Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost přehrál Frýdek-Místek a potřetí v řadě doma ani neinkasoval

Starší dorost přehrál Frýdek-Místek a potřetí v řadě doma ani neinkasoval
P ř e r o v – Základní část Ligy starších dorostenců je už v cíli, zakončilo ji páteční kolo, ve kterém Přerov doma hostil Frýdek-Místek a potvrdil předchozí výborné výsledky. Celkem šest branek si Zubři rovnoměrně rozdělili do všech třetin a navíc již potřetí za sebou vůbec na domácím ledě neinkasovali. Vítěznou sérii tak Přerované natáhli na deset duelů. Další odehrají v příštím týdnu, kdy vypukne druhá část ligy o postup, v níž Zubři nově narazí na Kolín a Tábor.
18.kolo, pátek 27.11.2015
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
6:0
(2:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Šťastný (Šico), 7. Šťastný (Šico), 25. Šico (Rusňák), 38. Krul (Galetka), 54. Zdráhal (Horký, Spálovský), 58. Galetka (Spálovský). Rozhodčí: Čaja – Klvač, Novák. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 23:12. Průběh utkání: 6:0.
Šimonů – Rusňák, Skříček, Spálovský, Bednařík, Gábriel, Klapal, Koudela – Šico, Šťastný, Nevřela – Zdráhal, Petráš, Horký – Galetka, Krul, Palacký – Šafránek, Govoruško, Plášek
Dobečka – Návrat, Pažický, Kozubek, Dlouhý, Papaj, Kopeček, Pastor, Polášek, Puzoň, Kanovský, Veselý, Hysek

Komentář k zápasu

Do zápasu šli domácí Zubři jako velký favorit a průběh první části tomu odpovídal. Přerov šel do vedení již v první minutě. Šico prostrčil puk na Denise Šťastného, který z mezikruží prostřelil Veličku ve frýdecké brance. Stejná dvojice stála i za druhou brankou domácích. Šico opět přihrával a Denis Šťastný se i tentokrát nemýlil.

Frýdek si v první třetině mnoho šancí nevypracoval. Většinou těžil pouze z chyb, které produkovali někdy až příliš lehkovážně hrající přerovští mladíci. Po jedné z nich uháněli hosté ve třech proti jedinému obránci. Pastor přiťukl puk Kozubkovi, jehož ránu z první bravurně ramene zlikvidoval Šimonů.

Obraz druhé části utkání vypadal podobně jako té první. Hráči přerovské Zubru opět dvakrát rozvlnili síť frýdecké branky. Nejprve si od mantinelu vybruslil Tomáš Šico a nedal Veličkovi svou střelou pod vyrážečku šanci. Čtvrtou přesnou trefu Přerova přidal až necelé tři minuty před koncem třetiny ze samostatného úniku Radovan Krul. Domácí útočník si počkal na pohyb brankáře, a poté se trefil přesně mezi jeho ruku a tělo.

Hosté z Frýdku zahrozili až v předposlední minutě. Ovšem vyznamenal se domácí brankář Šimonů, který v krátkém sledu za sebou zlikvidoval tři nebezpečné střely soupeře a nedovolil mu zdramatizovat dosavadní průběh utkání.

V závěrečném dějství si přerovští hráči zkušeně hlídali svůj náskok, který se jim nakonec podařilo navýšit dalšími dvěma vstřelenými góly v závěru utkání. První měl na svědomí Tomáš Zdráhal, který zužitkoval přesný pas Horkého. Půl tucet branek zaokrouhlil krásnou střelou do pravého horního rohu Veličkovy branky Martin Galetka. Přerovský starší dorost si tak připsal již desátou výhru v řadě za sebou.