, Klapal, Mlčák, Kleiner – Plášek, Šťastný, Krejčiřík, Horký, Nevřela, Matuška, Petráš, Krátký, Zdráhal, Galetka, Krul
Borský – Neusser, Jedlička, Kuchař, Macháň, Rafaj, Mudrych, Pípa, Kůst, Kunst, Malý, Paulík, Šmahel, Zelinka, Hrubeš, Gorás

Komentář k zápasu

Zatímco v předchozím utkání se Zubrům od první minuty nedařilo, tentokrát to bylo přesně naopak. Přerov začal s velkou chutí a Brňané brzy inkasovali, když se střelou z kruhu v přesilovce prosadil Vojtěch Krejčiřík. O druhý zápis do střelecké listiny se pak postaral Denis Šťastný, který s pomocí tyče zvýšil na 2:0.

A zanedlouho lovil Borský puk ze sítě znovu. Zubři se dostali do přečíslení, které Tomáš Zdráhal zakončil parádní ranou nad brankářovo rameno. Hlavní sudí poté vylučoval na straně hostů a po pár vteřinách přesilovky Přerov skóroval počtvrté, když Vojtěch Krejčiřík vymetl všechny pavučiny. Přesilovku na druhé straně využil i Lukáš Paulík a prudším nahozením od modré čáry snížil na 1:4.

Při úvodu druhé části hosté sevřeli Zubry v obranném pásmu, ale po srovnání počtu hráčů na ledě putoval ke kormidlu znovu domácí celek. Kůst v tutovce přestřelil a před polovinou utkání žlutomodří navýšili vedení. Šťastný nasměroval kotouč k Adamu Spálovskému, jenž se zblízka nemýlil. O pár chvil později sehrálo trio Matuška – Gábriel – Radek Nevřela pohlednou kombinaci a zvýšili už na 6:1.

Zoufalí hosté nevkročili dobře ani do poslední třetiny. Pláchl jim Radek Nevřela se Zdráhalem, načež si první jmenovaný nechal puk pro sebe a vychutnal si Borského. Brňané se pak usadili v útočném pásmu, avšak nic z jejich držení puku nevzešlo. Velkou šanci měl Šmahel, ale bekhendem na Kocáka nestačil. Přece jen se ale hosté pak dočkali. Před Vojtěchem Malým se objevila dálnice až k bráně a jeho střela skončila za zády gólmana Kocáka.

Gólový účet nekončil ani osmou brankou Zubrů. Tu přidal po buly Denis Šťastný, jenž se prosadil znovu ještě čtyři a půl minuty před koncem, kdy mu gól naservíroval Plášek. Konečnou desítku uzavřel Karel Plášek po Nevřelově nahození.